Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těsně před Vánoci oznámí Ivaně (Tereza Kostková), která žije jen pro rodinu, její manžel Martin (Marián Miezga) věc, která jí zničí svátky, a o které ví jen jejich společná kamarádka Adriana (Dana Rogoz), rozvodová právnička. Ta se jako jediná z party nevdala a nemá děti. Žije sama, ale udržuje poměr se svým šéfem Filipem (Martin Hofmann). Další z party Ela (Andreea Vasile) je známá televizní moderátorka, která vede harmonický život s překladatelem knih Andrejem (Ondřej Sokol) a jejich desetiletými dvojčaty, no jej do doby než se nečekaně objeví její bývalá láska David (Ján Koleník). Partu uzavírá majitel restaurace Vláďa (Pavel Bartos), který se po rozvodě s Věrou (Soňa Norisová) podruhé oženil s mladší Broňou (Dominika Morávková). Po zkušenostech z minulého vztahu si nepřeje, aby jeho žena pracovala, tak Broňa dělá všechno pro to, aby se o jejích pracovních aktivitách nedozvěděl. Ela jí v tom pomáhá. Spleť tajemství, které mají mezi sebou nejen páry, ale i samotní přátelé, se začnou ještě víc zamotávat, když se na Adrianu obrátí manželka premiéra (Petra Vajdová) a chce svého muže (Jaroslav Plesl) opustit v čase předvolební kampaně… (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (145)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Neznám knižní předlohu, ani jiné knihy od této autorky, ale podle filmů co jsem podle jejich knih viděl, mi připadá, že je to taková Slovenská Rosamunde Pilcherová, čemuž zpravidla odpovídají i kvality jednotlivých filmů. V létě... je typický příklad červené knihovny v té nejhorší možné podobě. Sympatické obsazení tady nemá šanci zachránit vůbec nic, jelikož postavy a námět je tak plochý, že tam prostě není prostor pro vůbec nic. Ve filmu se objevuje mnoho postav a párů, kdy asi jen tak u tří postav si dokážete za celý film vybavit, ke komu patří, a extrémně složitý propletenec postav se vám prostě nepodaří ani za boha rozluštit. Stejně mi tak do hlavy nešla logika obsazování postav, že když už obsadí české herce, aby zřejmě byl film atraktivní i pro náš trh, tak je z části obsadí do postav čechů, aby mohli mluvit česky, ale některé (Sokol, Plesl) obsadí do role slováků, a nechají je přemluvit do slovenštiny. Nevím, jestli existuje i nějaká jiná jazyková verze (v traileru byla například verze, kde všichni mluvili česky), ale pro našince tohle asi nebude ta nejlepší varianta. ()

Korpy22 odpad!

všechny recenze uživatele

Další totální přešlap Marty Fernecové, který nemá hlavu ani patu. Omlouvám se, ale tenhle film by měl shořet v ohni pekelném. Řachanda, Všechno nebo nic a teď tohle? Skoro 2 hodiny vlekoucí se balast, bez jakékoliv skladby scén. Bez jakéhokoliv náznaku linky. Jen pár scén, pár přátel naházených na jednu hromadu a z toho má vzniknout příběh. Herecké výkony? Muže být snad něco ještě více afektovaného? Kostková, Miezka, Rohoz a Bartos tomu zatloukli poslední hřebíčky do rakve. Tenhle film v rakvi odsouvám ke kremaci a doufám, že mě nebude strašit v nočních můrách, to bych totiž nikomu nepřál. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za to, že jsem to vypnul po dvaceti minutách. Jen tak pro jistotu, kdyby to přestalo být takový dno postupem času a já to nevěděl. V rámci mé oblíbené (jednou za čas), seance "Pustíme si nějakou sračku lásko?" to není bohužel ani fascinující tím, jak je to blbý. Prostě je to jen trapná účast naprosto všech lidí na place, ze kterých si nejde dělat ani srandu. ()

Leníci odpad!

všechny recenze uživatele

Řekli jsme si doma, dlouho jsme nebyli na žádné oddechovce, zkusíme VLTŘJSM. Nemohli jsme se mýlit víc. 113 minut hmatatelného, tělesného utrpení. Parta vyžilých padesátníků se záhadným způsobem ocitne spolu v jedné WhatsApp skupině, kde jsou nuceni mezi sebou vulgárně komunikovat. Přitom předstírají, že jim je všem kolem čtyřiceti. Mluví přitom o jiných lidech, kteří se ve filmu časem objeví. Nebo neobjeví, to nevíme. Všichni jezdí jen v Land Roverech nebo Volvu. Někdo něco z nějakého důvodu dělá a předstírá že nedělá. Všichni jsou nešťastní.  Je tam figur jak na orloji, přičemž nejlépe ze všech hraje Sokol(!). Dabing je jetý na první dobrou, ze začátku není místy poznat jestli je to jen špatný lip sync, nebo postava vede vnitřní monolog. Je to podle knihy, to jsem poznal z toho, že vše musí někdo doslovně komentovat (Aha,  protože ty jsi Tonda a jsi doktor, tak trháš zuby, hahaha), akorát, že jestli někdo je nebo není doktor je pro děj naprosto ukradený, klidně by mohl být popelář, dopadlo by to stejně. Režisérka je podle mě nesvéprávná.  Pár lidí v kině se smálo. Z jejich koutku byl slyšet cinkot lahví. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

To, že se točí spousta česko- slovenských filmů, považuji za úplně normální, jen bych ocenil, kdyby to z valné většiny nebyly tupé kraviny. Nerozumím ale tomu, proč jsou do těchto snímků angažování ještě polští nebo chorvatští herci. Tentokrát přijela dokonce Nico v čele celé rumunské delegace a já začínám mít pocit, že tu dochází k oživení Varšavské smlouvy. Jinak jsem se dočkal očekávaného výsledku v podobě katastrofálního scénáře, příšerných dialogů a směsky fakt divných individuí. Byla to bída a hrůza, která se z mé strany vyhnula odpadu jen díky skvělému Martinu Hofmannovi. / Poučení: Pozor na překlepy, mohlo by se ti stát, že si nezaťukáš. 1*- ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Bratislavě a v obci Malé Borové (Slovensko). (SONY_)
  • Nakrúcanie sa nezaobišlo bez drobných zranení. Dana Rogoz v priebehu jedného dňa dvom hercom vrazila do zubov, ďalšiemu natrhla peru a ešte aj omylom vytrhla zárubňu na dverách. (krasomama)
  • Premiéru filmu na televizní stanici TV Nova sledovalo přes 659 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)

Reklama

Reklama