Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když americké manželky opustí v létě s dětmi rozpálený Manhattan, jejich obětaví pracující manželé se věnují "kladení pastí, lovu a honu", jinak řečeno, zajišťují rodinu a "trpí" ve městě. Své utrpení a samotu si zlehčují občasným zakázaným doutníčkem, nezdravým jídlem, příležitostnou sklenkou whisky a ti nejodvážnější dokonce proměňují chtivé pohledy na ženské křivky mladých krasavic ve skutek. Také Richard Sherman je typickým manhattanským manželem, který pravidelně v červenci vyprovodí ženu Helenu a synka Rickyho na nádraží, aby si užívali venkovských radovánek. Poté se chce ve vší počestnosti soustředěně věnovat své práci v nakladatelství, protože v bytě je konečně klid, nemusí nikoho zdravit a odpovídat na stále stejné otázky. Může se věnovat například korektuře nové knihy "Člověk a podvědomí", která se sice zdá nezáživná, ale její třetí kapitola "Potlačovaná vášeň u muže středního věku, její kořeny a důsledky" je svým způsobem inspirativní. I ten nejvěrnější otec od rodiny však může podlehnout pokušení, když se o patro výš nečekaně nastěhuje blonďaté sexy stvoření, roztomile naivní a nedotčené, zato s křivkami hollywoodské hvězdy. Na scénu opět přichází Marilyn Monroe ve své nezapomenutelné roli naivní a prosté dívenky, jejíž vlající sukně nad pouličním větrákem v jedné ze slavných scén tohoto filmu probouzela fantazii mužského publika mnoha generací. Předlohou k nestárnoucí konverzační komedii Billyho Wildera se stala divadelní hra herce, scenáristy a producenta Georga Axelroda (1922-2003) s původním názvem "Sedmiroční kopřivka". Po boku M. Monroe uvidíme Toma Ewella. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (157)

Liqid 

všechny recenze uživatele

Nejznámější film s Marilyn Monroe. Toto je ten osudný snímek, který dnes zná celý svět. Bohužel v době jeho vzniku byla Marylin provdána za baseballistu DiMagia (nebo jak se ten talian píše) a následoval rozvod. To ale nic nemění na tom, že si tento snímek vždy rád pustím. MM má v sobě úžasnou energii a občas až neurotický Mr. Sharman ji skvěle doplňuje. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Téměř one man show Toma Ewella, který nesleze z plátna. Přesto když se objeví Marylin, tak naprosto opanuje prostor. Její sexy blbka je k nakousnutí i po letech. Nejzábavnější byli rozhodně všichni chlapi, co se konečně mohli odvázat. Šéf který chlastal u pokeru celou noc a tak se holí v práci, nebo doktor co radí hlavnímu hrdinovi, aby tu dívku příště zkoušel terorizovat spíše na pohovce. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Čistá konverzační komedie okořeněná velkou dávkou smyslnosti s čistě wilderovskou genialitou spočívající v obsazení neznámých herců a mezi ně posadí Marilyn Monroe. Jsem z ní paf, působí tak trochu jako nadpozemská krása, éterická bytost, jíž se dotknete a ona navěky zmizí. Asi každý by chtěl být na místě Mr. Shermana a nechat volně plynout svou neutuchající fantazii. Skvěle napsané dialogy, které až příliš působivě atakují mužovu mysl: "Musím se obléct, v tomhle vedru dávám kalhotky do ledničky" či "Včera jsem si ve vaně strčila prst do kohoutku a nešel mi vyndat, tak jsem zavolala instalatéra. Byl moc ochotný. Bylo mi trapně, protože jsem neměla nalakované nehty". Jako třešnička na dortu je zde ona slavná scéna s šaty Marilyn Monroe, které se díky podzemnce zvednou. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

vyčpělá senilní tlachárna pro pamětníky, která obsahuje celou škálu nevtipného hnusu úhledně zabaleného do štavnatého českého dabingu. Tom Ewell je jeden z těch mála vyvolených co by vypadal marně i vedle na mol sťatýho Michala Davida spícího na nádraží na svým elektrickým piánu. Další Billyho konverzačka podle pravítka..nuda a velká spousta dnes již trapných nevtipností ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Marilyn Monroe je zkrátka legenda světového filmu. Člověk ani nemusí být znalec filmů, ale stejně určitě pozná nejslavnější fotografii, kde Marilyn stojí nad metrem a její sněhově bílá sukně se zvedá výš a výš ("asi to příjemně fouká na kotníky"... ;)... Slaměný vdovec je výborná pohodová komedie, jen někdy mi připadalo, že Richard je tak trochu blázen, protože si stále povídal pro sebe. Ale sladká Marilyn vše vynaharadila. Velice doporučuji tento film, když budete někdy sami doma. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (33)

  • Práva na film byla původně koupena společností Paramount Pictures, ale po tom co režisér Billy Wilder opustil Paramount, byl projekt přesunut k 20th Century Fox. (facojurka)
  • Dnes již klasická scéna s Marilyn Monroe stojící nad větrákem se natáčela 15. září 1954 na křižovatce Lexington Avenue a 52. ulice na Manhattanu. Natáčení přihlíželo zhruba 5000 diváků, kteří vydávali takový hluk, že scéna musela být dodatečně ozvučena ve studiu. (Karlos80)

Reklama

Reklama