Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (334)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Predstavte si, že ste mladá barová speváčka z Hongkongu. Máte? Ok, tak teraz vo vašej prítomnosti prebehne prestrelka, počas ktorej vám jedna guľka presviští okolo tváre, až ostanete s poškodeným zrakom. Onedlho vás na ulici napadne banda chuligánov. No akýsi cudzinec vás odrazu zachráni. Podotýkam, že celú situáciu nevidíte, pretože okrem šoku z jednej aj druhej udalosti máte stále poškodené oči. Napriek tomu svojho záchrancu odvediete k sebe domov... Mohol by som pokračovať, ale myslím, že to stačí, aby ste pochopili, že film je v tej vzťahovej rovine dosť naivný. Sentiment mám síce rád, aj dobrú hudbu, no všetkého veľa škodí. Nebyť nevšednej romantiky, či neskôr aj bromance línie, by sa nemuselo zbytočne plytvať pátosom. Viem, že ide už o starší počin, nie však natoľko starý, aby som podobné veci ignoroval. _ Videné v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Málokterému akčnímu snímku dávám maximální hodnocení. Tento klenot Johna Woo si ale všech pět hvězd jistojistě zaslouží: takovou akční smršť aby člověk pohledal, a to i v dnešní době! A co navíc - on to není obyčejný akční výplach... Čekal bych od podobného snímku popcornovou akci bez nějakého lepšího příběhu, ale to, co na mě z televize vytasilo kvér mělo hlavu a patu, a donutilo mě zírat s vytřešťenými bulvami po celou stopáž. Hodně paf jsem byl také z velmi vydařeného konce, který pak závěrečnému zhodnocení ještě trochu pomohl. Tohle se vážně jen tak nevidí, a já jsem rád, že jsem si onen večer mezi třemi žhavými kandidáty (horory) vybral právě tento hongkongský oldschoolový nářez. Sexy! ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Chow Yun-Fat je opravdu charakter, jeho zabiják Jeffrey má charizma, svědomí a proklatě dobrou mušku. Taková akce jako je v KILLEROVI se jen tak nevidí. Neuvěřitelný masakr střídají tak citově vypjaté momenty, že je člověku až smutno. Téma přátelství a osudovosti hraje místy mnohem větší roli než samotná akce a John Woo to mistrně všechno dává dohromady, aby vytvořil tento strhující snímek. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Až teraz som pochopil, prečo všetci nadávali a odsudzovali Wooa, keď sa nechal skaziť hollywoodskymi sračkami. Perfektná non-stop nabitá akcia doplnená aj hlbším zmyslom, a tak nepochopiteľne realisticky natočená, že to až vyráža dych. Toto bola čerešnička na torte medzi sviatkami, keď som bol prepchatý vianočnými klasikami. 85%. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Děsím se filmů, které mají nabušené hodnocení, jsou legendami svého žánru a já u nich přesto od první minuty trpím. To šílené kombo pohrocených výrazových prostředků akční kinematografie 80. let a celkové vizuální estetiky téhle doby, pro mě bylo něčím, přes co jsem se jako divák nedokázal přenést a ačkoliv jsem si neustále připomínal, že koukám na něco schválně neskutečně přepáleného a přestylizovaného, nemohl jsem se zbavit pocitu, že je Killer prostě jen strašlivý brak. 3/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Scény z letiště byly natočeny na mezinárodním letišti Kai Tak v Honk Kongu. (Terva)
  • Pro Sally Yeh byl Killer posledním filmem, který natočila - po něm se rozhodla hereckou kariéru ukončit. (cubajz)
  • Jedná se o první snímek, ve kterém John Woo používá bílé holubice jako symbol lidské duše. Následně byly použiti i ve filmech Živý terč (1993) a Tváří v tvář (1997). (Terva)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama