Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Diskuze

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

VikkyASH

Ja tomu chápem, ale ten štýl prezentovania nie je dobrý a pôsobí z väčšej časti vždy nútene a fabrikovane. :)  V tom doslova nie je žiadna snaha o diverzitu, práveže je nanútené aby sa na ľudí nepozeralo, ako na jednotlivcov ale ako na schránky s nálepkami. Rozmanitosť spoločnosti by sa mala ukazovať prirodzene a nie pomocou toho, že otáčame dejiny alebo známe fakty = škótskeho kráľa hrá černoch (Macbeth) alebo, žeby seriál odohrávajúci sa v Amerike sa mal skladať z každej možnej minority = to nedáva zmysel, pretože v normálnom živote by sa normálny človek stretol s takou skupinou ľudí veľmi raritne, ak nie vôbec = nič z toho neodráža realitu. Je to síce trend ale je dobré ho pomenovať tým, čo naozaj je a nie len mávnuť rukou, že to je súčasť doby, ono to je súčasť trendu a preto to tak ľudí štve = viď "dislike ratio" pod trailerom tohto filmu na YT. :)

na příspěvěk reagoval VikkyASH

JiriLan

JiriLan (hodnocení, recenze)

ESNYR

Pro vás musí být opravdu čest, že máte volební právo. Protože tenhle komentář by možná byl na posouzení o svéprávnosti. 

Uživatel Dacsus smazal svůj příspěvek.

meti

meti (hodnocení, recenze)

VikkyASH

Zůstaneme u kořenů a budeme ignorovat sociální vědecké práce, které jsi tu nastínila. Andersena mám v poličce také, v současnosti s klukem louskame Grimmy.

Já s tím, cos tu napsala souhlasím.

Jenom nechápu, jak Středoevropan v tom obsaženém textu může vidět barevné. To už je hlubší duševní problém a možná skryté sexuální touhy, pokud to chceš řešit třeba cestou Nietzscheho a odprostit se od folkloristiky směrem k filozofii a sociologii. 

Nebo, jak tu někdo nahodil, touha šokovat, forma PR. Nevím, který uvedomely rodič tohle bude podporovat. 

na příspěvěk reagoval VikkyASH

ESNYR

ESNYR (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Nerad prasím diskuze takzvaným "OT" takže si dovolím ještě poslední odbočku.

Myslím že to jak doslova nablily a nasraly na adaptaci Nadace, nepřekoná nic. Oproti tomu je latino"cosi" Ariel jen odkašlání.

Resident Evil jsem viděl jen 1 a myslím 4 film a seriál šel mimo mě úplně, nebavilo mě to, takže nemůžu posoudit.

VikkyASH

VikkyASH (hodnocení, recenze)

meti

Ráda si rozšířím obzory. Na oplátku též doporučím jakk si můžeš rozšířit obzory :)

Doporučuji začít s oblastí folkloristiky.. (protože pohádky ale i jiné literární žánry jsou součástí a výsledkem folkloru). J. G. von Herder, který v 18. století ve svých spisech nastínil jak je ústní lidová tradice 
(ve smyslu různé druhy žánrů) ovlivněna skrz procesy založené na místním prostředí (The Social Base of Folklore)
Nebo W. Bascoma, který vymezil 4. funkce folkloru (The Journal of American Folklore).
Barre Toelken popisuje kombinaci měnících se a statických prvků, které se vyvíjejí a mění prostřednictvím sdílení, komunikace a performance. Postupem času se kulturní kontext posouvá a proměňuje: noví vůdci, nové technologie, nové hodnoty, nové povědomí. (Living Folklore: Introduction to the Study of People and their Traditions)

Když budeš chtít ráda ti doporučím další díla z oblasti folkloristiky, ale můžu též nabídnout oblast kulturně-sociální antropologie, nebo oblast lingvistické antropologie či kulturních studií ;)

na příspěvěk reagoval meti

meti

meti (hodnocení, recenze)

VikkyASH

Zkus si příště přečíst třeba Tuvia Tenenboma. Spolu s Bluntmanem tu jen razite bezmyšlenkovitě utopistickou demagogii, stejně jako před pár desítkami let komumisti (kteří také hlásili rovnost práv a spravedlnost společnosti). Výsledky jsou bohužel jinde. 

na příspěvěk reagoval VikkyASH

VikkyASH

VikkyASH (hodnocení, recenze)

meti

Ano četla jsem.. mimochodem jeden z aspektů, že to má neštastný konec je odrazem toho, že homosexuální láska byla v té době tabu.. autor tak do díla promítl svojí vlastní realitu, která byla realitou dané doby v dané kultuře..

VikkyASH

VikkyASH (hodnocení, recenze)

jim_clark65

Jak jsem psala - každý žánr je jen odrazem dané společnosti v dané době (tedy příběhy, které vznikaly před pár stoletími byly zas ovlivnovány aspekty dané doby - kulturou co byla tehdy, náboženstvím, politikou.. Dnes společnost, politika what ever se zaměřuje na diverzitu a potlačení diskriminace.

Názorná ukázka: v době kdy ženy získaly svá práva a celkově se pro ně měnily věci jako třeba začaly jezdit na kole, nosit kalhoty apod. Určitá část společnosti s tím měla problém. Aby se společnost lépe přizpůsobila vývoji, společnosti napomohla k tomuto kroku mimo jiné i filmografie, kde byly ženy i takto vyobrazené. Na počátku to byla menšina a nebylo to běžné ve společnosti... 

Za mě je zcela pořádku pomocí filmografie pomáhat ukázat rozmanitost naší společnosti. To, že se třeba dělá nad míru v tom vidím jen to, aby se to rychleji a lépe stalo standartem (jako když třeba řídíš.. čím častěji tím je to pro tebe přirozenější..). Zároven mi to přijde i fér jim to vynahradit, že byli odstrčeni na druhou kolej...  A hlavně dokud pro lidi nebude barva pleti nebo orientace stejně tak nedůležitá jako třeba barva vlasů nebo očí tak to rozhodně má smysl v tomto pokračovat.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf, jim_clark65

meti

meti (hodnocení, recenze)

...každý žánr je jen odrazem dané společnosti v dané době...

Tvá slova. Četl jsi předlohu?

na příspěvěk reagoval VikkyASH

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

VikkyASH

Etnická rozmanitosť = znova ten istý syndróm modernej agendy, tu nejde o to, že si sťažuješ na to, akoby tie etniká neexistovali, tu ide o to, v akom rámci to je prezentované.

Napríklad, ak by sa dnes točili Priatelia, tak by do toho natlačili čo najviac etnických a marginalizovaných skupín, čo sa dá = ale vôbec by to nedávalo zmysel, pretože to naschvál selektuješ a účelovo vyberáš kvôli tej stupídnej agende "reprezentácie" = čo nás zase privádza k faktu, že ak chceme naozaj reflektovať spoločnosť, tak dané castingy by vo väčšine mali byť obsadené príslušne voči percentuálnemu obsahu marginalizovaných skupín v daných krajinách. Ale ani to by poriadne nereflektovalo skutočnosť, pretože si môžme zobrať príklad zo štátu Maine, Vermont alebo West Virginia, kde obyvateľstvo nie je až také "multi-kulti" (nad 90% belosi), čiže pre správnu reprezentáciu, by Priatelia odohrávajúci sa vo Vermonte mali ten istý casting, ako bol pôvodný tj skladajúci sa len z belochov. :)

na příspěvěk reagoval VikkyASH

VikkyASH

VikkyASH (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Protože v současnosti kromě estetického a zábavhého aspektu je pohádka i o tom aby tě poučila o věcech jako je dobro a zlo, ale i ti ukázala různé aspekty života a rozmanitosti? A protože nežijeme na uzavřeném ostrově, kde jsou všichni lidi jedné barvy, zdraví a krásní tak je namístě tvořit takovéto pohádky..

Btw lidi, co si dnes stěžují na to jak je jim skrz filmografie "vnucováno" na sílu bůh ví co (třeba etnická rozmanitost..), tak si vůbec neuvědomují, že každý žánr je jen odrazem dané společnosti v dané době (tedy příběhy, které vznikali před pár stoletími byli zas ovlivnovány aspekty dané doby - kulturou co byla tehdy, náboženstvím, politikou..). 

na příspěvěk reagoval Sabrewulf, jim_clark65

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

cyphercz

Yoshitsune, pre ktoreho je kazda opodstatnena ktitika prejav nenavisti (neuvedomujuc si, ze prave tymto on sam nenavist prejavuje voci tym, co maju dovod nieco kritizovat) ti nestaci? ;)

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

ESNYR

Tak ani Ariel netrumfne Leona Kennedyho v Resident Evil: Raccoon city. Tam je špatně vzhled, rasa i charakter.

na příspěvěk reagoval ESNYR

ESNYR

ESNYR (hodnocení, recenze)

Film2

Tak ona je Bella Ramsey slušná volba. Elen už bohužel vyrostla (a evidentně "jí" mírně hráblo) a těch mladých zajímavých holek není zase tolik.

 

Ariel je něco jinýho, změnily celou postavu a v příběhu kde to nebylo potřeba měnit. Ať si vezmou něco co sami vymyslí a naserou si tam 45 černochů, 72 číňanů, 28 leseb a 40 gayů + 60 babochlapů a je mi to šumák.

Bella alespoň má tu vizáž cca jako postava v té hře. Tady slečna tmavá pleť nemá s mořskou vílou společnýho nic.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

cyphercz

Práveže je dobré, že tu nikto takto extrémny nie je a väčšina z nás si veľmi dobre uvedomuje, že tento celý "čurbes" je naschvál vykonštruovaný samotným Disney aby bol marketing a "trendovanie" v plnom prúde, idú tým štýlom, že každá reklama = je dobrá reklama. :)

Film2

Film2 (hodnocení, recenze)

Sympatická herečka byť proste musí a hlavne Ariel mala byť ryšavá alebo červenovlasá beloška podľa predlohy keď už sme pri tom. Aj Last of Us dokašlali casting, Bella Ramsey sa ako Ellie absolútne nehodí. 

na příspěvěk reagoval ESNYR

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

není to tu špatná diskuze, ale chybí mi tu nějaký pořádně woke SJW typu Darknig či Glady15let, popř. Mára Slováků:))

na příspěvěk reagoval jim_clark65, Dacsus

Ydrosten

Ydrosten (hodnocení, recenze)

Terepin

Mám pocit že sám režisér psal na těch twitrech či kde (nemám tyhle nesmysly takže beru z druhé ruky) že byla vybraná kvůli tomu že hezky zpívá. No snažil se to zachránit ale stojí ta obhajoba na vratkýh nohách.

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama