Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (410)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdo všechno se neuchází o jedno prohnilé srdce? Policajti, lovci odměn, nájemní vrazi a další složky a co mě na tom nejvíc překvapuje? Že jsem několikrát prohrabala svůj filmový sortiment tam a zpátky (nejhorší je, když nevíte, na co máte zrovna chuť) a tohle Eso se tak vytrvale přisíralo, že jsem ho tedy nakonec sejmula a jak to není můj srdcový žánr, musela jsem uznat, že ten film byl vážně docela k světu. 3,5 *. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma, čo by s týmto "Esom" zahral Tony Scott. Jedno je však jasné, Joe Carnahan ho kvôli pažravosti zahodil. Strihový "tutorial" a kópia "ritchieovského" fenoménu ešte automaticky nezaručujú vrcholný úspech. McGuigan vie o čom hovorím, pretože tiež potenciál nabil a zabil... ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pokud by se děj držel jen smrtící nadsázky a spousty akce, pak by to byla pětihvězdičková nálož s geniálními postavami a celkem přijatelnou pointou, jenže. Celý smysl filmu se po totální plejádě nadsázky, střelby a smrti najednou stane smrtelně vážným a snaží se bodovat na poli dramatu a šokujícího prozření. Celý film by se dal přirovnat k prcání s nějákou sexy žhavou kočkou z obálky Playboye, ale místo toho aby touto jízdou končil váš den, hned po jejím skončení a doutníčku dorazí váš šéf, dá vám facku a řekne, že máte padáka, a přesně tak působí posledních 20 minut tohoto filmu. 66% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Keby Buddyho odpravili už niekde behom prvej hodiny, možno by som si tú videoklipovú seancu aj náležite užil. Lenže celok je nemastný-neslaný, nemá hlavu ani pätu a až na pár momentov ani humor, ani skutočne vydarenú akciu. Film najviac utrpel prehršelom osobností, ktoré sa doň Carnahan pokúša nasilu napchať, a scenárom, ktorý keď sa rozdávala múdrosť, stál v rade posledný a už sa mu neušlo. Pokiaľ nie ste na takéto uletené zlepence zvyknutý, ruky preč. Po druhom zhliadnutí ostávam na ustálených 40% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Děkujme Bohu, že Carnahan nakonec M:I 3 netočil. Sejmi eso se tváří, že je stejně cool jako první dva Ritchieho filmy, přičemž ve skutečnosti dopadl ještě hůř než Guyův zatím poslední - přehnaně vážný a ambiciózní Revolver. Přehuštěnost nezajímavých postav, nevypointované scény, prakticky žádný humor (zůstalo spíš u pokusů), míchání stylizované podívané s rádoby vážným dramatem - ve výsledku jde o velmi chladný a nudný film, u kterého mě vážně nezajímalo, jak skončí. O pointě škoda mluvit. A ještě jedna věc - ani po stránce zajímavého řemesla podle mě Carnahan příliš neboduje - takhle umí dnes už leckdo. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Pro režiséra Joe Carnahana byl film Sejmi eso třetí spoluprácí s Rayem Liottem, který se objevil už v jeho snímku Narkotika (2002) a bez uvedení v titulcích si zahrál i v krátkém filmu The Hire: Ticker (2002). Liotta ve všech třech filmech ztvárnil postavy na straně zákona. (imro)
  • Jedna z nejtěžších scén filmu byla ta, ve které Ben Affleck při kulečníku potopí černou kouli a potom pokračuje v monologu. Točila se více než 20x. (xjane)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama