Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Téměř tříhodinový film vypráví formou muzikálu životní příběh herečky Gertrude Lawrence (1898 - 1952). Děj začíná v roce 1915: sedmnáctiletá Gertruda (Julie Andrews), talentovaná ambiciózní sboristka zchátralého brixtonského kabaretu, se dostává do sporu s režisérem. Je propuštěna z divadla a může tak poznat svého hereckého kolegu a celoživotního přítele Noela Cowarda i manažera Jacka Ropera, svého budoucího manžela. Dosahuje prvních hereckých úspěchů a zároveň zjišťuje, že není schopná zastávat roli spořádané manželky a spolehlivé matky své dcery Pamely. Ale tím příběh její úžasné kariéry teprve začíná... (dogma97)

(více)

Recenze (14)

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Skvělé zakončení jedné éry v hollywoodském filmu. Velký kus práce ve výpravě a choreografii, pocta žánru, přitom velmi osobní (i když retro rámec dodá jemný šmrnc nadhledu) a především na hlavní protagonistce stojící opus. Planetární model hvězdy, pro níž je práce / životní styl vším (sebestravující síla), nedovolující žádné mužské orbitě přiblížit se úplně (kromě povinného happyendu, ale i ten vzhledem ke všemu dosavadnímu zůstává nejistý). Důraz na revokaci revuálních výstupů v kombinaci s pseudo-týdeníkovými zprávami ze života hvězdy odpovídá jejímu permanentnímu unikání před osobním životem a stíráním hranice (či rovnou likvidací) mezi světem skutečně osobním a tím hvězdným. ()

Reklama

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Senzační muzikál, který zůstává ve stínu filmů jako ZA ZVUKŮ HUDBY 'jen' proto, že v kinech naprosto propadl. O tom, proč se tomu tak stalo, by se dalo donekonečna spekulovat, ale dnešnímu divákovi to vůbec nemusí vadit. Julie Andrewsová jako slavná Gertrude Lawrenceová a Daniel Massey jako Noel Coward podávají skvělé výkony, a vůbec nevadí, že Juliin zpěv se značně odlišuje zpěvu Lawrenceové... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Star! je poctou angloamerickému muzikálovému divadlu, které proslavila Broadway, a v neposlední řadě i hvězdnému systému, který zplodila americká filmová studia. Ona muzikálová diva je spíš podobná filmovým hvězdám zlaté éry Hollywoodu. Velká role pro Julii Andrews, na jejímž pěveckém a tanečním umění snímek do značné míry stojí. Navzdory tomu, že do něj studio vkládalo velké naděje, film měl jen prabídný komerční dopad a ani pozdější vývoj z něj neudělal jednu z legend žánru. Do určité míry za to podle mě může absence zásadního dramatického konfliktu. Sledujeme jednoduše kariéru ambiciózní herečky, která podřizuje svému úspěchu celý život. Celkový dojem: 75 %. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Muzikály mě moc neberou, ale u tohoto tříhodinového jsem se ani chvilku nenudil. Muzikálová složka je vyloženě funkčním prvkem - kromě celkového prostředí se uplatňuje i celými výstupy z představení Gertrude Lawrenc, zpívanými i mluvenými. Jednotlivé časové úseky života slavné hvězdy jsou pospojovány vtipnými pseudodokumentárními komentovanými vsuvkami. Univerzální talent Julie Andrews je obdivuhodný. ()

Galerie (78)

Reklama

Reklama