Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (334)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Děsím se filmů, které mají nabušené hodnocení, jsou legendami svého žánru a já u nich přesto od první minuty trpím. To šílené kombo pohrocených výrazových prostředků akční kinematografie 80. let a celkové vizuální estetiky téhle doby, pro mě bylo něčím, přes co jsem se jako divák nedokázal přenést a ačkoliv jsem si neustále připomínal, že koukám na něco schválně neskutečně přepáleného a přestylizovaného, nemohl jsem se zbavit pocitu, že je Killer prostě jen strašlivý brak. 3/10 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď som sa trochu zorientoval, vnímal som to ako variáciu Kill Bill, ak by Ume Thurman namiesto meča vyrobili pištoľ s nekonečným zásobníkom. Iba že Kill Bill bol o pomste, zatiaľ čo tento bol o odškodnení pracovného úrazu. V krasokorčuľovaní sa kedysi hodnotila "technická hodnota" a "umelecký dojem". V prvom kritériu by tento film dostal odo mňa 4* a v druhom 0* (aj to iba preto, že záporné čísla nie sú k dispozícii). Výsledkom sú 2* a hanbím sa aj za tie, pretože sa mi vlastne páčila iba tá európsky znejúca pesnička. Na druhej strane mi zábery z videoherní umožňujú pochopiť tunajšie hodnotenia. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by som mal Killera hodnotiť len z hľadiska žánrového, ako akčný film by určite uspel na plný počet. Rozpisovať sa o tom, aký je John Woo majstrom akčných scén by bolo len opakovaním adoračných komentov ostatných užívateľov. Woo sa však v Killerovi snaží okrem akčnej roviny o rovnocennú psychologickú a romantickú rovinu a práve v týchto dvoch rovinách sa nevyrovná svojim akčným eskapádam. Postavy pritom rozohrá celkom dobre, akurát že ohľadne ich psychológie ostáva príliš na povrchu a romantickú zápletku vykresľuje príliš priamočiaro. Je to škoda, pretože pokiaľ by sa ostatné tematické zložky vyrovnali spektakulárnemu krvavému baletu pre pištole, mohol tu byť ázijský Leon. Pretože Jeffrey je minimálne rovnako sympatická postava. 8/10 ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jestliže v "Hard Boiled" jde od začátku do konce o stylizovanou akci doprovázenou příběhem, tady tomu je přesně naopak. A to může být pro leckoho problém, protože je potřeba přeladit na poněkud odlišnou žánrovou logiku i regionální mentalitu. John Woo pro mě představuje zatím tu nejstylizovanější formu násilí, s jakou jsem se v akčním žánru setkal. Pokaždé u něj vnitřně trochu zápasím mezi polohami filmový/lidský. Tou první si mě nakonec vždy získá. Tou druhou se to třeba takovému tichému samotáři s lenonkami a francouzským přízvukem povedlo lépe. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Tak trochu iný akčný film od tak trochu iného režiséra (prevažne) tak trochu iných akčných filmov... No, neviem, opäť som sa utvrdil v tom, že akákoľvek ázijská kinematografia nie je takmer vôbec pre mňa. Určite to má niečo do seba, ale film išiel absolútne mimo mňa, tak sorry. Neskutočne som sa nudil a tá prehnaná emocionálnosť... Čakal som rozhodne viac, ale skôr som čakal niečo úplne iné. Ale snáď netreba spomínať, že niektoré akčné scény boli viac ako vydarené. Ale ako vidím, ja si zostanem u svojho Baya & spol... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na film činily 2 miliony amerických dolarů. (Kulmon)
  • Střílečka v plážovém domě se točila 28 dní, závěrečná střílečka v kostele 36 dní. (Kulmon)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama