Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Diskuze

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Jinak pobavilo video z YT, kde se pár aktivistů opřelo do hnusných rasistů, co řeší barvu kůže u herečky. Aby dokázali, jak je to hnusné, tak pustili reakci tří malých černoušků na trailer. Jejich reakce byla "Jééé, ona je černá!" Takže, neřešte barvu pleti, jinak vás označí za rasisty!

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

ThisistheWay

Děkuju za Google Chrome: Return YouTube Dislike. Až tak mě to sice netrápilo, ale je to milé, když člověk vidí celé hodnocení a ne jen to, co mu dovolí.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

 (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Nie, to je Brother Sharp. Vygugli si ho. Veľmi zaujimává postavička z reálneho života..

 (hodnocení, recenze)

Tvrdolín Veliký

Nikomu taktiež nevadilo, že strážcu brány v Thorovi hral černoch. čo je už úplná kravina v rámci škandinávskej mytológie. vadí to vtedy, keď sa to robí nasilu a okato. by som chcel viedieť názory černošskej komunity, keby martina luthera kinga hral beloch. a teba tam, ako ich upokojuješ, že je to normálne. nehľadaj tu rasizmus. jeto proste len sprosté. mimochodom biela rasa sa vo filmoch v drvivej väčšine nahrádza práve čiernou. kde sú indiáni, indovia, južná amerika? ak už chceme byť tak korektní, tak čakám nabudúce dokument o obamovi, ktorého bude hrať japonec.

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

KASUGI

Dělaj to úplně zestejného  důvodu jako lGBT, rádi vytváří narativy o obětech a zlých běloších, to takhle jdeš do restaurace a teplomet ti dá svůj penis před ksicht ty jej odstríš a on hned  začne vykřikovat! Viděli jste to homofob!

na příspěvěk reagoval Jarin69

Fowlee

Fowlee (hodnocení, recenze)

vobec sa mi nepaci ze to nieje aziatka... preco je ta korektnost zamerana len na plantaznikov ? :/

na příspěvěk reagoval Akira777

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

Bozvav

Ono je písané, aká má byť ale hlavne už bola určitým spôsobom zobrazená, nič iné to nie je, ako účelový race-swapping od Disney na vyvolanie rozruchu a reklamy. Najlepšie je, že jedna "poc" postava už bola v tomto univerze ale oni si museli zvoliť Ariel lebo teraz je taký trend, ktorý je inherentne hlúpy. :) 

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

"Má ty nejpěknější bílé nožky, jaké vůbec mladé děvčátko může mít"

Vek je len číslo, a väzenie je len miesto.

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Bozvav

Jestli je pěkná nebo ne, to je věc názoru...aneb každý má svoji představu o kráse a na rovinu řeknu, až tak zajímavá mi nepřijde, ale někdo si může myslet něco jiného. Neřekl bych že zde nejde ani tak o to že jde o herečku černé pleti, jako o herečku která je populární u teenagerů, má za sebou, nebo pořád hraje v řekněme populární teen serii a prostě produkce chce vydělat na této popularitě. Podobně to bylo svého času i u Zendayi. Ani ona není zrovna není znak "dokonalé arijské rasy" ale je zase mezi mladými populární a film evidentně bude cílen hlavně na tuto cílovou skupinu. Nebude to poprvé ani naposledy kdy hollywood obsadil do role černého herce, který v předloze byl běloch. Film se knihou většinou inspiruje předlohou a režie či produkce si ponechává určitou kreativní svobodu. Nedělal bych z toho tedy rozhodně takovou kovbojku. 

AffectedFace

AffectedFace (hodnocení, recenze)

Psychor

Ahoj, Psychore. Řekneš mi prosím jaké finální hodnocení odhaduješ? Vždy dám na tvůj názor a jsem tvůj velký fanoušek :) 

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

Bozvav

Já ti to řeknu takhle kdyby vzali předlohu a celou adaptaci udělali a přizpůsobili africký kultuře, neřeknu ani šumák, celý příběh by se tak mohl odehrávat na africkém pobřeží apod,  ale černoška s jménem ARIEL LOL, tvůrci jsou morbidní rasisti...

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

KASUGI

Hele to právě že vytýká těmto korporátním průjmům spousta lidí, Afrika má vůbec nejbohatší mytologickou tradici a fakt nejpestřejší kulturu a přesto na co se zmůžou tak je na tokenizování. Hej prdnem sem černocha jen proto aby jsme zacpali tlamu černým rasistům, bum je tam černoch. To že to nedává smysl a podobně, je netrápí je jim to jedno, nemají cit pro předlohu,  nemají úctu a respekt k černošské kultuře je jim to prostě totál šumák.

Každým blackwashingem ve filmu vnímám jako flusanec černochům do ksichtu doprovozený slovy: sorry nestojíte nám za to abychom vytvářeli charaktery vycházející z vašich kořenů a už vůbec ne, abychom pro vás vytvářeli komplexní díla. Teď seš prostě JOHN což je typický Africký jméno a budeš nosit západní hadry a milovat operu, klapka akce jedem!

na příspěvěk reagoval PKD

KASUGI

KASUGI (hodnocení, recenze)

Nechápu, proč Disney zbytečně dráždí rasisty těmito zbytečnými předělávkami. Proč nevytvoří něco nového a rasisti by konečně dali pokoj. Vždyť lze vymyslet tolik krásných milých pohádek. Třeba Mořští negři, nebo Negr: král oceánů.

na příspěvěk reagoval sgt.Luki, CreepyJoe, CreepyJoe

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Bozvav

Jde o adaptaci stejnojmenného příběhu dánského spisovatele Hanse Christiana Andersena, přičemž ve zdrojovém materiálu je výslovně uvedeno, že malá mořská víla měla pleť čistou a jasnou jako růžový lísteček a oči modré jako nejmodřejší jezero. Andersen se k popisu její pleti ještě několikrát vrací, např. má ty nejpěknější bílé nožky, jaké vůbec mladé děvčátko může mít nebo pozvedla krásné bíle paže.

Pokud woke fanatikům z Disney nestačí ani podobná explicitnost, a přesto do role malé mořské víly obsadí dospělou afroameričanku s tmavě hnědýma očima, tak musí počítat se zdrcující kritikou. A je smutné, že se na csfd.cz najdou i tací, kteří nadšeně tleskají záměrnému hanobení Andersonova díla či snaze zdecimovat a zničit veškerou tradiční kulturu.

na příspěvěk reagoval Tvrdolín Veliký, AffectedFace, PKD, pds

Bozvav

Bozvav (hodnocení, recenze)

Já tedy nevím, ale po tom, co jsem slyšela, jak je představitelka Ariel hnusná, jsem čekala bůhví jakou šeredu, ale po shlédnutí traileru s názorem většiny nesouhlasím. Mám pro to hned tři důvody. Za prvé kreslená Ariel je spíše ještě ditě, zde se jedná už spíše o ženu, za druhé se herečka Halle Bailey sice není běloška, ale má zajímavý, takový hravý kukuč a rozhodně není škaredá. Jako mořská panna se mi docela líbí. A za třetí, na rozdíl od prznění reálných historických postav, období a událostí, o mořských panách máme asi každý svou představu. Nikde není psáno, že by nemohla být taková, nebo maková. Takže zvolení vizuálně odlišné představitelky, než je její kreslená předloha, za takvý průšvih nepovažuji. Docela se na ten film těším a to upřímně, díky dvou dcerám mám na kreslenou Ariel skoro alergii.

na příspěvěk reagoval Psychor, CreepyJoe, Shakaar, jim_clark65

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama