Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem. (havLord)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (202)

PKD 

všechny recenze uživatele

Klasika. Byť s předlohou to nemá skoro nic...společného:( Jen jména 2 postav. Hudba od mistra Herrmanna je zvláštně srandovní a ponurá zároveň (na samostatný poslech) a těžce mi připomíná jiné klasické ost, The Thing from Another World.;-) GORT opět rules!!! Od režiséra Za Zvuků Hudby, nebo Star Trek:motion picture. A střihače, Občana Kanea. Jo a plakát opět klame tělem (tedy spíše robotem) páč to vypadá, jako další monster movie, ale...chyba lávky! P.s. přečtěte si Limův komentář. Opět stojí za to. Chci plnohodnotnou adaptaci povídky a ne další posr. remake tohoto filmu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Od sci-fi z ´51s s tak béčkovým plagátom som rozhodne nečakal, že dostanem zaujímavé dospelé sci-fi, pri ktorom ma ani nenapadne sa pousmiať nad niektorými vecami (Gort robot z gumy), film pri ktorom som si znovu uvedomil akú silu má správny zvuk vo filme. Cítiť z toho tú atmosféru tých rokov aj prečo ten film vznikol a rozhodne nestratil nič zo svojho čara. Zhltol som ho ako malinu, napriek tomu že sa takýmto oldies vyhýbam. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Kvalitní a především velmi inteligentní sci-fi. Přestože mírové poselství je nezpochybnitelné, u mě by velmi charismatický Klaatu asi neuspěl (sice tvrdí, že se vzdali pouze svobody chovat se nezodpovědně, ale není to tak, stali se v jistém smyslu dobrovolně otroky, na což bych nepřistoupil... ale to je na debatu jinou a jinam :-). Dalším ohromným kladem je, že se většina postav chová racionálně (možná až moc), jak by se lidé patrně chovali i v reálu, není tu ani stopa po klasické naivitě filmů té doby. A k tomu výborné výkony herců, slušné triky, golemový Gort a klasický létající talíř. Přesto tu nějaké chyby najdeme: příběh je až příliš jednoduchý, Klaatu až příliš snadno zvládá život na planetě, ačkoli na ní nikdy nebyl a jazyk má naučený z rádiového vysílání (častá a jednoduchá berlička, jak filmaři vyřeší jazykovou bariéru)... Ale to jsou detaily. A vůči tomuto filmu nehodlám být za hnidopicha. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Od Dne, kdy se zastavila Země neočekávajte žádné scifi béčko, ale pořádnou mimozemskou podívanou. Film vznikl v době počínající studené války, na prahu "atomového věku", kdy se svět obával nejhrozivější války, v Americe sílil mccarthismus a dohoda mezi Spojenýmí státy a Sovětským svazem byla utopií. Z tohoto hlediska se jedná o význačný pacifistický snímek. Poctivá filmařina, jejíž remejk je předem odsouzen k záhubě. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Klaatu přilétá na Zemi spolu s gumovým robotem 'bez limitů', aby nás varoval, že teď už nám kosmické společenství nebude tolerovat žádné agresivní chování, protože se vznikem atomových zbraní už neohrožujeme jen sami sebe... Bohužel, lidi jsou zabedněnci a tak má čas i na malou procházku Washingtonem./ Takže tohle není žádný sci-fi béčko, jedná se o docela duchaplný film. Efektů je minimum a dojem z nich tak trochu kazí (no spíš zlehčuje) robot Gort, který vypadá až moc vtipně na to, že je ve skutečnosti dokonalým strojem na umravňování planet. No ale tomu budiž odpuštěno, vzhledem k náplni snímku je to totiž beztak vedlejší věc. Původní Day the Earth Stood Still je rozhodně povedená záležitost! (screeny) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (52)

  • Robota Gorta hraje ve filmu Lock Martin - dva metry vysoký uvaděč losangeleského čínského divadla. Protože byl oděný do těžkého kostýmu, potřeboval pomoc ve scéně kdy nese v náručí Patricii Nealovou. V některých záběrech jsou snadno vidět pomocná lanka. (Witta)
  • Jedna scéna byla těsně před svým vydáním do distribuce vystřižena: Původní scénář zahrnoval scénu, kde byl Klaatu odveden na policii ze své ubytovny a podroben výslechu ještě před tím, než šel za profesorem Barnhardtem. Klaatu byl iritován, když na policejní stanici viděl zbitého člověka lidmi, kteří si mysleli, že je oním mimozemšťanem. Scéna byla režisérem pokládána za zbytečnou a později uvedena až na DVD. (Trainspotter)
  • Harry Bates dostal za práva ke své knize pouhých 500 dolarů od studia Fox. (Trainspotter)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama