Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Proč mě máte angažovat? Představte si, že každý den snídáte rohlík a najednou vám přinesou koblihu, je to úplně jiné, ale vy zjistíte, že hrozně dobré. A proč vám to řikám? No, přece proto, že JÁ jsem ta kobliha mezi rohlíkama".... Tenhle muzikál nezbožnuju tolik jako Hello Dolly, ale stejně mu nemůžu dát menší hodnocení, protože ta trošku natažená manželská "přetahovaná" , je bohatě vyvážená krásnými písněmi, kostýmy, kamerou a božskou Barbrou, za jejíž schopnost každou legrační scénu ještě podpořit shozením sebe sama si této herečky-zpěvačky par excelllence nesmírně vážím. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Z muzikálu jsem byla nadšená! Barbra je ve filmu vtipná, bláznivá ale zároveň i vážná a hlavně ten její hlas! Má tak úžasný hlas! Nejdřív jsem byla trochu vystrašená z filmu, který trvá 2 a půl hodiny, ale bavilo mě to od začátku do konce. Krásné písně a navíc Omar Sharif, který hrál elegantního muže a idola všech žen 60.let. Úžasný film! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fanny by si podľa mňa zaslúžila lepší príbeh. Barbra ju zahrala takmer famózne, občas jej scenár vkladá do úst vynikajúce repliky a je nesmierne sympatická. Čím ďalej, tým viac. Len mám väčší problém s tým, ako mám vlastne film chápať. Asi je to oslava ženskej sily a oddanosti, len mi tu tieto vlastnosti hraničia s hlúposťou. Prečo máme spoločne s Fanny dávať šancu jej manželovi? Pretože je to taký elegantný fešák? Pretože ho hrá Omar? Prvá polovica je o jej vzostupe a začínajúcom vzťahu, tá druhá skoro už iba o tom vzťahu a na ploche dvoch a pol hodín ma to nedokázalo po celý čas uhranúť. Akoby bol film určený pre trpezlivejší indický trh. Ale pochopiteľne tu cítiť, kto to točil a že je to stopercentne profesionálne odvedená práca. ()

Angelitos 

všechny recenze uživatele

Opravdu nemůžu jinak, než hodnotit "jen" třemi hvězdičkami. Ze všech muzikálů, které jsem viděla se mi tento líbil asi nejméně. Neříkám, že je úplně špatný. Děj je poměrně zajímavý. Jediné, co bych tomuto filmu vytkla je to, že je to muzikál a zpívá tam jen Barbra Streisand. Nejsem proti ni vůbec zaujatá, a její zpěv se mi moc líbí, dokonce si myslím, že je to jedna z nejskvělejších hereček a zpěvaček své doby, ale mám ráda ty muzikály s velkou show, kde zpívá větší množství herců, a ne jen jeden. Určitě si myslím, že ale stojí za shlédnutí, hlavně těmi, kteří jsou velkými fanoušky B. Streisand. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Znovu jsem se rozhodla podívat se na tuto starou klasiku. Film se mi líbil už poprvé, ale teď musím uznat, že lepší hodnocení je rozhodně na místě a že takové filmy, jako je tento, prostě obdivuju. Musím především vyzdvihnout herecký výkon Barbry Streisand, který tu vyloženě bije do očí, nejen tím, jak hraje komika, ale tím, jak hraje silnou a charakterní ženu, která si dokáže dělat legraci sama ze sebe. Barbra Streisand není zrovna typická kráska, ale dohání to velkou dávkou charismatu a vlastně jako ženská mi přijde sympatičtější, než jakákoli jiná vyumělkovaná hollywoodská kráska. Funny Girl je oproti americkým filmům co se točí dnes na naprosto jiné úrovni, má kouzlo, má eleganci a švih. Zahrnuje nejen krásné písničky zazpívané naprosto dokonalým hlasem hlavní představitelky, ale doplňuje se zde příběh na jevišti, rodinné prostředí, láska, ale takovým nenuceným přirozeným způsobem. Nevnucuje nám happy end, který by každý čekal, příběh je spíš natočen celkem syrovým způsobem... nebo jak to říct... tak nějak ne šetrně. Nastavuje nám pohled na to, jak se všechno mění, ale že ne vždycky to vyjde nebo končí dobře a o tom je život. A Funny girl si proto vážím. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Původně měl být režisérem Sydney Lumet, ale byl nucen projekt opustit poté, co se dostal do sporů s producentem Rayem Starkem a Barbrou Streisand. (Puyi)
  • William Wyler nejdříve nabídku role odmítl, protože byl hluchý na jedno ucho, což pro natáčení muzikálu nebylo právě ideální. (Puyi)
  • Frank Sinatra byl vážně zvazován do role Nickyho Arnsteina, ale Barbra Streisand byla zásadně proti této volbě. Role nakonec připadla Omaru Sharifovi. (Karlos80)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno