Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem. (havLord)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (203)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,2miliónovTržby USA $3,700,000Tržby Celosvetovo $3,700,000"Pripravte sa na nečakaní zážitok!" Tak z tohto filmu som ostal doslova zarazení, v prvom rade tento film zdobí fantastický príbeh z množstvom silných nosných tém, potom dokonca aj triky majú svoju slušnú úroveň, nič tam nepôsobí rušivo. A koncepcia filmu opierajúca sa v jednoduchých veciach je tu pretavená v samotnú dokonalosť, lebo spraviť prílet mimozemskej civilizácie a z lietajúceho taniera aby vyšiel človek a nevyznelo to smiešne to už je fakt niečo. Tento film ťaží z jednoduchých vecí možné maximum a asi aj preto po dlhých rokov od vzniku pôsobí tak zaujímavo a hlavne má čo ponúknuť vo svojej forme čo ponúka. /100%/ ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Na science fiction z padesátých let se člověk nedívá, aby byl ohromen zvláštními efekty. Tyhle filmy v sobě musí mít něco, čím okouzlí vší své někdejší efektnosti navzdory. A tím něčím může dobře být myšlenková hloubka. Ta je zde však stejně povrchní jako dobové modely kosmických lodí a robotických monster (respektive v tomto případě jedné lodi a jednoho monstra). Moudrost onoho mimozemšťana, jenž přichází na barabarsky rozhašteřenou Zemi jako velvyslanec vyspělého kosmu odrází jen osvícenskou důvěru v racionalitu, vědu a pokrok. Tento mýtus rozumu je jen zchromlým pohrobkem devatenáctého století. Nevěrohodný není jen ten papundeklový robot, ale i samo poselství. S touto větší než malou výhradou se jedná o poměrně povedené drama. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe všetky efekty už pôsobia skôr úsmevne a príbeh založený na strachu zo studenej vojny nemá koho osloviť. Keďže film hodnotím v roku 2009 (58 rokov po natočení), dávam peknú jednu hviezdu za protivojnové posolstvo, viac v dnešnej dobe film nemá čo ponúknuť. Je to presne, ako by sa niekto chcel voziť v autách z 50tych rokov. Sú to iste krásne a hodnotné veterány, ja si ovšem radšej svoju prdel, naložím do niečoho pohodlného a rýchleho - som už holt raz zhýčkané konzumné prasa... ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Naivní filmík zahalený v typických padesátkových kulisách, třeba když jde ta dívka zastavit robota Gorta, samozřejmě upadne a mi vidíme jak se blíží jeho děsivý stín, nejvíc mi dostala posáž, kde se lidé pokouší rozřezat UFO letlampou:), také krásné přehrávání vedlejších postav, nicméně Den, kdy se zastavila Země není obyčejné laciné sci-fi, kterých tehdy vznikalo snad pět denně, v kontrastu s mírumilovným Klaatem je vyobrazena lidská nenávist, paranoia, sobectví a nedůvěra národů mezi sebou, více než výmluvná je scéna jeho příletu, první, čeho se od lidí dočká je kulka, film reaguje na studenou válku v jejích počátcích, strach z jaderné války je tedy pochopitelně jeho hlavním motivem, ve výsledku z dnešního pohledu se jedná o skvělé retro, které není ani zdaleka hloupé. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Od sci-fi z ´51s s tak béčkovým plagátom som rozhodne nečakal, že dostanem zaujímavé dospelé sci-fi, pri ktorom ma ani nenapadne sa pousmiať nad niektorými vecami (Gort robot z gumy), film pri ktorom som si znovu uvedomil akú silu má správny zvuk vo filme. Cítiť z toho tú atmosféru tých rokov aj prečo ten film vznikol a rozhodne nestratil nič zo svojho čara. Zhltol som ho ako malinu, napriek tomu že sa takýmto oldies vyhýbam. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (52)

  • V prvních okamžicích přípravné fáze natáčení šéf studia 20th Century Fox navrhnul do role Gorta Jacka Palance, role však později připadla Locku Martinovi. (Trainspotter)
  • Armáda po přečtení scénáře odmítla spolupracovat na filmu. Národní garda však žádné obavy neměla a ráda spolupráci nabídla. (Trainspotter)
  • Film byl v roce 2008 v žebříčku nejlepších sc-fi filmů zařazen Americkým filmovým institutem na 6. příčku. (TheDude)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama