Reklama

Reklama

Doktor z hor

(seriál)
Německo, (1992–1999), 76 h 12 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Gerhard Lippert, Anita Zagaria, Manuel Guggenberger, Enzi Fuchs, Walther Reyer, Carin C. Tietze, Herbert Fux, Harald Krassnitzer, Klaus Wildbolz (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(95)

Príbeh lekára, ktorý sa ožení s dcérou horského zverolekára, ale odmietne prax v alpskej dedine a ide za kariérou do Mníchova. Nešťastnou náhodou príde jeho manželka pri autonehode o život a svokor mu túto udalosť dáva za vinu. Dôjde k rozkolu, ktorý vyústi takmer zo strany svokra v nepriateľstve. Zmierenie tých dvoch zariadi gazdiná zverolekára a priláka zaťa lekára, aby začal prax u nich na horách. Vplyvom lavíny príde lekár o život a namiesto neho nastúpi nový mladý lekár a dedina tak konečne získala opäť svojho lekára, ktorý poskytuje všestranné služby obyvateľom hôr tak, ako je to bežné odjakživa u vidieckych lekárov. (RTVS)

(více)

Recenze (268)

Gardis 

všechny recenze uživatele

85% - Seriál, kde nic nechybí. Vtipné scény, rodinné neshody i milá přivítání a každou chvíli je v tomto seriálu zajímavý zvrat. Obsazení je skvělé. Obdivuji několik známých německých herců. A to že malá dívenka má 2 tatínky je příjemné na to koukat a rád se na tento seriál dívám a těším se na každý další díl. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Pytlák v lese na lovu střelil doktorova psa a doktor měl z toho takový šok, že uklouzl a spadl ze skály do propasti.. Nemůžu napsat, že by se tam nic nedělo Tenhle doktor z hor byl podle mě nejlepší a potom to šlo hodně z kopce, vlastně z hor. Proto dávám pět hvězdiček, abych měl dostatečnou rezervu na negativní hodnocení pozdějších volných pokračování. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Taková seriálová procházka po Alpách,. . . někdy lepší, někdy horší díl, celkově nic extra, ale jako malej sem na to koukal z Babičkou. Jednoduchý nenáročný děj, pěkné prostředí, některé postavy mi byly dokonce sympatické a celkově nepřesáhl počet dílů 100, takže teoreticky i koukatelné. Po druhé bych to ovšem asi už nezkousnul. ()

Sosak odpad!

všechny recenze uživatele

Samotné dno dna televizní zábavy a pohyblivých obrázků vůbec. Strávit s tou copatou Inge (nebo jak se ta babka z hor jmenuje) jenom pět minut ve společném prostoru, tak přísahám, že jí pokoušu. Do nebe volající kravina s příšerně strašnými postavami a úděsně debilním příběhem. Doktor Mengele z hor je pomstou, snesenou neznámo proč na naše televize. ()

viper65 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je krásny príklad toho ako sa dá 1 námet ťahať(z väčšími, či menšími prestávkami), pomaly viac ako 20 rokov. V tých 90-tkach väčšine epizód ale chýbalo poriadne napätie( v detstve som si to snáď ani neuvedomil), zmenilo sa to až príchodom Dr. Justa Hellstaina.A potom neskôr série s podtitulom Nové osudy - tak to už bola úplne iná liga! Každopádne je to veľmi milá spomienka na detstvo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Představitel hlavního hrdiny Gerhard Lippert se objevoval v prvních 4 řadách a natočil 60 dílů. Poté se sám rozhodl seriál opustit. (M.B)
  • Filmování probíhalo v rakouské obci Wildermieming. Příběh vycházel z úspěšných románů. (dyfur)
  • První čtyři série zaznamenaly nečekaně obrovský úspěch napříč celou Evropou. Každý týden tento seriál sledovalo přes deset milionů diváků. (mar48)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno