Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pri záverečných titulkoch som si mimovoľne spomenul na Čapkovu rozprávku o tom, ako pejsek a kočička piekli dortu. Tiež tam dali samé dobré veci a výsledok nebol bohvieaký. Audrey Hepburn je na vrchole môjho rebríčka najlepších herečiek, Humprey Bogart mal charizmy na pohľadanie a ani Billy Wilder nechýba v mojej Top ten najlepších režisérov. Pridajte k tomu jednoduchý a mnohokrát stvárnený dej a pozrite na výsledok. Audrey je stále očarujúca, nekonečne milá a prirodzená. Obsadenie Bogarta považujem za omyl, William Holden ma zaujal málokedy a scenár filmu nepomohol, skôr naopak. Takže som z tohto 60-ročného filmu mal pocit jednohubky. Videl som, chvíľami ma aj zaujal, dokonca aj rozosmial a po mesiaci už si nebudem vedieť bez nahliadnutia do tejto databázy vybaviť o čom vlastne bol. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn mě opět dokázala takovým způsobem vtáhnout do děje a osvojit si tak neuvěřitelně milou a hřejivou atmosféru tehdejší doby spolu s jejím nešťastným pokusem o sebevraždu přes který se přehoupla do krásné Francie kde se stala kuchařkou a pak se zase vrátila zpět a oslnila všechny kolem sebe jak to má ve zvyku. Nakonec to dopadlo uplně jinak než bych čekala a nenapadlo by mě to na začátku a ani na konci snímku jak se to stává s dnešní tvorbou. Prostě film, který připisuji na svůj seznam dokonalých a klidně bych se na něj podívala několikrát. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Sladkokrásny, roztomilý príbeh s nezabudnuteľnou hereckou dvojicou A. Hepburn-H. Bogart. Neviem síce ako by to v skutočnosti medzi nimi dopadlo, ale vo filme to skončilo presne tak ako malo, čoho dôsledkom bol príjemný, hrejivý pocit. Na rozkošnú a prekrásnu A. Hepburn sa veru zabudnúť nedá a tento snímoček je jej krásnou pripomienkou. 80/100 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

High class komédia. Teda žáner značne obľubený v amerike v 40 a 50 rokoch. Sabrina v réžií nekompromisnej osobnosti tohto obdobia Billyho Wildera, predstavuje odľahčenú, príjemnú a po hereckej stránke veľmi podarenú komédiu. Hepburnová je ako obvykle na spapanie a ústredná dvojica Bogart a Holden si skvelo sekundujú. Len mi nejde nespomenúť, že taký Príbeh z Filadelfie s Kathrine Hepburn dopadol o triedu lepšie. Aspoň v mojich očiach. Nie že by Sabrina bola zlý film. Len konvencie tohto žánru nemajú možnosť prísť s nápaditým gagom, alebo vtipom. Jediné čo zostáva je úsmevný príbeh a koncepcia romantického filmu aká nemohla sklamať. Príjemné posedenie pri klasike, kde hlavne scény s pexisklom boli nezabudnuteľné. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Celkem přijatelné zpracování jinak již nastokrát otřepaného příběhu. Příběhem se sice příliš neliší od těch dnešních romantických filmů, ale tento rozhodně stavím výše než tu současnou tvorbu. Tato komedie je svižnější a především si myslím, že tehdejší herečtí představitelé uměli takovéhle role zahrát s elegancí, přirozeně... Nikoho nepřekvapím tím, kdo se mi zdál jako nejlepší - Audrey Hepburn předvedla asi nejpůvabnější ztvárnění této popelkovské role. Už jsem v minulosti několikrát psal, že se mi více líbí její pozdější role ze šedesátých let, ovšem tyhlety křehké princezničky neuměl snad nikdo na světě lépe než ona. Jednou jsem měl takové slabší období, kdy jsem si říkal, co na ní tolik vidím. Pak jsem si ale pustil jeden film s ní a znovu mě okouzlila. Od té doby ji zbožňuji ještě víc a už vůbec nepochybuji. Škoda, že charismatický Humphrey Bogart i přes pár vtipných replik nijak výrazně nezáří a to, že je uváděn v obsazení na prvním místě, je spíše záměr přitáhnout diváka - má podstatně menší roli, než můžete čekat. A upřímně, na tuhle roli je už trochu starý. Tento snímek posouvají o úroveň výše také vypilované dialogy, které Billy Wilder prostě uměl - několikrát jsem od srdce zasmál. Skvost to rozhodně není a především v druhé polovině ztrácí dech, ale na nedělní odpoledne celkem dobré - lepší tři hvězdy. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (22)

  • Bogartův honorář byl 300000 dolarů, zatímco Holden dostal jen polovinu a Audrey Hepburn pouhých 15000! (Kulmon)
  • V posledních natáčecích dnech na Long Islandu projevili přání podívat se na natáčení řecký král a královna. Wilder vypůjčil dva trůny z filmu s Bobem Hopem Monsieur Beaucaire a při vedení k trůnu elektrikář zavolal: „Hej, královno, kde jste byla včera, když jsem měl postupku a chyběla mi tam už jen královna?“ (Pavlínka9)
  • Když se Holden do Hepburn zamiloval, Bogart ji zamítl a místo ní požadoval svou ženu Lauren Bacall. (Kulmon)

Reklama

Reklama