Reklama

Reklama

Strašení

  • USA The Haunting (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tajemný dům, který přináší smrt, skupina parapsychologů, kteří chtějí vyzkoumat podstatu nadpřirozena, hrůza, děs a zánik. Postavte se tváří v tvář neznámu i vlastní minulosti. Tento ČB snímek z roku 1963 patří ke klasice žánru a v roce 1999 byl natočen remake se stejnojmenným (anglickým) názvem, který u nás vyšel pod názvem Zámek hrůzy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na starší duchařiny koukám spíš se sebezapřením, ale tahle mi svůj kultovní status vysvětlit dokázala. Na rok vzniku až překvapivě strašidelná podívaná, kterou by hororový fanoušek neměl v žádném případě vynechat. Současně je to jeden z filmů, který staví na tom, že člověk se bojí věcí neviděných. V The Haunting opravdu žádného bubáka neuvidíte, ale bát se budete téměř se stoprocentní jistotou. Mistrovství. Horror movie of the Year ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vystrašit diváka snad chtěli už hned první filmem i bratři Lumiérové. Od té doby se to s filmem táhne a každou filmovou dekádu určuje, kam až byl film se strašením schopný zajít. U filmu Strašení jsem na ono strašení byl opravdu hodně zvědavý. Námět byl více než dobrý. Je ale vidět, že už jsme v naprosto jiné době, protože to, co se tady odehrává mělo se strašením pramálo společného, leč atmosféra nebyla vůbec špatná. Jen škoda, že hlavní postava byla strašně afektovaná a profesor barákem korzoval, jak kdyby mu byly všichni duchové domu u prdele. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní horor u kterýho se člověk může i v dnešní době bát ale i tak mám k němu hodně výhrad. První je hlavní hrdinka. Což o to hraje výborně jako ostatní herci, u kterých nemám co vytknout, ale to její věčné mluvení sobě samotné je po chvilce otravné a spíše filmu ubírá. Další mínus je pro mě kamera, ty úhly kamery a nájezdy... Jsou výborné jako dkybych hrál Silent hill ale některé jsou spíše otravné a nedávají divákovy moc co nabídnout. Atmosféra je hodně dobrá, to sídlo bylo samo o sobě dost strašidelné a když se k tomu dodalo co se v domě stalo tak film uměl příjemně naježit chlupy na zádech. Film je to hodně dobrý ale nemůžu i kdybych chtěl dát 5*. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Aby se stal dům další, potažmo hlavní postavou ve filmu, musí umět strašit. To tenhle neumí, protože nechápe základní věc, že největší strach vyvolávají diagonály, tedy schody na půdu, nebo do sklepa. V tomto filmu se ale pracuje výhradně s pohybem po jednom patře, a pokud se přece jen směřuje po vertikále, skončí to točitými schody jak z Vertiga (kde to díky mysterioznímu thrilleru fungovalo, ne tak zde na půdě hororu), a ke všemu tyto schody nejsou oddělené podlahami, ale „visí“ v celé místnosti, aby vynikl kubisticko-expresionistický pohled kamery z rohu místnosti. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ked som prvý krát videl to sídlo,tak nič iné len úžasné ma nenapadlo.Lebo ten dom zbudoval hrôzu,des a veľmi silnú strašidelnosť a tá čierno biela vizáž filmu len prospela. Ked hľadáte film z atmosférou ste na správnej adrese,tu je mega atmosféra.Zvuky,hudba,búchanie na stenu,ohlušujúci smiech to všetko atmosféru len znásobovalo.Kamera bola úžasná,to snímanie z viacerých uhlov dvere,tak to ma totálne nadchlo.Je tu veľmi veľa dialógov,kto robil titulky bol kráľ. Herci ma tiež bavili. Interiér zámku bol úchvatný. Atmosféra parádna,herci ukážkový,strašidelnosť bravúrna,len tých dialógov tu bolo na môj vkus veľa.Ale jeden z najlepších duchárskych filmov aké som videl. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (9)

  • Na motívy tohto filmu zložila horror-punková skupina The Misfits skladbu s rovnomenným názvom na albume "American Psycho". (Krasko666)
  • Eleanor (Julie Harris) jezdí autem Hillman Husky Series II (1960). Když s ním na konci nabourá do stromu, nabourané auto se změní na starší Hillman Husky Phase 1 (1955). (Stejšn)

Reklama

Reklama