Reklama

Reklama

Night Stalker: Hon na sériového vraha

(seriál)
  • USA Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer
Trailer
USA, 2021, 3 h 9 min (Minutáž: 46–48 min)

VOD (1)

Epizody(4)

V roce 1985 číhá ve stinných zákoutích sluncem zalitého Los Angeles krutý sériový vrah. A dva neúnavní detektivové mu jdou bez ustání po krku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První 3 díly sledujeme pouze to, jak policisté najdou přeživší nebo mrtvolu, dozvíme se kdo skončil s kulkou v hlavě, kdo znásilněnej a tak stále dokola. Až závěrečný 4. díl toho nabízí přece jen trošku více. Konečně vidíme Ramireze osobně. Jenže mu dokument prakticky nedává žádné slovo. Pro mě hodně promrhaný potenciál, který bych mnohem raději sledoval v nějakém napínavém Fincherově thrilleru. Netflix rozhodně touto záležitostí nikterak neoslnil, přestože mě masoví vrazi svého času hodně zajímali. 50% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od mediálne dostupného materiálu som sa pri dokumente Night Stalker dozvedel čosi viac o detektívoch, ktorí išli po krku Richarda Ramireza. Z dvojice ma viac zaujal Frank Salerno zosobňujúci priam filmového vyšetrovateľa zo starej školy. Na dokumentárny seriál sa pozeralo dobre a viac-menej nemal žiadne slabšie momenty. Čiastočne ma však mrzelo, že v ňom tvorcovia nechceli dať väčší priestor samotnému vrahovi, jeho detstvu, pohnútkam, výpovediam po dolapení a v neposlednom rade aj jeho manželstvu z väzenia, ktoré vôbec nespomenuli. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Děsivá série vražd vyprávěná především z pohledů vyšetřujících detektivu. Když si uvědomíte tu škálu všech zločinů spáchanou jedním člověkem, vyrazí vám to dech. Dokument však nezvládá prodat dostatečné informace. Jednotlivé případy vždy jen prosviští, nemáte šanci se v nich pořádně orientovat. Chtělo to hlubší propojenost a citlivější dramaturgii. Poslední díl je též velké zklamání. V minutě vám vlastně představí vraha a zbytek se řeší soud a věci okolo něho. To nejdůležitější tady není. Jeho výslech, reakce na jeho výpověď. Kvůli tomu vám ve finále zůstane jen pocit, že potenciál této látky nebyl ani zdaleka vyčerpaný. ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Tyhle dokumenty Netflix umi a radim je mezi to nejlepsi co nabizi.. Tahle zruda je mimo vsechny policejni poucky a tabulky o seriovych vrazich,Takze jeho dopadeni jako v mnoha jinych pripadech je dilem nahody.. Mozna bych bral pak vice informaci o zrude,ale i to malo co se dozvime nas ujisti v tom,ze se divame do oci ciremu zlu.. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Ja v dobro ani v zlo neverím, to všetko sú hlúposti. Nik nie je vyslovene dobrý, ani vyslovene zlý. Ľudia sú skrátka ľudia. Ten Richard vyzeral skôr, že mu chýba časť mozgu, ako tak, že je "čisté zlo", čo dookola všetci opakovali. Tváril sa niečo ako polodemencia/člen hardcore metalovej skupiny. Je jasné, že človeka formuje prostredie a výchova, a je mi ľúto, že ho otec priväzoval v noci v cintoríne na kríž, ale človek (ak nie je labilný) má stále na výber nezabíjať. Podľa mňa to bol obyčajný mentálne narušený kretén, pravdepodobne s väčším egom, ktoré si mohol uplatniť iba spôsobom, ktorým to robil. Čiže znásilňovať, biť, zabíjať a okrádať ženy, mužov, dievčatá, chlapcov, pravdepodobne všetko, čo mu prišlo pod (pentagramom potetovanú) ruku. Seriál bol dosť chaotický, prácu polície hodnotiť nebudem, lebo niektorí policajti boli dobrí, ale prácu im kazili tí debilní. Už ten koniec o niečom svedčí - nakoniec ho chytili obyčajní ľudia na ulici. To som sa musela smiať! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Night Stalker zomrel ako 53 ročný, 7. júna 2013. V cele smrti bol už viac ako 23 rokov. (Game90)
  • Členové skupiny Marilyn Manson původně používali pseudonymy složené ze jmen populárních osobností a sériových vrahů. Jméno Richarda Ramireze využil baskytarista Jeordie White alias Twiggy Ramirez. (Ruda.neck)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama