Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Podle mě to nejlepší co John Woo kdy natočil. Kulka v hlavě jde v mnoha ohledech do největších možných krajností. Ba chvílemi i posouvá hranice akčního inferna dál. Akce si tu divák užije opravdu dosytosti. Válečné sekvence se dají jen stěží k něčemu přirovnat. I ty nejnadupanější pasáže z např. Lovce jelenů blednou vedle tohoto filmu. Přitom se ani zdaleka nejedná o prostoduchou střílečku. Ale hlavně je Kulka v hlavě vpravdě epický příběh o zradě, pomstě a přátelství. Závěrečná scéna s lebkou je nezepomenutelná. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

To, že je Woo mistr na akci mi potvrdil i tady. Kulka v hlavě nejenom, že má neuvěřitelný švih a spád, čemuž napomáhají právě akční scény, které zabírají 90% filmu. Ale i příběhová rovina se mi více než líbí. Drama o přátelství smíchané s válkou ve Vietnamu a touhou po penězích, proč ne. Jenom jsem občas kvůli rychlosti děje nestíhal změny prostředí, na to jsem si posléze zvykl, ale přesto my děj samotný přišel dost překombinovaný. Trocha jednoduchosti a plné hodnocení by bylo na místě. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

John Woo režíruje absolútne nemilosrdnú vojnu vo Vietname na pokraji chamtivosti, bohatstve, znovuzrodenie priateľstva a následná pomsta. Guľka v hlave je príbeh o priateľstve, o prekonaní ťažkých časoch vo vojne, a minulosti. Dosť možno je tento film jeden z najväčších filmou v kariére Johna Woo. PS: Film mi prekvapivo dal dávivý pohľad na vojnu 100 PERCENT. BEST MOVIES!!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby Celosvetovo $1,090,000║ No otras aký by som fakt od Johna Woo nečakal, toto má tak nehorázne blbý dej až hrôza, žiadna poriadna myšlienka, postavy vyznejú maximálne tak smiešne, "bláznivej" akcie tu je dosť ale tej lepšej len minimum, najväčšie filmové zlyhanie od Johna Woo. /20%/ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Neskutočná pecka. Pocit vzrušenia a akčnosti ktorý ma prevádzal celou snímkou ktorá aj napriek akčnosti má aj dušu a má aj veľa silných momentov. Tvorbu Johna Woo mám úprimne rád a hlavne jeho domácu tvorbu a aj keď mám slabosť pre jeho snímky ako Killer a Hard Boiled tento film sa radí k tomu najlepšiemu čo vôbec natočil. Ešte som nevidel pohľad na Vietnam z pohľadu Vietnamcov a čínanov ale možno že to len súvisí s mojim malým rozhľadom východnej kinematografie každopádne ako sa na vojnu pozerá John Woo je neskutočne mrazivé a pôsobivé a jeho komponovanie obrázkov je geniálne. Už samozný fakt že vojna narúša priateľstvo je v tejto snímke dotiahnuté do dokonalosti tak isto ako chamtivosť a pomsta ktorá ide ruka v ruke s vojnou. Všetci herci podávajú životné výkony a najlepšie je na tom že sú všetci na začiatku svojej kariery. Bullet time je akoby zrodený pe tento film a efektné súboje tiež nezostávajú pozadu. Neskutočná jazda. Určite si ju zopakujem ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V alternativním konci Tony Leung zabíjí Waise Leeho hned v realitní kanceláři stejným způsobem, jako Waise Lee zabije Jackyho Cheunga v průběhu filmu. Tento alternativní konec byl uzamčen v trezoru na pět let. (tequilla)
  • Natáčení snímku probíhalo převážně v Thajsku, kde se filmaři vytvořily odpovídající podmínky nasvědčující vietnamskému prostředí, a v hongkongském filmovém studiu Cinema City Studio. Filmové záběry z letící helikoptéry, jichž je divák svědkem během přepadení filmového tábora, byly pořízeny již v minulosti, v době, kdy ve Vietnamu zuřila válka, neznámým, neohroženým kameramanem. (Conspi)

Reklama

Reklama