Reklama

Reklama

Železní andělé

  • Hongkong Angel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V osmdesátých letech prorůstá Hong Kongem mafie pro výrobu a šíření drog. Policii se díky dobrým informátorům podaří zjistit místo, kde pěstuje opium a na místo vyšle zvláštní komando. Po přestřelce zvítězí policie a obrovské opiové pole je zničeno. Tento zásah mafii rozhořčí natolik, že postupně začne vybíjet vyšší policejní důstojníky. Proto jsou najati tři specialisté, aby našli a zneškodnili hlavní představitele syndikátu. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

montel 

všechny recenze uživatele

Hongkongská policie úspěšně zničila obrovská opiová pole a zakončila tak svůj úkol. To se nelíbí zločinecké organizaci v čele s Madame Sue (Yukari Ôshima), která začne členy policie brutálně vraždit. Policejní oddělení si neví s touto lstivou a zákeřnou ženou rady a tak povolají do akce Železné anděly, aby nastolili pořádek... Skvělá akční podívaná ve stylu Ultra Force nebo Red Force. Dokonce to má i dobrý příběh a skvělého záporáka. Pro milovníky asijských rychlostříleček povinnost. 75% ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Totální béčko. Příšerné herecké výkony (obzvláště sledovat hlavní záporačku je zážitek), nesmyslné dialogy, naprosto nelogický děj (a nebo na mě příliš sofistikovaný), absurdní souboje (a vojáci co se třepají po zásahu jak při záchvatu padoucnice), ale celkově zcestný film v tom nejlepším smyslu. Lepší tři. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Tomuto akčnému hongonskému béčku nemožno uprieť množstvo akcie a niekoľko originálnych akčných prvkov, ale zlyháva v ostatných filmových súčastiach - od trápnych postáv cez hudbu až po početné dejové i iné nelogizmy. Ženská-záporák je na výsmech, ženská zostavička akejsi detektívnej partičky detto a tie dialógy a humorné vsuvky...no commet. Do dvojky pre istotu zachovania zdravého rozumu radšej ani nepôjdem. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní řezanice bez jakýchkoliv okecávaček, v níž akce střídá akci a mluví se jen proto, aby bylo jasné, kam se jde na další ...akci. Přestřelky a souboje jsou hongkongsky rychlé a neustále se něco děje (i když to občas nedává smysl). Samopaly, kopačky do ksichtu, skoky ze střechy, džínové bundy. Veškeré dialogy, mimika a výlevy citů jsou ze suterénu telenovel a v podání herců ochotnického divadla - a těžko říct, jestli je to pro film mínus, nebo plus. Bonusem navíc je sadistická záporačka madam Sue (finta, kterou odzbrojí jednoho z hrdinů, ukazuje na scénáristčinu hlubokou lidskou zkušenost) a finální dámská rvačka „dvě na jednu“. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Emočně lehce sterilní masakr. Železní andělé patří do zlatého fondu českého videa devadesátých let a nechybí v nich téměř nic, co má mít klasický akční Hong Kong. Komparz je likvidován opravdu ve velkém, lehce načrtnutý příběh pouze spojuje jednotlivé akční sekvence a bla bla bla, tedy pořád to samé. Viz mé předchozí komentáře k Red Force či Ultra Force, podobným hitům své doby. Iron Angels však trochu chybí kořenící dávka třebas i lacinějších emocí a hlavní postavy nejednají nijak výrazně pateticky. Skandální! Kapku jim díky tomu chyběla pořádná motivace a chvílemi mi i přišlo, že se vyloženě nudí a já s nimi. A to i při vylidňování plně obsazené mafiánské vily či při hromadném a nezvratném propouštění zaměstnanců továrenského průmyslu. Soubojů tělo na tělo či v tomto žánru kozami na pěst bylo navíc překvapivě málo a ultimátní snad jen jeden, ale i za ten díky, stál za to. Pěkná trojka a dvojka se snad vytáhne víc. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama