Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem. (havLord)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (203)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné poselství filmu, které bylo filmovou reakcí na politickou situaci začátku 50.sátých let a na využití atomové bomby na konci druhé světové války. jde také o sci-fi, které se stalo možná trochu neprávem legendární a využívá jednoduchou myšlenku, kterou lidstvo stejně nikdy nepochopí a nedokáže akceptovat do úplné drobnosti. Avšak bez tohoto sci-fi filmu a ohlasu na něj by pravděpodobně nevzniklo mnoho mimozemsky laděných filmů. Raději bych varoval, aby nikdo neočekával efektní akci, protože tohle je ve výsledku vlastně spíše komorněji laděné sci-fi, v kterém návštěvník z vesmíru objevuje lidstvo a touží po jeho záchraně. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe všetky efekty už pôsobia skôr úsmevne a príbeh založený na strachu zo studenej vojny nemá koho osloviť. Keďže film hodnotím v roku 2009 (58 rokov po natočení), dávam peknú jednu hviezdu za protivojnové posolstvo, viac v dnešnej dobe film nemá čo ponúknuť. Je to presne, ako by sa niekto chcel voziť v autách z 50tych rokov. Sú to iste krásne a hodnotné veterány, ja si ovšem radšej svoju prdel, naložím do niečoho pohodlného a rýchleho - som už holt raz zhýčkané konzumné prasa... ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Klasika. Byť s předlohou to nemá skoro nic...společného:( Jen jména 2 postav. Hudba od mistra Herrmanna je zvláštně srandovní a ponurá zároveň (na samostatný poslech) a těžce mi připomíná jiné klasické ost, The Thing from Another World.;-) GORT opět rules!!! Od režiséra Za Zvuků Hudby, nebo Star Trek:motion picture. A střihače, Občana Kanea. Jo a plakát opět klame tělem (tedy spíše robotem) páč to vypadá, jako další monster movie, ale...chyba lávky! P.s. přečtěte si Limův komentář. Opět stojí za to. Chci plnohodnotnou adaptaci povídky a ne další posr. remake tohoto filmu. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Kultovní záležitost, která se svým mírovým poselstvím poněkud vymyká většinové produkci americké kinematografie let padesátých... namísto rozdmýchávání ideologických rozporů mezi oběma bloky povyšuje nad obě ideologie myšlenku pacifismu. Což je ve srovnání s hystericky protikomunistickou Invazí lupičů těl daleko humanističtější. Dále mě zaujalo několik kultovních scén, které jsem viděl tolikrát zparodované v různých dílech (od Men in Black po Monty Pythony či dokonce Black Addera), ale nikdy jsem si neuvědomil, že odkazují na tuhle klasiku. To, že většina triků je samozřejně z dnešního hlediska přinejlepším směšná (robot Gort v latexových teplákách), na památnosti tohohle kousku nic nemění. Jestli o něj někdy zavadíte, dejte mu šanci, možná se nebudete zrovna skvěle bavit, ale jako zajímavé svědectví doby to určitě zaujme. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Takže odsud mají Sabbati „Iron Mana“? Řeknu pouze to, že poselství, s kterým Latu přichází, by mělo ospravedlnit jeho cestu z jiné planety a dokázat lidem humánní nadřazenost a vyspělost mimozemšťanů, a ne být jen fašizoidní povídačkou, za kterou by zasloužil on i jeho robůtek hezky nakopat prdel. Aspoň že film samotný se nepřežil. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (52)

  • V prvních okamžicích přípravné fáze natáčení šéf studia 20th Century Fox navrhnul do role Gorta Jacka Palance, role však později připadla Locku Martinovi. (Trainspotter)
  • Studio chtělo odstranit Sama Jaffeho jako následek tehdejšího politického honu, ačkoliv již měl podepsanou smlouvu na roli profesora Barnhardta. Producent Julian Blaustein však u šéfa studia Darryla F. Zanucka za Jeffeho orodoval s tím výsledkem, že se Den stal Jeffeho poslední hollywoodskou rolí (ale od konce padesátých let si ještě v několika filmech zahrál). (Trainspotter)
  • Na skleněných dveřích kanceláře Hugha Marlowea se objevilo jméno jednoho z předních herců žánru sci-fi – Richarda Carlsona. (Trainspotter)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama