Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (333)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzasadnejsich akcnich filmu a druhej nejlepsi film Johna Woo. Prakticky od zacatku do konce to je jedna prestrelka za druhou, kazda nejak originalni a pekne krvava. A do toho misty sice trochu naivni, ale v akcnim zanru nadprumernej pribeh. Jen to pratelstvi killera a poldy bylo neverohodny. A Yun-Fat Chow tu hraje nejlip, co jsem ho zatim videl. Totalni rezba. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Chow Yun-Fat je opravdu charakter, jeho zabiják Jeffrey má charizma, svědomí a proklatě dobrou mušku. Taková akce jako je v KILLEROVI se jen tak nevidí. Neuvěřitelný masakr střídají tak citově vypjaté momenty, že je člověku až smutno. Téma přátelství a osudovosti hraje místy mnohem větší roli než samotná akce a John Woo to mistrně všechno dává dohromady, aby vytvořil tento strhující snímek. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Opulentní vizuální žranice s romantickým nádechem, a to nemám na mysli pouze zabijácké sekvence :-), snímek rozhodně předběhl svou dobu v mnoha ohledech a mimo skvělého Yun-Fata se tu vyskytovali minimálně dva další neuvěřitelní sympaťáci. Stoprocentní spokojenost zkalila s blížícím se koncem stále sílící sentimentalita. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Killer má všechny atributy nahoře vypsané a je to opravdu klasika akčńáků, kde po pěti minutách přestávám počítat mrtvolky a vytáhnu si jen hlavní kostru děje, kolem které se to všechno točí, plus trochu romantiky a s neuvěřitelně dobrým srdcem zabijáka Jeffreyho je to koukatelné přesně na ten čtverec. Yun Fat Chow je už můj starý známý a tak jsem ráda tenhle snímek oprášila, abych se na toho fešáka mohla po delší době zase mrknout. - Viděno v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Hard Boiled je jenom jeden a jenom jednou. Killer jde svou vlastní cestičkou dlážděnou stovkami mrtvol, za kterými se neohlíží a Woo se může opět utrhnout z řetězu, aby ukázal vskutku ukázkový příklad dechberoucí akce, z níž Hollywood čerpá ještě dodnes. Neskutečná choreografie a dynamická "našlapanost" drží Killera po celou stopáž v adrenalinovém módu, který z vás přesně dávkuje ty nejnaivnější emoce. Avšak pokud bych chtěl nahlédnout pod slupku scénáře, dočkal bych se jen šustících dialogů, které se snaží povznést tuto do očí bijící řež na nějakou vyšší úroveň s existenciálním přesahem. Něco víc je v tomto případě něco míň. Proto u mě zatím na pomyslném akčním Olympu zůstává nedotknutelný Hard Boiled, jež se podřizuje akci víc než na sto procent a není v něm proto radno hledat nějaký hlubokomyslný příběh, který je stejně jen zástěrkou pro další krvavou lázeň. P.S. Zdá se mi to, nebo je Chow Yun-Fat jako Toshiro Mifune, jenom vyměnil meč za Desert Eagle? :) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Jedná se o první snímek, ve kterém John Woo používá bílé holubice jako symbol lidské duše. Následně byly použiti i ve filmech Živý terč (1993) a Tváří v tvář (1997). (Terva)
  • Počet mrtvých ve filmu: 120. (Kulmon)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama