Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Já prostě ty seriály z dětství nedokážu hodnotit negativně. Byly prostě tak skvělé. Alf rozhodně patří mezi ně. Na to, že jsem Alfa jako malá nesledovala uplně pravidelně, si ho pamatuji dost dobře. Stejně jako ten fakt, že mým prarodičům tento sitcom lezl nejakým způsobem na nervy a vždycky mi to přepínali. Do dnes nechápu proč, vždyť je to tak správně praštěné. Pro mě je Alf jeden z nejstarších sitcomů, které si z televize jako malá pamatuji. A když si ho teď po těch letech pouštím, je mi jasné čím vším si spousty diváků získal. Alf dokáže pobavit, je drzý, sarkastický, ale má své pozemštany rád. Myslím, že dnešním dětem by se ale asi moc nelíbil. Na ně by to bylo málo akční, se slabými efekty a navíc z 80. let, ohrnovaly by nos. Ale pro nás nostalgiky to pořád kouzlo má. Zkrátka a dobře sympatický mimozemšťan, který ani po letech neztrácí svůj šarm. Neustálá chuť na kočky nebo ukecanost, to je zkrátka jeho. Hlášky a bláznivost dělá Alfa Alfem. A osmi žaludky, se také nemůže pochlubit každý. - "If you love something, let it go. If it comes back to you, it's yours. If it's run over by a car, you don't want it." ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Paul Fusco, Tom Patchett .. Autory seriálu nepochybně inspiroval ET mimozemšťan. Trochu upravili vizáž emzáka do podoby plyšového zvířátka a nechali jej ztroskotat do soukromí Americké rodinky jako posledního zástupce zničeného rodu. Ano, námět je silně neoriginální, ovšem obsah je parádní. Slovní přestřelky a hlášky jsou parádní. Přesto, jako drtivá většina seriálů, postupně ztrácí náboj až do úplného vychladnutí. __ A jelikož kočky nesnáším, klidně bych tu na zemi několik Alfů přivítal.. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Asi doby Alfa jsou nenávratně pryč. Když například srovnám německy dabovanou verzi s naší je to zralé na vypnutí. Tady dabing selhal. Ota Jirák je neposlouchatelný. Když vezmu, jak je sitcom nestravitelný pro mě, tedy zarytého odpůrce sitcomů, nelze si vybavit nic jiného než žvástající chlupatou obludu, která vždy sedí tak, aby nebyl vidět její vodič. To bylo i na mě moc. Dle kvality obrazu se zřejmě točilo na prošlý materiál. 20% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Tento kult ma až tak nestrhol. Dabing Stana Dančiaka je výborný a dejová premisa o mimozemšťanovi žijúcom s bežnou rodinkou má niečo do seba. Plus vzhľad Alfa je podarený. Škoda len, že zo seriálu je cítiť na môj vkus až príliš silná orientácia na najmenších divákov. Tento fakt viacerí nepochybne považujú za pozitívum a jeden z dôvodov prečo je Alf pre nich srdcovkou. U mňa je to žiaľ naopak a nebránil by som sa keby bol Alf aspoň trocha "dospelejší". Na druhej strane nemôžem povedať, že by bol Alf zlý seriál, to nie. Keď som na neho náhodou v detstve natrafil na Markíze, tak som si 1-2 diely pozrel, no neohúril ma natoľko aby som ho sledoval pravidelne. Lepší priemer. 60% ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se vrátil nějakých patnáct let zpět a pár (desítek) večerů strávil znovu u tohohle vynikajícího sitcomu. No a výsledek? Nebudete mi to věřit, ale ačkoliv jsem si pamatoval, že se jedná o skvělý komediální seriál, tak moje očekávání opět překonal. Dokonce tak, že jsem se musel podívat na své hodnocení a ty čtyři hvězdy, které jsem mu po paměti při hodnocení přiřknul musím zvýšit na plnohodnotných pět. V průměru si zaslouží jednotlivé díly nejmíň 90 %. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • První seriál, u kterého byla použita technika Dolby Surround. (ČSFD)
  • Výroba jednej 30-minútovej epizódy trvala dva dni. (Raccoon.city)
  • Obrovskou popularitu měl seriál v bývalé NSR, ovšem městečku Alf situovaném v ústí řeky Moselle přinášel jisté problémy. Fanoušci filmu kradli soustavně tabule s názvem města, až radnice rozhodla objednat velké množství originálních cedulí jako prodejních suvenýrů. (Robbi)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama