Reklama

Reklama

Spořádaná dívka z dobré rodiny se zamiluje do ostrého hocha v podání Johnnyho Deppa. Parodický muzikál vychází sice z mnohokrát viděné, ale v tomhle případě záměrně limonádové situace – slušná dívka Allison se zamiluje do ostrého hocha přezdívaného Uřvánek. Tomu, aby se však jejich cit rozezněl naplno, brání Allisonina babička i její dobře vychovaný, ale k smrti nudný přítel. Naštěstí se však oběma zamilovaným podaří utéct na koncert. Tam však dojde ke rvačce a ti, co se potyčky účastnili, jsou zadrženi. Do toho všeho ještě přichází dívka, která tvrdí, že s Uřvánkem čeká dítě… Snímek si záměrně utahuje z prvků retromuzikálů, schémat nešťastné lásky i rockových póz. Své místo tady má i promyšlená hra s kýčem, a to ať už jde o tragické zázemí obou hrdinů, obrazovou stylizaci nebo samotné písně. Právě písně jsou pak zásadní součástí celého filmu, a navzdory své přepjatosti si vydobyly mezi fanoušky a fanynkami filmu značnou popularitu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

PanthercOY 

všechny recenze uživatele

skoda ze toto zesmesnovani vsech rebelskych a patetickych archetipu neni trochu promyslenejsi a mene gagovate - nicmene i tak jsem se zhusta rehnil a omdleval uzasem nad hereckym vykonem (Amy Locane, kt strcila do kapsy i Deppa, jenz hral vyborne, ne ale tak dobre, jak o nem vsichni porad tvrdi 7/10 ()

Tereza666 

všechny recenze uživatele

Úžasný film! Snad nelepší film s Johnny Deppem jaký jsem kdy viděla. Naprosto skvělé. A navíc tak hudba! Něco tak fascinujícího jsem nečekala. Mě osobně Cry Baby vyrazil dech. Nechyběla akce, snad i napětí, HUMOR! A herci byli taky dobře vybraní. Já jsem s tímto filmem nadšená! Skvělých 100% Film doporučuji každému komu se jen trošičku líbí Johnny Depp. Rozhodně si na filmu smlsnete :-) ()

Reklama

UniqueNett 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli se mám smát, brečet nebo kulit oči, tak pro jistotu dělám všechno dohromady. Johnny Depp je pro mě Pan herec, takže i v roli Uřvánka (bože, ten překlad je opravdu šílenost) byl excelentní. Navíc na něm miluju tuhle rebelskou image, kdy mu vlasy padají do očí, takže co je jeho týče, tak 100%. Po shlédnutí celého filmu ze mě vypadla pouze věta: "Ten co to natočil, musel být stoprocentně na cracku!" Jinak si totiž neumím vysvětlit, jak by někdo mohl natočit něco tak kýčovitého, ovšem v dobrém slova smyslu! Vážně jsem se pobavila, poslechla si skvělou rock'n'rollovou muziku a pak jsem si šla s úsměvem lehnout. Film výborný, musí se však brát s menší nadsázkou. Za mě 75%. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Co to bylo za šílenost? :D:D Tohle mi přišlo moc šílený i na Johnnyho, ale vcelku slušně to utíkalo a některý scény se mi fakt líbili (př. "won't you let my man go free?"). Takovej, no zvláštní film :D btw. Xichtylda je snad nejošklivější člověk, kterýho jsem kdy viděla. A neskutečně mě rozčilovali, že to přeložili jako Uřvánek, proč to nemohli nechat i ve filmu nepřeloženo nechápu. Jo a ten "porod" v tom autě byla už jen třešnička na dortu. 3* ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Watersov štýl a postavy sú nezameniteľné (blonďatá príšera Kim McGuire napr. :))), hoci sa vôbec nejedná o hardcore úchylnosť ako napr. Pink Flamingos. Kvázi muzikál Cry-Baby obsahuje pár dobrých songov, pár zaujímavých charakterov, mladík Johnny je štandartne skvelý..ale inak to nie je žiadna sláva a Waters by mal ostať pri tom, čo mu ide najlepšie a nepúšťať sa do muzikálových experimentov a paródií:) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • Zpěv v pěveckých scénách Cry-Babyho (Johnny Depp) obstaral ve filmu zástup. (Jackie21099)

Reklama

Reklama