Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá stydlivka, kterou štve toxická a sexistická atmosféra na střední, se nechá inspirovat bouřlivou minulostí svojí mámy a anonymně vydá školní plátek, který rozpoutá revoluci za rovnoprávnost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Lehce feministické, ale dle mého názoru se snímek vůbec nebere tak vážně, jako ho berou vážně někteří "dotčení" diváci. V důsledku se jedná o dobře natočenou "teen komedii ze střední", která vypráví příběh o prosazení vlastního JÁ v mladém kolektivu. A je jedno, jestli jste bílý nebo černý, kluk nebo holka nebo hetero či gay. Každý chce svoje místo na slunci. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Aktivistickej film, který způsobem předkládání své agendy působí tak šíleně otravně, jako když se na Twitteru omylem zatouláte na profily chlapců z hnutí Budoucnost. Kdo chce vidět kvalitní #metoo film, ať si pustí Nadějnou mladou ženu, kdo chce vidět zfilmovanou příručku pro začínající feministku, v níž si může postupně odškrtávat jednu toxickou událost za druhou, ať se podívá na tohle. Problém s těmihle zapálenými aktivisty je ten, že jsou to zkrátka většinou nesnesitelní píčusové, kteří dokážou znechutit i v jádru zcela relevantní a smysluplná témata. Tak jako třeba dívčiny v tomhle filmu. Část z toho si snímek jakože uvědomuje, když v závěru nechá hlavní hrdinku zpytovat svědomí aspoň za ty nejhrůznější věci, co v průběhu stopáže vyváděla. Spousta se toho ale přejde bez povšimnutí. Ale ne, nemyslím si, že jsou tvůrci vyloženě zlí, že by mj. úmyslně nabádali drzé teenagery, aby bez souhlasu při hodině natáčeli své vyučující na mobil a pak je šikanovali umisťováním těchto nahrávek na web. Jen si myslím, že jsou v tlačení své agendy úplně zaslepení a ... jak to říct slušně, blbí jak tágo. Apropos, pamatuju časy, kdy se filmy propagované jako komedie alespoň snažily být vtipné. Tady přitom není snad ani jeden fór. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Snímek Ramařky je veskrze průměrnou podívanou s tuctovým scénářem, ucházející hudebním doprovodem a zoufale nevýrazným castingem, díky kterému je nablblé téma, ještě zoufalejší, než si zaslouží. Chápu potřebu tvůrců upozornit na hluboce zakořeněnou misogynii a sexismus na amerických školách, ale způsob, jakým to natočili, je poněkud nešťastný. Přitom se jedná o téma poměrně závažné a je dobře, když se na ně upozorňuje. Nicméně za mne většina filmů s touto tématikou je natolik stupidní, že dělá společnosti spíše medvědí službu. Já se nudila, což by se u takto závažného tématu stát nemělo.  PS: stejně mne fascinuje skutečnost, že děvčata, které zastávají heslo" Nedáš - nedám", si na sexismus povětšinou nestěžují a ještě na tom vydělají. Za mne velmi slabý průměr 40% max. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

aktivismus má svoje opodstatnění a ve většině případu je to pro dobro věci.Bohužel současný aktivismus a to jak je podáván ve filmech a seriálech je tak extrémně nesnesitelné a otravné,že to působí kontraproduktivně.A tak zatímco v případě Moxie by divák měl držet palce hlavní hrdince/hrdinkám,protože to proč vůbec začaly dělat to co začaly mělo reálný základ a pádný důvod,neděje se tak,protože postupem času z nich tvůrci udělali bandu nesnesitelných kravek,které v zájmu dobré věci dělají špatné věci a má to vzbudit dojem,že je to tak v pořádku.Na konci se sice hlavní postava,potom co dostane pár morálních políčků,trochu vzpamatuje,ale ani zdaleka ne tolik jak by měla.Možná se na to dívám špatně a nechápu přesně sdělení tohoto filmu,ale pořád žiju v tom,že bojovat za správnou věc ano,ale ne tak,že se díky tomu stanu stejný,ne-li horší než ten/to proti čemu bojuji...40% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Knizni predloha filmu je pry vynikajici. Cely film na me pusobi az moc umele mravokarne bez nadhledu.Postavy jsou ploche,tezovite a zkratkovite bez hlubsiho vykresleni, jak se skutecne citi.Jejich obraceni ke vzdoru proti muzum neni podepreno verohodnou motivaci. Vivian bojuje proti tomu,aby byla posuzovana jen z hlediska vzhledu ,ale pritom zmeni nazor na chlaoce,ktereho ignorovala kvuli jeho vzhledu,ale po prazdninach nabral svaly.Nastesti je zde sexismus muzu bran s humorem.Jednu hvezdu navic davam za hlasky,ktere me pobavily. Celkove je vetsina scen takova unyla bez energie. Celkove to na me pusobilo jako prilis krecova propagace feminismu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama