Reklama

Reklama

The Sadness

  • Tchaj-wan Ku bei (více)
Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, ja tunajšiu eufóriu podaktorých nadšencov nezdieľam. Z hľadiska gore tu totiž nie je nič (takmer), čo by ste nevideli v bežnej epizóde TWD (a to nie som fanda série). Krv tu síce strieka potokom, ale to je asi tak všetko. V niektorých "kľúčových" momentoch kamera cudne uhýba pohľad (scéna so sekerou, brúskou...). No a dejovo to tiež nie je žiadne terno - popis filmu by sa dal zhrnúť do jednej vety. Sklamanie. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

To se teda máme na co těšit, až přijde podzim a s ním i nové mutace, jako je třeba tenhle Alvin =) Skvělá, jednoduchá, brutálně krvavá, Taiwanská záležitost. Frajer odveze svojí holku do práce a když přijede zpátky domů, začne masakr. Pak sledujeme cestu, kdy se snaží přes celé město dostat zpět za ní. Top scéna za mě určitě ta v metru, to byla fakt šílenost, ale i v té nemocnici pak došlo na několik výborných Gore scén. Hlavní postava v podání Kat, celkem hezká herečka, mohla se klidně ukázat v té sprše =) a škoda, že to nemělo lepší tempo, hlavně v závěru. Každopádně i tak, solidní nářez a skvělá podívaná, kterou si dám v budoucnu ještě minimálně jednou. (33. hodnocení) ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Virus Alvin není jen tak ledajaký. Lidé se po jeho infikaci mění v běsnící vrahy a násilníky, přičemž jsou ještě ke všemu hodně nadržení. Brutální kombinace. Je to solidní gorefest, některé scény jsou ulramasakry, které si nezadají třeba i se Srpskim filmem, v jedné scéně inspirace víc než zjevná, hehe. Dlouho jsem neviděl takový krvavý a oplzlý jatka, opatřená krásným vizuálem a zvukem. A hlavně oceňuji uvěřitelné a někdy až nechutné gore, bez jakýchkoliv počítačových efektů. Příběh má sice nějakou tu trhlinu, ale jako celek funguje bezvadně, včetně syrového finále. Během závěrečných titulků se vyřítí deathmetalovej náklep jak má být, o hudbu k filmu se postaral skladatel Tzechar, jestli dělal mimo soundtracku i tento vál, tak klobouk dolů. Doufám, že se od tvůrců brzy dočkáme něčeho dalšího. Tchaj-wan velice mile překvapil a potěšil. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nechtiac som narazil na reklamu na tento film, z ktorej som omylom usúdil, že ide o zombie záležitosť. Tak som sa trochu nechtiac  omrdal. Film bez deja, ktorý je čisto postavený na gore scénach, mi nestačí. Navyše dialogy typu "Ideme si po pičku." hovoria za všetko. Fakt, že ma v tom nikto a nič mimoriadne nesralo, mi zabránilo tomu udeliť najnižšie možné hodnotenie. 20% ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Takže Thajwanci mají vlastní Planete Teror a tu jim natočil Kanadský režisér, Robert Jabbaz a sem překvapen, že to tady má tak vysoké a kladné hodnocení, obzvlášť když vezmu v potaz, že film je totální odpad. Ale napřed kladné věci na filmu, masky a gore sou tady dobré, galony krve tečou i při malém pichnutí. A to je asi tak něj vše, je tu spousta krve, hnisu, odporných úchyláren a taky je tu dost sexu, kdy jako lubrikant slouží právě ona krve a hnis, to je super. A film kromě tohohle, nemá co nabídnout, herecké výkony sou podprůměrné, né-li špatné a nějaké silné emoční pouto mezi dvěma hrdiny nečekejte. Film nemá ani dobré akční scény, tu akci nemá v podstatě žádnou a ani ta atmosféra zde neni, neni nijak znepokojivá a nebo napínavá. Příběh je o tom, že jedna z postav se snaží dostat do bodu A a druhá postava je v bodu A....aaa to je celý, neni to podložené ničím zajímavým, originálním a nebo něčím co by mně zaujalo. Ano je zde násilí, velká míra násilí, ale to je vše a nic víc a to násilí je zde buď nechutné, jakože nechutné a pak v nemocnici i nudné, protože je to furt o tom samém. Když to srovnám právě se zmíněnou Rodriguezovou Planetou, tak ano i tam je násilí, prasárny a úchylárny všeho druhu, ale je tam taky vidět onen režisérský um a cit vytvořit něco, co bude prasárna, ale ta prasárna bude dávat smysl. Taky je tam hafo vynikajících herců, akce je luxusní, atmosféra je parádní a ten černý humor je ikonický. A přestože ten příběh, tam neni bůhví jaký, tak tam je to jedno, protože výše zmíněné věci tam fungují a nic z toho co tam je a funguje, tak tady to neni a nemůže to tak fungovat. Asi bych jako mohl dát tu jednu hvězdičku za to gore, ale to už dneska má skoro každý film, takže se rozšoupnu a dám odpad. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Filmová premisa moru, který z lidí dělá krvežíznivé sadisty, se inspiruje komiksovou sérií známou jako „Crossed“. (HanzoBureshi)
  • O speciální efekty filmu se postarala společnost IF SFX Art Maker. Členové tohoto týmu strávili tři měsíce výrobou řady různých rekvizit jako byly orgány a umělé hlavy, včetně některých, které dokázaly explodovat nebo stříkat krev. (Homerking)
  • Film byl natočen za 28 natáčecích dnů v Taipei a Keelung na Tchaj-wanu. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama