Reklama

Reklama

Žádné prudké pohyby

  • USA No Sudden Move (více)
Trailer 1

Kriminální drama z 50. let minulého století, v němž se skupina zločinců domnívá, že byli při svém posledním činu podvedeni. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (91)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Soderbergh natočil prakticky za poslední 3 roky 5 filmů. Aby to s ním časem nedopadlo, nějak podobně jako s Belmondovým Merlinem, že se za svým dílem ohlídne a uzná, že toho sice natočil hodně, ale každej film obsahuje slušných 5 minut. Začínám mít ten pocit, že točit spoustu průměrných záležitostí, bych od člověka, který má svědomí třeba Dannyho parťáky asi nechtěl. Koho minou No Sudden Move, ten určitě o nic extra nepříjde. 55% ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Ist do filmu naslepo, prisahal by som, ze sa divam na noir od Coenovcov a nie novinku Soderbergha. Toho ale rychlo prezradila volba anamorfickeho objektivu (v credits sa dakuje Kowa Lenses), ktory je fajn do uvodnych titulkov na navodenie dobovej atmosfery, ale drzat sa ho cely film je uz trochu moc a fisheye skreslenie zacalo pri panningu rychlo liezt na nervy. Za toto mu da palec hore asi len Spike Jonze. Scenar svojou nevypocitatelnostou bavi, ale ku koncu to kadenciou zvratov uz zacinalo pripominat heist epizodu Ricka a Mortyho parodujucu vsetky zanrove caper tropes. Film mi pravdepodobne rychlo vyfuci z hlavy, ale to jedno zhliadnutie za to stalo. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Jop. Film, ktorý si nedáte len tak s chlebíkom, možno ani s dvoma nie. Vyžaduje plnú sústredenosť, inak nebudete rozumieť, nebudete chápať, stratíte sa v deji a začne vás to nudiť. Keď ale vydržíte, dostanete skvelú krimi s prvkami noir, s množstvom skvelo obsadených postáv, spletitým dejom a nepredvídateľným záverom. Pre mňa veľmi príjemné prekvapenie. 3 z 5 ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je libo totální mišmaš? Pak jste tady správně. Osobně si myslím, že naplácat do filmu úplně všechno, co mě ve chvíli jeho zrodu právě napadne, neznamená, že to bude o to lepší. Není to pravda. Jako scénárista jsem nejen autor, ale taky čtenář a čtu to po sobě desetkrát, a stokrát, a možná tisíckrát a konzultuju a rozebírám to se spoustou lidí a pak není možný, abych tomu sám nerozuměl. Ale aby tohle někdo pobral na první dobrou? No chance! A podruhé na to koukat nechci. Proč bych to dělal? Abych to líp pochopil..? Srát na to. Chci k tomu něco načmárat na ČSFD a jít od toho pali. Takže sorry, Stevene. I kdyby to měl být po důkladné pitvě nejchytřejší, nejlepší biják na světě, tak já to už nikdy nezjistím. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Retro, potažmo (neo)noiry já rád. Měl bych rád i toto dílko, kdyby skončilo cca 10 min. před tím než naběhnou titulky. Tu prima formu, dobrý herce, neblbej příběh  hodí závěr ,který je kostrbatý a tak nuceně jakože šokantní až blivno do nejen pocitovýho průměru TV vyprávěnek o zlých monopolech, proradných ženách, ,,poctivých" poldech a gangsterům kterým se dá věřit. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Okrem réžie sa Soderbergh na filme podieľal pod pseudonymami zároveň aj ako strihač a kameraman. (rowdys)
  • Brendan Fraser poměrně výrazně přibral a média hodně spekulovala o jeho zdraví. Nebylo to však kvůli postavě Douga Jonese – skutečným důvodem byla příprava na nadcházející film The Whale (2022) od Darrena Aronofskyho, v němž si Fraser zahrál jednu z hlavních rolí. (HellFire)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v michiganskom meste Detroit a trvalo od 28. septembra 2020 do 12. novembra 2020. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama