Reklama

Reklama

VOD (1)

Wendy Darlingová, mladá dívka, která se bojí opustit sůj domov, se setkává s Petrem Panem, chlapcem, který odmítá vyrůst. Wendy, spolu se svými bratry a maličkou vílou Zvonilkou, putuje s Petrem do kouzelného světa Země Nezemě. Tam narazí na zlého kapitána Hooka a prožije vzrušující dobrodružství, která navždy změní její život. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (71)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technická stránka je pekná, ale nič iné tam nefunguje. Komplet všetky decká pôsobia extrémne nesympaticky a môj obľúbenec Jude Law ako Hook trápne. Takže to celý čas nudí a divák má potom čas riešiť chujoviny typu jak je to všetko komicky multi kulti a genderovo vyvážené a jak to pôsobí strašne umelo. Minimálne sa to malo volať Wendy a sidekick Peter pan. 3/10. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč Disney má stále snahu oživovat staré legendární pohádky. Už v roce 03 jsem remake nepochopil, přesto se povedl a rád na něj vzpomínám. A v porovnání s tímto novým počinem se jedná skoro o oscarové dílo. Problémem jsou nesympatiční herci, nelogické detaily (ztracení chlapci už nejsou jen chlapci, protože tam jsou i holky, ale stále se jim říká ztracení chlapci!?) a hlavně to je jednotvárné, nezajímavé, nudné, šedé, plné CGI. Pro malé děti asi dobré, ale jinak nerozumím, jak toto mohlo vyjít ven. Jinak Jude Law stojí za tu hvězdu navíc. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Dejovo totožný remake verzie z roku 2003 ktorá je však vo všetkých smeroch s výnimkou trikov lepšia (najmä obsadenie, hudba, kostýmy, atmosféra, rozprávkovosť). Tým sa táto verzia stáva absolútne zbytočnou a pre jej rasovú korektnosť pre mňa nepozerateľnou. Čierna Cililink, Peter Pan a dievčatá medzi stratenými chlapcami? Ďakujem, neprosím. Jude Law ako Hook nemastný, neslaný. Celé zle. Úvod sa ešte dal ale s pribúdajúcimi minútami to bolo čoraz horšie. Jediné pozitívum vidím v dcére Mili Jovovich - Ever, tá sa celkom snažila ale Rachel Hurd Woodovej sa aj tak nevyrovnala. Za obsadenie Petra by si castingové oddelenie zaslúžilo jednu veľkú bombu medzi oči. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Při závěrečných titulcích Petera Pana a Wendy mě ihned napadla jen jedna jediná otázka, a to proč dá někdo u Disney, který finančně, decentně řečeno, silně skomírá, ne-li až strádá, zelenou takovémuto nákladnému projektu, který jednak recykluje látku, kterou už každý stejně notoricky zná, jednak o ní nikdo navíc ani příliš nestojí, ale především naprosto nic zásadního nepřináší, a to jak pro samotný děj, tak hlavně co se zpracování týče. Já tu tedy nechci tvrdit, že se jedná o nesledovatelný film, na který bych mohl lusknutím prstu nakydat hromadu špíny, problém je ale spíš v tom, že něco takového prostě už dnes nemůže naprosto uspět, jelikož Peter Pan a Wendy jednoduše nenabízí vůbec nic, co by mohlo kohokoliv zaujmout a nalákat. Ano, efekty jsou fajn, i když tedy nikterak velkolepé, či strhující, nicméně svou kvalitu mají, ano, postavy nenudí a především jejich obsazení je výrazné a sympatické, ano, má to slušnou atmosféru, a ano, v ději se objeví pár nových nápadů, které nejsou úplně marné, nicméně i přesto všechno se znovu vracím k otázce, proč se natočí právě takovýto film, který nemá čím přitáhnout publikum. Já tudíž rozhodně nechci od této podívané kohokoliv odrazovat, jelikož sám jsem se u ní nikterak nenudil, sem tam proběhne i nějaká scéna, která dokonce vyloženě pobaví, ale pokud by se mě někdo zeptal na tu nejotřepanější otázku, proč bych měl Petera Pana a Wendy vůbec vidět?, nedokázal bych na ní odpovědět, nic takového mě totiž nenapadá a to je snad ještě horší, než kdyby ten film byl vyloženě špatný. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vizuálně líbivá dobrodružná pohádka uspokojí scénami létání i svědomitě odprezentovanými myšlenkami knižní předlohy o strachu dospět, které však přeříkává staticky didakticky a v nesouladu s rozpustilostí disneyovské kreslené klasiky, z níž také zhusta vychází. Ani nevím, proč jsem se vlastně většinu času nudil, jelikož herci byli fajn a Jude Law jako kapitán Hook správně hrozivý. Nicméně právě ohledně obsazení se vkrádá podezření, zda nová verze nevznikla od stolu čistě kvůli narovnání multi-kulti-gender kvót, jakkoliv to zrovna ve snové Zemi Nezemi dává smysl. 5/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Očakávalo sa, že produkcia filmu začne v apríli 2020 a skončí v auguste toho istého roku, ale kvôli pandémii COVID-19 sa oneskorila. Natáčanie sa nakoniec začalo v marci 2021 vo Vancouveri v Britskej Kolumbii. V auguste 2021 sa natáčalo aj na polostrove Bonavista v Newfoundlande a Labradore. (Arsenal83)
  • Film nenasleduje tradíciu, že kapitána Hooka a Georgea Darlinga (Otec) hrá tá istá osoba. Otca hrá Alan Tudyk a kapitána Hooka hrá Jude Law. (Arsenal83)

Reklama

Reklama