Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Mark šéfuje týmu zaměstnanců, kterým byla chirurgicky oddělena pracovní a mimopracovní paměť. Po setkání s kolegou z práce v osobním životě se vydává na cestu k pravdě o jejich zaměstnání. (Apple TV+)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (103)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Originální seriálová korporátní dystopie vizuálně velmi zajímavě pojatá - zaměstnanci korporátu coby laboratorní myši v labyrintu...korporát substituující moderní formu otroctví... Dílo výrazně komorní, až minimalistické, s úspornou výpravou, rozdělené na dvě vizuálně odlišená pásma - pásmo zaměstnání charakterizované studeným umělým světlem a jakousi korporátní estetikou a designem s prostředím až sterilním a pásmo civilní charakterizované nedostatkem světla, odehrávající se většinou za šera v přítmí... Jak už jsem psal dříve u jeho předchozích režijních projektů - Ben Stiller je mnohem lepší režisér než herec a osobně bych ho v budoucnu raději viděl už jen na režisérské stoličce než před kamerou...Odloučení sice není takový seriálový masterpiece jako Stillerovo předchozí Útěk z vězení v Dannemoře, ale i tak jde o seriál vysoko čnějící nad běžnou seriálovou produkcí... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Velká pecka. Samotný seriál to bude mít u diváků složitější. Není nijak strhující, kulervoucí, spíše se sází na atmosféru, nepříjemné vnitřní pocity (klaustrofobie, zmatenost, nejednoznačnost, rozpolcenost) a pomalejší tempo. Ale umí to skvěle zaháčkovat. Perfektně to pracuje s detaily, vyprávěním, střihem a hereckými výkony. Seriál má perfektní režii, vizuálně je hodně zajímavý a samotné prostředí se umí dostat pod kůži, hudba je velmi přesná a krásně pomáhá dotvářet atmosféru. Sedlo mi to, a moc se těším na další řadu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROČ MY TADY DOLE DĚLÁME V NAPROSTÝ NEVĚDOMOSTI? PROČ NÁM NEŘEKNOU, PROČ JE NAŠE PRÁCE TAJNÁ?“…  Markova (a těch ostatních taky) práce je tak tajná, že musel podstoupit odloučení… Kurva… trochu nuda (obojí - ta práce i seroš). Postupně (a pomalu) odhalujou principy odloučení a jistou záhadu. Taky asi máme zírat, že korporátní organizace budoucnosti (?) vykazuje známky stalinismu. Je to všechno o pár lidech, takže by se mělo něco dít, aby to nestálo za hovno. A vono – no jak kdy. Přemejšlení a snahy těch „vypnutejch“ je zdlouhavý a Markův osobní život to moc nevylepšuje. A když to začne bejt kurva zajímavý…. tak to skončí! Ty vole, já nevím…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřím v osobní morální zodpovědnost. 2.) V práci jsem za vola.  ///  Thx za titule „Růžena Svobodová“.                 PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tato nová záležitost si dokázala získat spousty lidí. Ano, je to opět takový ten pseudodystopický apel na naše svědomí s nějakými sci-fi prvky. Však už to znáte. Zde to bylo jinak a bráno po svém. Jasně, hodně škobrtáme. Občas koukáme na něco a ani nevíme přesně proč a jak. Délka série už je docela někdy na pováženou, ale ještě se držíme. Asi chápu rozporuplnější pocity, ale za mě jedna z těch lepších věcí, které jsme v poslední době na seriálovém poli viděli. A ač Scott není zřejmě špatný herec, tak v tomto provedení vypadá strašně. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

První dva díly mi šlo hlavou jestli to nevzdat a že by se pravděpodobně celá série vešla do jednoho filmu a tím by se stala sledovatelnější, ale zvědavost, jaké bude asi rozuzlení téhle nekonečné schizofrenie, zafungovala a s jemným posouváním nekonečných úkonů jsem to dorazila. Asi na konci osmého dílu jsem si na to nekonečné tempo dokonce zvykla. Už dávno není tajemstvím, že v betonových městech a v králíkárnách bez kousku zeleně nebo stromů potřebují lidé víc psychiatrů, málo platné člověk patří do přírody. No ale úplný odpad to není, pár námětů k zamyšlení se tam objeví. Člověk ani nemusí mít čip v hlavě, aby nevěděl kdo je, kam patří, odkud přišel a kam jde. Toto jsou věci, které většině populace nic neříkají a to zdaleka žádné čipy ještě nemají, takže čím to asi bude, že? Druhou sérii už ale  dobrovolně nedám. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (15)

  • Dan Erickson pred napísaním tohto seriálu pracoval v kancelárii, pričom v rozhovore uviedol: "Prvé nápady (na seriál) ku mne prišli, keď som mal skutočne zlú kancelársku prácu a prechádzal som trochu depresívnym stavom. Práca bola taká omračujúca, že som si prial, aby som mohol preskočiť osem hodín pracovného dňa, zbaviť sa asociácie a mať to za sebou.“ Tieto skúsenosti sa stali základom seriálu. (Arsenal83)
  • Ben Stiller mal najprv režírovať len pilotnú epizódu, ale potom sa rozhodol, že ostane dlhšie. (Arsenal83)
  • Produkčný dizajnér Jeremy Hindle zmiešal firemný vzhľad zo 60., 70. a 80. rokov 20. storočia pre charakteristický vzhľad seriálu a ako inšpirátora pre dizajn budovy uviedol modernistického architekta Eera Saarinena. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Za Teda Lassa si připlatíme

Za Teda Lassa si připlatíme

30.10.2022

Když se před třemi lety spustila streamovací služba Apple TV+, měla v nabídce pouhých pět titulů. Teď už jich jsou desítky a mnoho z nich sbírá prestižní ceny, od televizních Emmy po filmové Oscary.… (více)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama