Reklama

Reklama

Vikingové: Valhalla

(seriál)
  • USA Vikings: Valhalla
Trailer 3
USA, (2022–2024), 19 h 41 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Jeb Stuart

Kamera:

Peter Robertson

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Álfrún Laufeyjardóttir, Frida Gustavsson, Joakim Nätterqvist, Bosco Hogan, Mark Huberman, Kenneth M. Christensen, Yvonne Mai, Hafþór Júlíus Björnsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Po sto letech povstane nová generace legendárních hrdinů, aby vzala osud do svých rukou a vešla do dějin. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (90)

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Zase to tak špatné oproti původním Vikingům nebo Poslednímu království nebylo. Neslo se to v podobné dějové napínavé lince se závěrečnou velkou bitvou a jsem rád, že bude další řada, pro kterou první zanechala nedokončený děj. Též mě potěšila účast Davida Oakese, který do podobných historických snímků prostě patří (Pilíře Země, Na věky věků, Borgiové). ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele

Za mě velké zklamání. Docela jsem se těšil a ani nízké hodnocení mě neodradilo. Přece jen poslední série původních vikingů měla podobné hodnocení a i tak jsem ji přímo miloval. V tomhle pokračování je velký problém samotná atmosféra. Narozdíl od původního seriálu kde jsem si fakt připadal jak mezi vikingy a říkal jsem si, že to tak opravdu mohlo vypadat, tak tady mi to přijde jako jakýkoliv americký seriál, akorát do něj šoupli vikingy (dialogy, chování postav, atmosféra). Dalším problémem je, že je toho hrozně moc na poměrně malé stopáži. Byl jsem opravdu zmatený kde se berou nějaké postavy a proč dělají co dělají a jak se tam míchají různé problémy mezi sebou. Dále jsem si neoblíbil snad žádnou postavu což mi bylo líto, když u původního seriálu jsem se zamiloval do tolika postav. Jediné co tomu nemůžu vytknout je samotný vizuál, ale jinak si asi na nic jiného nevzpomenu. 50-60% ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Už to asi vyznie, že na ňom sedím, ale prisahám že nie. Tu som ostatne pri prvej epizóde netušil, až kým nenabehli záverečné titulky, kto ju režíroval a vravel si iba, že je to teda pekná amatérčina, prečo sa Netflix púšťa do niečoho, čomu potom pri výrobe nevenuje dostatočnú pozornosť. Ale prd, prvú epizódu tu režíroval Niels Arden Oplev a je to fakt katastrofa. NEDAJTE SA VŠAK ODRADIŤ! Druhá epizóda síce dojem nestíha napraviť úplne, po tretej som sa už ale v moci seriálu ocitol naplno a zvyšok zhltol na jeden záťah a maximálne spokojný s takouto nenáročnou formou TV zábavy sa už iba modlil, aby sa nám vo finále nevrátil na režisérsku stoličku ten zúfalo neschopný tupec. Našťastie sa tak nestalo a tak môžem s radosťou skonštatovať, že Valhalla dopadla lepšie, než posledné dve série pôvodných Vikingov, že aj menej výrazné postavy nakoniec stihli dostať svoj priestor a že pokiaľ si to podrží rovnakú úroveň pútavosti - tie bitky, tie stratégie a politické kľučky a zvraty a s tým súvisiaca miera napätia - aj do ďalších (dajme tomu pokojne ešte takých troch) sérií, tak sa veru máme na čo tešiť. Nie je to Ragnar, ale ani žiaden impotentný odvar, vážení! ()

Sopholojong 

všechny recenze uživatele

Obsahovo kvalitativne asi na rovnakej urovni (ak nie horsie) ako ta druha, nezaujimavejsia cast minulych Vikingov. Vizualne definitivne sice epickejsie osetrene (stretnutia vojsk, plavenie lodi v burkach, masivnejsi Kattegat, Londynsky most, vtacie perspektivy), ale herecky, az na interesantne dievciny (anglicka Emma, blondata bojovnicka), v muzskej casti nepritazlivo obsadene. Fimmelovho Ragnara, ci takeho Lokiho len tak nenahradia. No a tu najvacsiu vikingsku "supersukacku" Katheryn Winnick by mi tu nenahradili ani obsadenim Any de Armas alebo Scarlett Johansson. Netflix tvrdo narazil a ziadna ich "sorta" typu Game of Thrones sa nekona. ()

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Znáte to, jde na vás sraní a k záchodu daleko. Tak postupně uprdkáváte, aby jste zmírnili břichabol. Jenže pak vám plynová tsunami ve střevech začně vytlačovat exkrement ven a vy máte tzv. hovno v zatáčce. Přešlapujete, trpíte a když už se konečně dostanete na záchod, uvelebíte se a nastává exploze na principu kulky vytlačené vzduchem a smradu jak v cařihradu. Když spokojeně dokakáte, zvednete se a s hrůzou zjistíte, že celá záchodová mísa je oprskaná od hovínek. Avšak nejen spodní část, ale i vrchní část, dokonce i ta zesílená část na hoře, na které drží prkýnko. Nedává to smysl, protože moc dobře víte, že když se usadíte, vaše zadnice je obvykle zapuštěná v míse, tedy pod úrovní oné zesílené části a navíc i váš konečník je zapuštěn mezi vaše půlky, takže srací úhel může činit nějakých 130, max. 150 stupňů. 180 stupňů a výše, je fyzikálně nemožné, neboť vám v tom zabraňují obě půlky vaší řiti. Přesto se tak stalo a skutečně je tomu tak, záchod je celý osraný hovnami. Tolik ve stručnosti recenze seriálového plakátu. Seriál samotný okomentuji později, až vydýchám tu černošku a vikingy, nazývající se vikingy... ()

Galerie (401)

Zajímavosti (10)

  • Skutečný historický Jarl Haakon (Caroline Henderson) byl ve skutečnosti běloch a v seriálu ho hraje černoška. (LUKICKK)
  • Herec Bradley James (Lord Harekr) hraje v této 2. sérii také jednu z důležitých postav, i když jen v několika málo epizodách. Svou roli proto začal natáčet v Irsku o něco déle (od července 2021), než jiní herci stěžejních postav. (Lynette)
  • Natáčelo se v letních měsících až do listopadu 2021 v irském Dublinu a ve filmovém studiu Ashford studios, Ballyhenry v irském hrabství Wicklow. Filmařské práce komplikovala právě probíhající pandemie covid-19. (Lynette)

Související novinky

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

28.01.2021

Chystaný seriál Vikings: Valhalla od Netflixu nabírá obsazení. Spin-off původních Vikingů, kteří završili svoji cestu v šesté řadě, bude využívat stejných irských kulis a z pozice producenta na něj… (více)

Reklama

Reklama