Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som tak 2/3 epizod a sice som z toho nebol tak poblazneny ako male deti, ktorym potom vo velkom kupovali plysaka Alfa, ale celkom ma to bavilo. Klasicky rodinny serial ozvlastneny o postavu roztomileho a nezbedneho mimozemstana. Najviac si ma ziskal tym, ze si rad pochutnaval na mackach. Aj ked na zemi sa ho to snazili odnaucit. Skoda. Tuto haved treba vykynozit. He, he. No a aj clenovia rodinky boli sympaticky. A zabudnut nesmiem ani na otravnych susedov Ochmoneckovych. SK dabing s Danciakom sa tiez vydaril. 7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Willie, len ti chcem povedať, že tú tvoju tortu som zjedol.“ – „No, čo už.“ – „Aj sviečky.“ Mám rád tohto vynaliezavého, fotogenického, narcisovského, chlpatého, sarkastického a nenažratého hajzlika. Nemôžete sa naňho hnevať. Vďaka tejto charakteristike sa tento plyšový obyvateľ planéty Melmac, Gordon A. Shumway, razantne vynára z vôd rodinného sitkomu. Ustavične niečo vyvádza (občas to myslí dobre), privádza „svoju“ rodinu na kraj nervového záchvatu (napr. vyrušovaním tesne pred začatím sexuálnych radovánok), chce „volat domů“, ale cítime, že keď (ak) k tomu dôjde, nebude odchádzať rád. Medzi každou postavou je úplne iný vzťah, takže vznikajú kombinácie (vrátane kocúra), ktoré nenudia. Aj preto vôbec nefungoval mdlý celovečerák (vychádzajúci z nerozumne dokorán otvoreného konca seriálu). ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 3* jeden ze seriálů, který jsem měl v dětství velmi oblíbený a sledoval každý příběh tohoto chlupatého mimozemšťana na rakouské stanici ORF. Tehdy za komunismu to bylo něco nevídaného a byl jsem vždy zvědavý co zase provede své adoptované rodině, nebo si konečně pochutná na jejich kočce. Párkrát jsem to sledoval i po revoluci už v češtině a aspoň tomu i trochu rozuměl ;-). Určitě si zaslouží své místo mezi kultovními seriály a já si ho třeba užiju znovu až v důchodu z lenošky jak se budu postupně vracet do dětství ;-) Momentálně zůstanu u kompromisní průměrné známky.. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tři písmena, která nás v dávných dobách, kdy ještě David Hasselhoff mluvil s dopravními prostředky, učila společně s Krokem za Krokem a Plným domem, co že to vlastně je ten sit-com. Dal jsem si po několika dekádách repete a pořád to tam je. Jednoduchý humor založený na rovnici mimozemšťan ve vaší domácnosti rovná se nemalé náklady, který si najde své fanoušky i za další desítky let. Nebál bych se tohoto kočky požírajícího Melmecana titulovat přídomkem „klasik svého oboru“. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Nenažraný, grgajúci, plyšový emzák s prasačím rypákom ktorého človek nemôže nemilovať. Pravda ak s ním sám nebýva, to by ho najskôr zastrelil do dvoch hodín od prvého kontaktu počas ktorých by mu ten chlpáč úplne zdemoloval všetok hnutelný aj nehnutelný majetok ,vyžral chladničku a urazil susedov. Skrz obrazovku je s ním však zaručená prča. Samozrejme, nie každý diel je priamo geniálny ( ako ten s emzáckym švábom ) a postupom času humor ustupuje rodinným hodnotám, ale vtedy je už človek natoľko namotaný že si to pozrie aj tak. A ešte moja najobľúbenejšia hláška od manželov Ochmonekovcov : Trevor, existuje čosi medzi klokanom a netopierom? Ale prosím ťa, veď dnes dobre vyzeráš Raquel. Ha Ha Ha... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • Alf znamená Alien Life Form, mimozemská živá forma. V českém překladu se dočkal označení atypická lidská forma. (Gryphon)
  • V úvodu epizody hraje píseň „Old Time Rock & Roll“ od Boba Segera & The Silver Bullet Band. (Duoscop)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama