Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (289)

oLí 

všechny recenze uživatele

Jít do toho s nadšením, že uvidím pokračování dvou kultovních horrorových věcí, nejspíš bych Season of the Witch vytočeně odstřelil k jedný hvězdě. Vzhledem ke zdejšímu hodnocení ( 19% v březnu 2010 ) jsem čekal o poznání horší film. Jako horror s Halloweenským tématem je to dobré hlavně díky ucházející atmosféře, která mi dost připomínala první filmové Kukuřičné děti. Noční scény ( s hudbou místy jak vystřiženou z částí soundtracku ke Carpenterově THE THING ) byly docela strašidelný. Celkový dojem je mezi 2-3 hvězdičkama, ale když vidím těch napařenejch odpadů, přikloním se ke třem, i když si za to mizerný celkový hodnocení mohou tvůrci hlavně sami tím nepochopitelným a drzým názvem. [5.5/10 březen 2010] ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Najväčšou vadou tohto filmu je to, že je súčasťou série "Halloween". Tá sa stala jednou z najznámejších a najobľúbenejších vyvražďovačiek. Jej neodmysliteľnou ikonou je psychopatický zabiják Michael Myers. No a ten sa v tomto treťom diely z roku 1982 vôbec nevyskytuje. "Halloween 3" dokonca ani nie je slasher. Jedná sa skôr o technologický sci-fi horror. Írsky podnikateľ Conal Cochran a jeho diabolská firma Silver Shamrock Novelties, sídliaca v malom kalifornskom mestečku Santa Mira, chce pomocou halloweenskych masiek, ktoré vyrába zavraždiť milióny Američanov. Bol by to vcelku priemerný béčkový horror, ale ako som už spomenul jeho najväčšou chybou je že patrí do série do ktorej vôbec tématicky nezapadá. ** ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem tohoto filmu není to, že je v členěn do série Halloween, přestože s ní nemá tématicky nic společného, ani to, že tu není žádný Michael Myers, ale to, že se v tomhle filmu v podstatě vůbec nic nestane a docela dost nudí. Dubing byl otřesný. ty děti, co mluví jako dospělý, co se snaží mluvit jako děti, to bylo skoro až nechutný. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny sci-fi triler pôsobí vo vyvražďovacej sérii ako päsť na oko. Aj napriek tomu, že sa snaží o atmosféru i solídne budovanie napätia. Neznámi chlapi v oblekoch, ktorí sa neštítia vraždiť vŕtačkou, ani šialený keltský záporák ma však nezaujali natoľko, aby som film hodnotil lepšie aj ako samostatný film... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Halloween 3“ je zklamání, pokud čekáte, že to bude zase něco jako „Halloween“. Prostě není. Má to mnohem blíže k ulítlejším filmům 80. let, někdy si ani nejste jisti, jestli je to celé zamýšleno vážně, či nikoli. Tommy Lee Wallace natočil něco, co nezapadá do série, ale zároveň něco, co ani příliš nenadchne jako samostatný film. Nečekané zvraty jsou spíše k neprospěchu věci, protože se celkem těžko přijímají. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Melodie z filmu je použita v intru úvodní písničky Starlight na LP "Walls of Jericho" speedmetalové kapely Helloween. (MortUARY)
  • Knižní adaptaci napsal autor sci-fi Dennis Etchison pod pseudonymem Jack Martin. Stala se bestsellerem. (HellFire)

Reklama

Reklama