Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

mysicka 

všechny recenze uživatele

když jsem vkládala dvd s fixkou napsaným nápisem "sabrina", tak jsem se strašně bála.. strašně jsem se bála, že už jsem ten film viděla a že tam bude hrát ten nemožný harrison ford a já se zase zadusim tou přiblblou romantikou.. a ejhle! ford se nekonal, jednalo se o tenhle původní snímek s něžnou, krásnou audrey a charismatickým fešákem bogartem:-) takhe sladké to bylo akorát.. nemůžu se zbavit dojmu, že některé snímky si remaky prostě nezaslouží.. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to pohádka a když někdo natočí něco s tímto tématem dneska, vyslouží si tak maximálně zařazení do neurážejícího předvídatelného průměru, ale v těhle starých filmech to zkrátka funguje jinak. Úžasná atmosféra, příběh přes veškerou předvídatelnost báječně šlape a snoubí se v něm čistokrevná romantika s příjemným humorem. A Audrey s Humpreym? K tomu není třeba komentář. Miluju tyhle filmy a nemůžu hodnotit jinak. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Romanticky film v krystalicky cistem slova smyslu. Z nenapadne usmudlane kacenky se stane noblesni dama a vezme si milionare, wohooo. K tomu hraje tezce oldschool retro hudba a herecky A-team zlate ery hollywoodu. Tohle je bez pochyby jeden z tech filmu, u ktereho se zeny v depresich cpou cokoladovou zmrzlinou. Z meho pohledu ale pomerne nudna a az prilis klasicka a nezajimava podivana s prekvapive velmi nizkou davkou chemie mezi herci, ktera si alespon udrzuje vsechny tradicni kvality rezie Billyho Wildera. 5/10 ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná a roztomilá romantická komedie v tónu kousavého vtipu, svižného dialogu, strhujícího děje a vznešené atmosféry. Lásky cit je nevyzpytatelný ve svém působení na jednotlivce, ve své aroganci, přehlížení, vlastnímu stavění lepšího člověka, chtění, trpění, čekání, bláznění, mučednictví, teatrálností a ponoření se do vzájemného opětování. Chudá dívka Sabrina Fairchild (šarmantní Audrey Hepburn), bezhlavě a trpitelsky zamilovaná do chlípně bohémského muže, se vlivem svého vzestupného sebevědomí a dvojitého mužského obletování, dostává mezi dva bohaté bratry. Do práce ponořeného Linuse (zajímavý Humphrey Bogart) a zhýralého Davida (dobrý William Holden) Larrabeeů. Zmínit se ještě musí otec bratrů Oliver (Walter Hampden) a starostlivý Sabrinin otec Thomas (John Williams), řidič dotyčné rodiny. A začíná rozkošné a hravé představení, kdy má každou chvíli navrch někdo jiný. Láska působí prazvláštní chemické reakce v lidském těle a nevyzpytatelnost v chování všech zasažených. Vše spěje až do velkolepého finále a konečného nalezení té správné a opravdové dvojice. Laskavé, příjemné a zábavné. Více než příjemné odreagování, když se zábavou dostáváme i potřebnou dávku umění a krásna pro rozkoš filmové duše. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pri záverečných titulkoch som si mimovoľne spomenul na Čapkovu rozprávku o tom, ako pejsek a kočička piekli dortu. Tiež tam dali samé dobré veci a výsledok nebol bohvieaký. Audrey Hepburn je na vrchole môjho rebríčka najlepších herečiek, Humprey Bogart mal charizmy na pohľadanie a ani Billy Wilder nechýba v mojej Top ten najlepších režisérov. Pridajte k tomu jednoduchý a mnohokrát stvárnený dej a pozrite na výsledok. Audrey je stále očarujúca, nekonečne milá a prirodzená. Obsadenie Bogarta považujem za omyl, William Holden ma zaujal málokedy a scenár filmu nepomohol, skôr naopak. Takže som z tohto 60-ročného filmu mal pocit jednohubky. Videl som, chvíľami ma aj zaujal, dokonca aj rozosmial a po mesiaci už si nebudem vedieť bez nahliadnutia do tejto databázy vybaviť o čom vlastne bol. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (23)

  • Billy Wilder pracoval na scenári aj počas natáčania. Jedného dňa požiadal Audrey Hepburn (Sabrina Fairchild), aby predstierala chorobu, a tak mal dosť času na dokončenie scény. (TheRoller)
  • Garderóbu si mala Audrey Hepburn (Linus Larrabee) vybrať u módneho dizajnéra Givenchyho. Keď mu oznámili, že za ním príde slečna Hepburn, očakával vraj stretnutie s Katharine Hepburn. (Raccoon.city)
  • Bogartův honorář byl 300000 dolarů, zatímco Holden dostal jen polovinu a Audrey Hepburn pouhých 15000! (Kulmon)

Reklama

Reklama