Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (218)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $250miliónov║ Tržby USA $298,172,056║ Tržby Celosvetovo $569,626,289▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ No čakal som hrôzu, po prvotných indíciách, či už po výzore filmu, kto na nom robí, teda režíruje, či hereckom obsadení, či aj samotnom hodnotení užívateľov...  ale tá hrôza sa nakoniec nekoná, aspoň nie v tak veľkom merítku. Ako výsledok je teda aspoň v nejakej tej úrovni priemeru, ktorý až tak neurazí, nezhnusí, som bol až nečakane prekvapený že som to zniesol bez nejakej väčšej ujmy. No tak či onak by už Disney mohlo sklidnit hormón a ponúkať viac konzistentné snímky nie tak rozmanito ustrelené. /60%/ ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vyrůstala jsem na všech dostupných animovaných pohádkách a příběh Ariely jsem měla nakoukaný z filmu, seriálu, doma jsme poctivě sbírali hvězdičky z Aquily, abych měla batůžek, penál, lahev na kolo a další vymoženosti. S červenovlasou mořskou princeznou jsem měla loni narozeninový dort (jojo, i ve svém věku). Takže jsem pochopitelně nemohla zkousnout obsazení afroamerické herečky Halle Bailey, které bůhvíproč v této ikonické roli nechali dredovitý spletenec s hnědým odstínem trochu do zrzava. Každý plakát, každá upoutávka mě rozčilovala. Jenže pak přišel manžel domů z novinářské projekce, začal mi vyprávět, jak se mu líbila dokonce i verze s českým dabingem, a bylo rozhodnuto. Hned jak jsem uslyšela první tóny původních melodií legendárního Alana Menkena, měla mě nová verze v hrsti. U každé známé písničky jsem si podupávala nohama, a když jsem se po skončení projekce míjela s prozpěvující holčičkou, měla jsem chuť zpívat taky. S titulní představitelkou a jejím vzhledem mám nadále problém, ale mile mě překvapil sympatický princ Erik, výborná Uršula v podání Melissy McCarthy a majestátní Javier Bardem jako král Triton. Pochválit opravdu musím i vynikající český dabing v čele s Janem Dolanským jako hlasem kraba Sebastiana. Takže jsem se na dvě hodiny stala zase malou holčičkou a bylo to moc hezké. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Malá mořská víla sice dopadla podstatně lépe než nepovedený Pinocchio, ovšem kvalit předchozích hraných remaků animovaných klasik nedosahuje. Vizuál je povedený, pár hudebních čísel solidních a obsazení sympatické (včetně Ariel), ale co je to platné když jde po Čarovném lese a druhé Mary Poppins o další Marshallovsky sterilní podívanou, která trpí přepálenou stopáží a hlavně ve druhé polovině se strašlivě vleče. Nedostatek invence a absence čehokoliv překvapivého snad režijnímu rutinérovi nelze vyčítat (tím spíš u neoriginálního filmu), ale trošku víc se snažit mohl. Kniha džunglí nebo Kráska a zvíře dokázali (alespoň v mých očích) že i obecně oblíbená klasika se dá předělat se ctí…50% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tak podle děti má princ Erik narozeniny 30. července.  Herec Jonah Hauer-King se animovanému předobrazu podobá dostatečně umí dobře hrát. Armando Salazar čili Javier Bardem konečné jako Triton dočkal Poseidonova trojzubce a taky to zahrál dobře. U něj se nabízí otázka spojená mnohoetnickou pestrostí jeho dcer. Nabízí se několik variant: více matek, ne všechny byly jeho( nebo žádná). Při paření (ať probíhá jakoliv) u podmořských lidí dané moře ovlivňuje vzhled. Halle Bailey sice je černoška, ale i přesto se do této role hodí.  Dabing byl na jedničku. Vyzvedl bych Jana Dolanského v roli kraba Sebastiana. Jsem rád, že jeho písně v této verzi zazněly. V celkově vzato to není špatný film. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Priznám sa že nie som veľkým fanúšikom modernej disneyho diverzity v obsadzovaní, pretože to takmer vždy vo filme pôsobí rušivo, ale hodnotenie na hranici odpadu si táto rozprávka fakt nezaslúži. S obsadením Halle Bailey problém nemám, je to sympatická naivka, presne ako jej postava a celkovo môžem povedať že casting sa vydaril. Pesničky boli fajn, 3D taktiež- krásne vynikli všetky podmorské zábery či búrka na lodi, vizuál vcelku vydarený vrátane trikov aj keď istý priestor na lepší dizajn kraba a rybky určite bol, romantika kde Ariel prišla o hlas a dvorila sa princovi bola milá a scéna s tržnicou a tancami príjemným osviežením. Záver dokázal aj dojať i keď zase to trochu kazili nasilu vsunutými zábermi všetkých možných etník ale keď to už musí byť tak budiš....solídnych 70% a chválim aj sk dabing. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Halle Bailey získala hlavnú rolu po tom, čo ju čo ju Rob Marshall videl spievať na Grammy 2019 spievať pesničku "Where Is the Love" od Donnyho Hathawaya. Marshall tvrdí, že celkovo sa o rolu uchádzali stovky dievčat, ale Bailey "nastavila latku tak vysoko, že ju nikto neprekonal."  (Arsenal83)
  • Halle Bailey sa tešila, že sa podarilo zmeniť pôvodnú predlohu do modernejšej podoby: „Som naozaj nadšená z mojej verzie filmu, pretože sme perspektívu mojej postavy určite zmenili ... Je to oveľa väčšie. Ide o Ariel samotnú, jej účel, slobodu, život a to, čo chce. Ako ženy sme úžasné, sme nezávislé, moderné, sme všetko a a ešte viac a som rada, že Disney niektoré z týchto tém aktualizuje.“ (Arsenal83)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama