Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tak sem teda zjistil, že jsem opravdový romantik. K takovému objevu  mi pomohla čtyřka zvučných jmen, geniální režisér Billy Wilder, který vládnul nadčasovým filmům, jakým Sabrina rozhodně je. Dále Audrey Hepburn, která je ve filmu jak ji přesně známe, rozverná, veselá, usměvavá a střeštěná s Humphrey Bogartem, opět v roli elegána už trošičku postaršího. Jeho šarm a kouzlo opět sahá na míle daleko. A dvorní herec pana režiséra, William Holden podává hodně slušný výkon, - moc na kameře není, ale i za tu dobu stačí oslnit. Struktura Sabriny je výborná a zasloužila by si kvalitní remake , ale nesměl by být už tak naivní. Tomuhle filmu to věříme, rádi, k té době to patří. Je to film nápaditý, vtipný a okouzlující hlavně díky roztomilé Audrey, zrozené pro tyhle role. Taková moderní pohádka, která vlastně na naší dobu zase tak moderní není. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Z romantických komedií mi většinou vstávají vlasy hrůzou. Z novodobých amerických mi přímo padají po trsech. Wilderova Sabrina naštěstí nepatří do této děsivé kategorie, takže mi pleš zaručeně nezpůsobí. Je to líbezný klenot ve zkušené režii mého oblíbence, s nádhernou Audrey Hepburn coby novodobou Popelkou, neodolatelným sukničkářem Holdenem a charismatickým Bogartem. Příjemná, odpočinková lahůdka. Prostě filmová romantika jak se patří. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Sweetie Audrey:) Scény "One, two, three crack" "New egg", či kultovní scéna z garáže jsou nezapomenutelné. Sice chemie mezi ústřední trojicí na mě, ne zcela zapůsobila, ale díky nezdolně roztomiloučké představitelce Sabriny, tuto, jednu z mých neojoblíbenějších "pohádek" prostě nedokážu vypustit z hlavy. Jedná se o mé filmové antidepresivum, které spolehlivě zažene zlou náladu, jelikož jen málo snímkům se již po pár záběrech podaří vyloudit úsměv na mé tváři. A to se sakra počítá:), nebo myslíte, že ne?? ()

swed 

všechny recenze uživatele

Je příjemné si občas v klidu sednout a nechat se unášet vkusnou a nekomplikovanou romantikou. Přesně takovou podívanou přináší Sabrina. Je sice pravda, že snímek v druhé polovině lehce ztrácí tempo, navíc Sabrinina přeměna není ve filmu ukázána a někomu může vadit i to, že Bogart už není žádní mladík...inu nikdo není dokonalý. Vlastně ano, někdo dokonalý je: Audrey Hepburn! 8/10 ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn mě opět dokázala takovým způsobem vtáhnout do děje a osvojit si tak neuvěřitelně milou a hřejivou atmosféru tehdejší doby spolu s jejím nešťastným pokusem o sebevraždu přes který se přehoupla do krásné Francie kde se stala kuchařkou a pak se zase vrátila zpět a oslnila všechny kolem sebe jak to má ve zvyku. Nakonec to dopadlo uplně jinak než bych čekala a nenapadlo by mě to na začátku a ani na konci snímku jak se to stává s dnešní tvorbou. Prostě film, který připisuji na svůj seznam dokonalých a klidně bych se na něj podívala několikrát. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (23)

  • Vila, kde sa natáčal film, patrila v skutočnosti vtedajšiemu prezidentovi štúdia Paramount Pictures - Barneymu Balabanovi. (TheRoller)
  • Audrey Hepburn přešila vztah s Holdenem, když se dozvěděla, že on nemůže mít děti. (Kulmon)
  • Kostýmy pro film vytvářela legendární kostýmní výtvarnice Edit Head firmy Paramount Pictures, jednalo se ale pouze o Sabrininy (Audrey Hepburn) prosté domácí šaty, které nosila před svým odjezdem do Paříže. Šaty, které Sabrina používala po svém návratu z Paříže, navrhoval pro Audrey Hepburnovou poprvé kostýmní návrhář Hubert de Givenchy, ve své době se jednalo o legendání oděvy, zaujaly zejména bílé plesové šaty, které vypadaly jako složená motýlí křídla, a dále také černé večerní šaty. Hubert de Givenchy nebyl vůbec uveden na titulcích, ačkoliv film získal Oscara právě za kostýmy. (SeanBean)

Reklama

Reklama