Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

Stružák 

všechny recenze uživatele

Alfa jsem samozřejmě sledoval jako malej a kdysi se mi hrozně líbil. Když seriál sleduju dneska, jsem po necelejch dvou sériích trošku na rozpacích. Pár vtipnejch momentů tam je, ale scén, kde bych se vysloveně smál nahlas, zase tolik není. Paradoxně o nejvtipnější momenty se kromě Alfa staraj spíš vedlejší postavy. Výborná je Katina matka, o spoustu zábavy se starají sousedé Ochmonekovi. Jinak rodina Tannerových mi přijde taková suchá a nesympatická, obzvlášť Lynn s Brianem. Alf jako seriál k večeři nebo snídani bude fungovat pořád dobře, ale že bych se musel k některejm dílům jó vracet, to snad ani ne. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Seriál, který můžou pravidelně opakovat a nikdy nebude nudit a své fanoušky si určitě najde mezi všemi. Nezapomenutelné je Alfovo neustálé ničení nebohého Williho, který přichází nejen o vlasy a peníze, ale často i o rozum. A neméně skvělý je i český dabing Oty Jiráka a slovenský Stano Dančiaka jako Alfů. Mimochodem, ALF znamená Alien Life Form = Cizí forma života. - Máme celkem deset hlavních orgánů, osm z nich jsou žaludky. Dal bych si nějakou kočku. - Alfe, že jsi nesnědl Luckyho? - Neřeknu nic, dokud si nepromluvím se svým právním zástupcem. - Alfe! - Copak jsem ti někdy lhal, Kate? - Jasně, spoustykrát. - Myslel jsem dneska. (tohle je takový fiktivní rozhovor z hlášek ze seriálu). ()

Reklama

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

V té době asi nejlepší americký sitcom, a jeho kouzlo u mě trvá dodnes. Geniálně nadabovaný Otou Jirákem a s dokonale vytříbenou obličejovou mimikou mě tenhle chlupatý, nosatý, a hlavně hláškami obdařený mimozemšťan baví neustále. Shlédnuto všech 99 dílů!!! Jediná negativní stránka je ta, že scény, kde nefiguruje samotný fenomén, nic moc zábavného se neděje...naštěstí je takových momentů pramálo. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

S přibývajícími epizodami sice kvalita dosti kolísá, ale i tak se stále jedná o jeden z nejvtipnějších a nejpovedenějších amerických sitcomů, jaký se kdy dostal na naše televizní obrazovky. Plyšový a nenažraný mimozemšťan ALF je naprosto boží postava, kterou si musí každý okamžitě zamilovat, a jeho komplikované soužití s obyčejnou americkou rodinkou vždycky zaručeně pobaví. Z pohledu českého diváka musím zmínit i fenomenální dabing Oty Jiráka, který Alfa nádherně zdobí a je určitě mnohem lepší než ten slovenský. Pryč jsou sice ty doby, kdy jsem u toho denodenně vysedával, ale i po těch letech se na ALFA vždy rád znovu podívám. Až budou lidé cestovat do vesmíru, chci za každou cenu navštívit Melmec :-) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som tak 2/3 epizod a sice som z toho nebol tak poblazneny ako male deti, ktorym potom vo velkom kupovali plysaka Alfa, ale celkom ma to bavilo. Klasicky rodinny serial ozvlastneny o postavu roztomileho a nezbedneho mimozemstana. Najviac si ma ziskal tym, ze si rad pochutnaval na mackach. Aj ked na zemi sa ho to snazili odnaucit. Skoda. Tuto haved treba vykynozit. He, he. No a aj clenovia rodinky boli sympaticky. A zabudnut nesmiem ani na otravnych susedov Ochmoneckovych. SK dabing s Danciakom sa tiez vydaril. 7/10. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • Alf v prvních dílech popíjí pivo. Seriál ale zabodoval hlavně u dětí a další díly se musely obejít bez alkoholu. (ČSFD)
  • Alf se jmenuje i člen štábu skladatel Alf Clausen, podle kterého prý byla postava pojmenována. (AngelusCZ)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama