Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Z takovýchto romantických komedií by si měli dnešní hollywoodští režiséři, scénáristé i producenti brát příklad. Výborný příběh o tom, jak nepředvídatelná láska je, patří sice k těm typičtějším, v tomhle zpracování ale ani chvíli nenudí - naopak při každé scéně se budete výborně bavit. Svůj velký podíl na tom má samozřejmě i snad nejcharismatičtější herečka filmové historie Audrey Hepburn, jejímž velkým očím i přirozené upřímnosti uvěříte cokoliv, nebo neméně charismatický Hubhrey Bogart, který už od dob Casablanky zvládl okouzlit tisíce diváků. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre fundov genialnej Audrey Hepburnovej je tento snimok povinnou jazdou. Tentokrat Audrey je v roli chudobneho dievcata Sabriny, ktora sa zamiluje do jedneho z bratov /David/, ktory ma isty sposob zivota, priom vsak Sabrinu miluje dalsi - Linus. Audrey Hepburn bola ako vzdy skvela, a William Holden /Sunset Boulevard, The Wild Bunch/ bol proste vyborny herec. Zjavil sa tu aj Hampry Bogart /The Big Sleep, Casablanca/, ale jelikoz ho stale nemam rad, tak som jeho pritomnost uz len nejak zniesol. Billy Wilder na reziserskej stolicke bol fakt talent. 90 % ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Romanticky film v krystalicky cistem slova smyslu. Z nenapadne usmudlane kacenky se stane noblesni dama a vezme si milionare, wohooo. K tomu hraje tezce oldschool retro hudba a herecky A-team zlate ery hollywoodu. Tohle je bez pochyby jeden z tech filmu, u ktereho se zeny v depresich cpou cokoladovou zmrzlinou. Z meho pohledu ale pomerne nudna a az prilis klasicka a nezajimava podivana s prekvapive velmi nizkou davkou chemie mezi herci, ktera si alespon udrzuje vsechny tradicni kvality rezie Billyho Wildera. 5/10 ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem měl oprávněné obavy. Bogart se do role naprosto nehodí a je patrné, že jej natáčení (kulantně řečeno) nebavilo. Navíc strkat mu násilím do náruče o třicet let mladší partnerku vypadá skoro až úchylně, podobný dojem jsem měl i z Odpolední lásky (kde hraje pro změnu G.Cooper). Ačkoli je Sabrina místy vtipná ve vykreslení vedlejších postav otců, zážitek jsem z ní měl pouze průměrný. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tak sem teda zjistil, že jsem opravdový romantik. K takovému objevu  mi pomohla čtyřka zvučných jmen, geniální režisér Billy Wilder, který vládnul nadčasovým filmům, jakým Sabrina rozhodně je. Dále Audrey Hepburn, která je ve filmu jak ji přesně známe, rozverná, veselá, usměvavá a střeštěná s Humphrey Bogartem, opět v roli elegána už trošičku postaršího. Jeho šarm a kouzlo opět sahá na míle daleko. A dvorní herec pana režiséra, William Holden podává hodně slušný výkon, - moc na kameře není, ale i za tu dobu stačí oslnit. Struktura Sabriny je výborná a zasloužila by si kvalitní remake , ale nesměl by být už tak naivní. Tomuhle filmu to věříme, rádi, k té době to patří. Je to film nápaditý, vtipný a okouzlující hlavně díky roztomilé Audrey, zrozené pro tyhle role. Taková moderní pohádka, která vlastně na naší dobu zase tak moderní není. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (23)

  • Kostýmy pro film vytvářela legendární kostýmní výtvarnice Edit Head firmy Paramount Pictures, jednalo se ale pouze o Sabrininy (Audrey Hepburn) prosté domácí šaty, které nosila před svým odjezdem do Paříže. Šaty, které Sabrina používala po svém návratu z Paříže, navrhoval pro Audrey Hepburnovou poprvé kostýmní návrhář Hubert de Givenchy, ve své době se jednalo o legendání oděvy, zaujaly zejména bílé plesové šaty, které vypadaly jako složená motýlí křídla, a dále také černé večerní šaty. Hubert de Givenchy nebyl vůbec uveden na titulcích, ačkoliv film získal Oscara právě za kostýmy. (SeanBean)
  • Linus Larrabee (Humphrey Bogart) používá v jedné z úvodních scén filmu jeden z prvních modelů mobilního telefonu. V té době se jednalo o poslední výkřik nejmodernější techniky, který si mohli dovolit jen ti nejbohatší lidé. Celé zařízení bylo ale v té době velice rozměrné a těžké, takže bylo nepřenosné a bylo pevně zabudováno do výbavy luxusního osobního automobilu. (SeanBean)

Reklama

Reklama