Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (218)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tak podle děti má princ Erik narozeniny 30. července.  Herec Jonah Hauer-King se animovanému předobrazu podobá dostatečně umí dobře hrát. Armando Salazar čili Javier Bardem konečné jako Triton dočkal Poseidonova trojzubce a taky to zahrál dobře. U něj se nabízí otázka spojená mnohoetnickou pestrostí jeho dcer. Nabízí se několik variant: více matek, ne všechny byly jeho( nebo žádná). Při paření (ať probíhá jakoliv) u podmořských lidí dané moře ovlivňuje vzhled. Halle Bailey sice je černoška, ale i přesto se do této role hodí.  Dabing byl na jedničku. Vyzvedl bych Jana Dolanského v roli kraba Sebastiana. Jsem rád, že jeho písně v této verzi zazněly. V celkově vzato to není špatný film. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Jinak velmi krásná herečka Halle Bailey představuje Ariel s přesvědčivou autentičností, zatímco Jonah Hauer-King jako Erik představuje něco jiného než typického macho prince. Odchod od tradičních představ o postavách vyzývá k zamyšlení nad stereotypy​​. Zkrácení o několik minut by tempu filmu určitě neuškodilo. ()

Reklama

Ripley 

všechny recenze uživatele

40% zde je trapnost a pravděpodobně jde o "bojkot" rasistů a jiných ubožáků.Za mě je to fajn.Nenadchne,ale ani neurazí.Vizuál je moc pěkný a ano je zde mnoho digitálních triků(zvláštní,když jde o pohádku,kde je polovina děje pod vodou,že?).Bohužel co film malinko sráží je prkenný představitel prince,připomínající staršího Nevilla Longbottoma.Šplouchnu tomu silné tři hvězdy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Miniem nenávistný pohľad sveta na casting ( napíšem to diplomaticky, že Halle Bailey je prekrásna osoba, ale pre Ariel sa určite narodila iná herečka ). A miniem aj dnešné prílišné ,,disneyovanie´´ ( rozumej multi kulti, gender, new world order atď ) všetkých látok. Očarila ma hlavne vizuálna stránka, pričom nič iné tu ani neostáva. Veľkolepé, ale prázdne. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nová kontroverzná verzia The Little Mermaid so sebou priniesla kopu rozruchu, ale tým pádom aj zvedavosti divákov. Vizuálne je to rozhodne na vysokej úrovni, a celý ten podmorský, ale aj nadmorský svet pôsobia skvelým dojmom. Je to natočené veľmi pekne a aj dejovo to je vyvážené, dômyselné vo všetkých ohľadoch. Ale súhlasím, že Halle Bailey sa do role Ariel skutočne nehodila. Jej celková vizáž a vzhľad (a nemyslím tým len jej kreolský look) mi na Ariel proste nepasoval. Každopádne, spracovanie tejto klasiky bolo kvalitné a rozhodne stojí za pozretie. Silné 3* (nechýbalo veľa k štyrom) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Ľudský svet bol navrhnutý tak, aby vyzeral ako „svet 30. rokov 19. storočia v kombinácii s Karibikom“. (Arsenal83)
  • Hlavní natáčení započalo 30. ledna 2021 a skončilo 11. července téhož roku. Točilo se zejména v Pinewood Studios v Anglii. Dále se filmovalo v Londýně nebo na italském ostrově Sardinie. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno