Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pecker je teenager žijící v americkém městečku Hampden. Pracuje v ospalém bistru a společně se svým šéfem nabízí hamburgery nevalného vzhledu a chuti. Jeho největším koníčkem je jeho fotoaparát a touha stát se fotografem. Fotí vše, co kde vidí připálené hamburgery, kamaráda, jak krade v obchodě, tajnou striptérskou show, obscénní akce v gay klubu a také mnoho dalších více či méně bizardních situací. Jeho fotky jsou skvělé a osud tomu chce, že se Pecker setká s člověkem pracujícím pro slavnou agenturu. Věci mají rychlý spád a on se přes noc stává hvězdou (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (16)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

New York is never like this! Vítejte opět v Baltimoru. Od Waterse jsem viděl vše od Mnohočetných maniaků po Peckera a tahle satirická komedie je naprosto geniální. Po prvním shlédnutí jsem si film musel pustit znovu a zařadil jsem ho mezi mé TOP filmy ever. Rozhodně to pro mě je nejlepší film, který zatím Waters natočil. Způsobem, jakým to umí jen Waters, si bere na paškál maloměšťáky i pokrytecký svět velkého umění, slávy a hromad zelených papírků, který vám a všem ve vašem okolí dokáže velmi rychle zničit život. Scénář je mnohovrstvá lahůdka pro znalce, plná divokých dějových zvratů. Neskutečný výkon tu podává Peckerova přítelkyně Shelley (slavná Christina Ricci) a naprosto neznámá Lauren Hulsey jako sestřička Little Chrissy, rozmazlená hysterická holčička závislá na sladkostech, později papající Ritalin. Nechápu, proč jednou za 10 let hraje v neznámých věcech, když tady předvedla výkon hodný bohů. Don't become an asshole, Pecker. I beg of you, do not become an asshole. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Waters je prostě génius-Na první pohled se to tváří jako bláznivá trešoidní komedie(a taky jí je) ale hned na ten druhý vyskakuje na povrch navíc až překvapivé množství myšlenkových linek, drobných poučení a jiých chytrých srandiček. Takhle to umí (nebo uměl?)namixovat fakt asi jen on. Je to střízlivější než HCčka s Divine, ale ujetých charakterů a divného chování si užijete i tak dost...Dávám 5 převlečených za 4 :D ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

No to teda byla zvolovost! Od Waterse jsem viděla akorát Cry baby, což je řachlost pořádnýho kalibru a zároveň docela slušná ulítlá zábava. Tohle je, ač se film nese v o trochu víc melancholičtějším rytmu, místy praštěný podobně (holčička na ritalinu šnupající kuličky hrášku) a je to úplně stejně schválně naivní. Dá docela práci se moc nepozastavovat nad dějem, ale když se přeprogramujete do módu "NAČ (neřeš a čum)", pak je to šílenej, leč milej film s pradlenkou Ricci, byznyswoman Lili Taylor a terminátorkem, co se dívá na svět výhradně skrz umělou čočku. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

PECKER zabavnym zpusobem ironizuje mytus americkeho snu a zaroven si bere na paskal jak pokrytectvi sveta moderniho umeni, tak tridni rozdily hluboce zakorenene v americke spolecnosti. V nekterych jednotlivostech ale pusobi trochu nepresvedcive (napriklad zasazeni deje do Baltimoru misto treba stredozapadu nebo jihu USA) a celkove mene nadcasove a ponekud okrajove ve srovani s Watersovymi vrcholnymi filmy. Slabsi 4* ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Roztomile trhlá komedie o baltimorských lidičkách. 1) V Baltimore jsem nebyl a netuším, zdali jsou tam všichni takoví, jak je zobrazuje film, ale přes jejich výstřednosti jsou to především lidé se srdcem. Z filmu sálá pohoda a dobrá nálada a to se počítá. 2) 21letý Edward Furlong, hlavní důvod, proč jsem se na film díval, už ztratil svůj divošský půvab, který měl v Americkém srdci, ale na kvalitě snímku to nijak neubralo. 3) Ze spousty milých crazy nápadů mě zvlášť zaujal slepý fotograf, místní gay bar a samozřejmě zobavý pecker (viz slovník). Asi jenom ve filmech Johna Waterse vám prodavačka v obchodě řekne: Now give me the camera and unzip your pants and show me your hardware. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Ústřední fotoaparát, kterým Pecker (Edward Furlong) výhradně fotí, je dálkoměrný Canon Canonet 28. Zrcadlovka, kterou dostane darem od kurátorky, je Nikon N50 a jde o zrcadlovku téměř nejnižší třídy. (Jirka85)

Reklama

Reklama