Reklama

Reklama

Pavučina

Trailer 1

VOD (1)

Osmiletého Petra trápí záhadné, neustálé ťukání, ťukání ze zdi jeho ložnice - ťukání, o kterém jeho rodiče tvrdí, že se mu jen zdá. Jak se Peterův strach stupňuje, věří, že jeho rodiče (Lizzy Caplan a Antony Starr) by mohli skrývat strašné, nebezpečné tajemství, a zpochybňuje jejich důvěru. A co může být pro dítě děsivější než tohle? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (219)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je inovatívny a nemá ani žiadne svoje nápady, ale zato rýchlo ubieha a hlavne má v sebe tajomnosť či záhadu, ktorá sa vo finále môže zmeniť v hocičo a práve tento fakt, ma vo filme najviac bavil. Pri pozeraní filmu som si spomenul na Esther, Samaru či v dome schovanú bezočivú Annabelle. Áno tých filmov je omnoho viac, ktoré sa mi pri pozeraní tohto filmu pripomenuli, ale tieto mi pripadali ako najbližšie možné vzory.  Ako som už písal na začiatku, mal som niekoľko tipov ako film asi skonči a jeden z nich bol aj správny. Je super, že pri konci sa odviazal a aj keď vraždy sú mimo zaber, aj zohavené mŕtvoly či krik bezbranných obetí niekedy stačí a tu mi to na silnú 3* aj stačilo. A ešte k tomu musim prirátať aj to, že herci boli veľmi  solídni a to hlavne Lizzy Caplan, s ktorej išiel veľký rešpekt. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Cobweb zaujme predovšetkým tým, že napätie buduje vďaka atmosfére a absentujú tu klasické ľakačky. To ale neznamená, že tá atmosféra a budovanie napätia je dokonalé. Cítiť, že ide o materiál skôr do Kabinetu kuriozít a 50 minút by bohato stačilo. To platí ako pre dej, tak pre ústrednú myšlienku. Čo z nás (u)robí kruté okolie, s tým môžeme síce bojovať, ale úspešní byť nemusíme. V tomto smere si tvorcovia svojim spôsobom nechávajú otvorené dvierka pre druhú časť. Určite je plusom, že samotné monštrum vidíme iba v náznakoch, tieňoch a v celkovej kráse v podstate nikdy. Či to stačí k tomu, aby sme tento horor vyhlásili za originálny, by som pochyboval. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý atmosférický film, ktorý nepotrebuje ľakačky, skákačky. galóny krvi, a predsa zaujme. Len záver mi prišiel taký skratkovitý a až tak skrátený, že sa zabudlo na vysvetlenia. Je tam len obrat v charaktere postáv, avšak čo bolo predtým a potom, to akosi nikoho nezaujíma. Dve tretiny vynikajúci film. A hoci v horore je dovolené všeličo, potom sa len so začudovaním zamýšľate, že ako mohla byť nadprirodzená entita s takými schopnosťami uzamknutá niekde za spráchnivenými dverami v štýle cigánska osada. To v Princovi a Večernici som ešte veril, že tam Brzobohatý bol spútaný v reťaziach, ale toto už bolo fakt nezmyselné. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čtyři pětiny stopáže nadšení z nejlepšího hororu roku. Nádherně atmosféricky nasnímané, je to jak procházka po vizuální hororové galerii, snad každý záběr má něco do sebe. Divná mamka, divný taťka, divný dům, chudák kluk. Působí to jako bizarní, psychotická noční můra o monstrech v rodině, z níž se člověk nedokáže probudit. Celé je to tak vymknuté z logiky běžného života a chování, že jsem v tom cítil kvality v budoucnu kultovního snímku se zástupem fanoušků, kteří se k němu budou s láskou vracet. Bohužel koncovka výborně rozjetý film tak trochu zazdí. Mnoho momentů najednou nepůsobí tak, jak by působit mělo. Možná to chtělo víc peněz na triky, zkušenějšího střihače, nevím. Ale dosavadní stoprocentní pohlcení ze mne zkrátka v závěru vyprchalo - v momentech, které asi měly být děsuplným vrcholem, jsem měl spíš co dělat, abych se pobaveně neušklíbl. Nehledě na to, že z mnou dosud ceněné "snové nelogiky" se vývojem příběhu stane ... prostě blbá nelogika. A poprosím, pro příště, monstra by neměla mít dlouhé vysvětlovací monology ... ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Většinu stopáže napínavá a precizně natočená cesta do nitra jedné podivné rodiny, v níž pouze nejmladší člen tuší smrtelné zlo za stěnami. Sovy zase jednou nejsou tím, čím se zdají být, a diváka čeká nejedno překvapení. Obrovská škoda závěru, který pohřbívá pečlivě budovaný pocit strachu a všudypřítomného nebezpečí, nicméně fanoušci hororů by neměli Pavučinu minout. O talentovaném režisérovi Samuelu Bodinovi snad v budoucnu uslyšíme nejenom díky dalšímu seriálu na Netflixu. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama