Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tento moderní multižánrový seriál posuzuje řeckou a římskou mytologii novou optikou z hlediska genderové politiky, moci a života v podsvětí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (53)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Když diváka omrzí pohled na olympské bohy v současnosti, asi mu dojde, že sleduje nijak zvlášť zajímavé dění o outsiderech, kteří se chtějí postavit despocii. Mám pocit, že seriál zdaleka nevyužil možnosti, které antičtí bohové skýtají. Zajímavé pro mě bylo, jak jako divák přece jen chci hlavní postavě trochu fandit. Tady mi však další a další epizody veškeré sympatie k Diovi odbourávaly, až je zabily docela. Je to fakt hajzl. Asi dám přece jen druhé řadě šanci, jestli ji natočí. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dobře napsané, zábavné a nádherně v tom jdou číst moderní pletichy mocných primadon, které to rádoby šéfujou. Herecky skvělé, hlavně Goldblum září v roli absolutního šéfa, který zjistí co si o něm myslí ostatní a rozhodne se je postavit zpátky do latě. Staré řecké báje jsou znásilňovány s cynismem a sebereflexí, takže se na to dá v pohodě koukat. Hlavní výtka tkví v nedokončenosti díla. Zbývá hodně dovysvětlit a byť se KAOS tváří uzavřeně není tomu tak. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Seriálová laskominka pro náročnějšího diváka. Tvůrci převádí staré řecké báje do současnosti a konfrontují bohy s lidmi. Je to nakonec ironie, líznutá černým humorem, která tu vládne a ubránit se smíchu je nemožné, pokud pochopíte pointu. Jako např. vidět Charóna, převádět mrtvoly přes Styx. Nebo když Zeus objeví první vrásku. K podobenství se využívají příběhy o Prométheovi, Minotaurovi a Orfeovi. Hlavní dějovou linkou je intrikaření Prométhea s cílem sesadit Dia z trůnu. Chování bohů ve srovnání s naší dobou, je kořením děje, který servíruje zásadní existenční myšlenky v mnohdy vypiplaných scénách, jímž nechybí dramatické prvky s občasnou krví, či mrtvolou. Nosná myšlenka o důležitosti proroctví je k zamyšlení hodná, ale jediné, co způsobuje, je Chaos. Ještě že Prométheovi dorůstají játra. ()

Mani 

všechny recenze uživatele

Kaos je ambiciózním a zajisté ne zrovna levným pokusem propojit moderním a zábavným způsobem pár narativů antické mytologie s vlastním příběhem seriálu. Avšak výsledkem je spíše povrchní směs symboliky a vizuálních efektů, která přemýšlivého diváka pravděpodobně nemá čím oslovit. Pro ty jež mytologie třeba jen okrajově zajímá, ať už řecká, římská, nebo jakákoli jiná, se tento seriál může lehce stát spíše zklamáním než zdrojem potěšení. Přestože se seriál pokouší o moderní twist a svěží pohled na klasická témata, často sklouzává jen k povrchnímu zpracování, vypadá jako zjednodušená a dezorientovaná verze něčeho alespoň průměrného. Nečekejte žádné promyšlené příběhové linie nebo postavy, které odrážejí skutečný charakter bohů – místo toho dostanete jen povrchní archetypy, které nedůstojně slouží zmatlanému scénáři. K vysávání a činnostem co nechávají minimální prostor pro sledování dobrý, sedět u toho ztráta času. Viděl jsem celý seriál v kuse, nebýt toho pravděpodobně bych podruhé nezapnul. Nerad dávám odpad, 1* za kostými třeba. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na mě už moc dnešní. Moc aktuální, s přihlédnutím na problémy dnešních mladých a s dialogy na úrovni mluvy tříletého dítěte. Nicméně je pravda, že Jeff Goldblum si roli Zeuse vysloveně užívá. Největší devízou tohoto seriálu je ale každopádně soundtrack. Hudbu tvůrci zvolit uměli. Jenže co je to na plat, když tu tvůrci vědomě przní historii, rozpohlavňovávají ji a chtějí u toho být zatraceně vtipní. Jenže to především se jim daří ze všeho nejméně. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama