Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Bogart s Audrey se mi k sobě sice úplně nehodí (rozdíl třiceti let je tady prostě vidět), ale oba dva mají tak velké charisma že by utáhli s přehledem i mnohem horší filmy. Sabrina je příběhově prostá klasická romantika, která sice nemá moc čím překvapit, ale i tak ty necelé dvě hodinky celkem slušně utečou (což ovšem neznamená, že by lehčí krácení nepomohlo)...70% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn mě opět dokázala takovým způsobem vtáhnout do děje a osvojit si tak neuvěřitelně milou a hřejivou atmosféru tehdejší doby spolu s jejím nešťastným pokusem o sebevraždu přes který se přehoupla do krásné Francie kde se stala kuchařkou a pak se zase vrátila zpět a oslnila všechny kolem sebe jak to má ve zvyku. Nakonec to dopadlo uplně jinak než bych čekala a nenapadlo by mě to na začátku a ani na konci snímku jak se to stává s dnešní tvorbou. Prostě film, který připisuji na svůj seznam dokonalých a klidně bych se na něj podívala několikrát. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

High class komédia. Teda žáner značne obľubený v amerike v 40 a 50 rokoch. Sabrina v réžií nekompromisnej osobnosti tohto obdobia Billyho Wildera, predstavuje odľahčenú, príjemnú a po hereckej stránke veľmi podarenú komédiu. Hepburnová je ako obvykle na spapanie a ústredná dvojica Bogart a Holden si skvelo sekundujú. Len mi nejde nespomenúť, že taký Príbeh z Filadelfie s Kathrine Hepburn dopadol o triedu lepšie. Aspoň v mojich očiach. Nie že by Sabrina bola zlý film. Len konvencie tohto žánru nemajú možnosť prísť s nápaditým gagom, alebo vtipom. Jediné čo zostáva je úsmevný príbeh a koncepcia romantického filmu aká nemohla sklamať. Príjemné posedenie pri klasike, kde hlavne scény s pexisklom boli nezabudnuteľné. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Taký milý romanticko - komediálny film s Audrey Hepburn (podala priemerný výkon), ktorý v podstate nemôže nikoho uraziť a veľmi pekne dokáže dokresliť čas strávený napríklad s priateľom či priateľkou. Tak ho teda odporúčam pozrieť s vašou polovičkou, občas si ho pristavte a trošku sa cicmajte. O čom je film? Film je o žene Sabrina (Audrey Hepburn) čo je zaľúbená až po uši do jedného muža, ale ten o ňu nejaví záujem a vlastne úplne ju neberie do úvahy. Ďalej tu celkom zaujímavú rolu hrá rozdiel medzi chudobnými a bohatými (spoločenskými vrstvami). Sabrina sa počas filmu hľadá a snaží sa pochopiť čo vlastne chce a to aj mužský predstavitelia, čiže dá sa povedať, že film nie je prázdna romantická komédia, ale je aj o hľadaní a o pocitoch ľudí. Koniec je veľmi pekný a príjemný a objíme Vás, tak tento film jednoznačne odporúčam. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn v roztomilé romanci, která pod režijní taktovkou mistra Billyho Wildera vznikla podle divadelní hry Samuela Taylora. Laskavý příběh prosté dcery řidiče, která je slepě zamilována do syna otcova bohatého zaměstnavatele. Po studiích v Paříži však přijíždí elegantní dáma, která dozrála do krásy a nehodlá se svých snů jen tak vzdát!! Snad jediné, co zrovna nefunguje, je chemie mezi Hepburn a omšelým Humphrey Bogartem, který se jí na „přání“ rodiny začne dvořit!! ()

Galerie (123)

Zajímavosti (23)

  • Vila, kde sa natáčal film, patrila v skutočnosti vtedajšiemu prezidentovi štúdia Paramount Pictures - Barneymu Balabanovi. (TheRoller)
  • Kostýmy pro film vytvářela legendární kostýmní výtvarnice Edit Head firmy Paramount Pictures, jednalo se ale pouze o Sabrininy (Audrey Hepburn) prosté domácí šaty, které nosila před svým odjezdem do Paříže. Šaty, které Sabrina používala po svém návratu z Paříže, navrhoval pro Audrey Hepburnovou poprvé kostýmní návrhář Hubert de Givenchy, ve své době se jednalo o legendání oděvy, zaujaly zejména bílé plesové šaty, které vypadaly jako složená motýlí křídla, a dále také černé večerní šaty. Hubert de Givenchy nebyl vůbec uveden na titulcích, ačkoliv film získal Oscara právě za kostýmy. (SeanBean)
  • Športové auto, ktoré vlastnia bratia, je značky Nash-Healey. Toto auto sa vyrábalo v rokoch 1951 až 1954 a v tejto dobe stálo 6000 amerických dolárov. (TheRoller)

Reklama

Reklama