Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

Angelitos 

všechny recenze uživatele

Opravdu nemůžu jinak, než hodnotit "jen" třemi hvězdičkami. Ze všech muzikálů, které jsem viděla se mi tento líbil asi nejméně. Neříkám, že je úplně špatný. Děj je poměrně zajímavý. Jediné, co bych tomuto filmu vytkla je to, že je to muzikál a zpívá tam jen Barbra Streisand. Nejsem proti ni vůbec zaujatá, a její zpěv se mi moc líbí, dokonce si myslím, že je to jedna z nejskvělejších hereček a zpěvaček své doby, ale mám ráda ty muzikály s velkou show, kde zpívá větší množství herců, a ne jen jeden. Určitě si myslím, že ale stojí za shlédnutí, hlavně těmi, kteří jsou velkými fanoušky B. Streisand. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Na dobu vzniku vypadá tento muzikál neuvěřitelně staře. Kdybych nevěděl rok vzniku, typoval bych tak první polovinu 50. let. Působí to neuvěřitelně melodramaticky a vůbec se to nehodí do progresivních 60. let. Kor do jejich konce, kdy se kinematografie začala rychle měnit. Navíc mi postava, kterou ztvárnil Omar Sharif přišla neuvěřitelně nesympatická a ten konec nevěrohodný. William Wyler byl skvělý režisér, možná nejlepší nebo určitě jeden z nejlepších starého Hollywoodu, nicméně jeho věk ho zde už nejspíš dohnal. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemny muzikal, ktory ma plusy i minusy. Trosku by som skratil minutaz, avsak na druhej strane sa tam nespievalo az tak vela a casto, co je z mojho pohladu plus, pretoze rad sa divam na film, ktory ma dialogy a nie 80% spevu. Dej sa mi zdal byt az prilis presladeny uspechom a stastnym zivotom, co mi sice nevadilo a bavilo ma to, ale ocakaval som aj na nejaky dramaticky okamih, ale kde tu nic tam nic, az ku koncu zacalo trosku prihorievat. Aj napriek dlhej minutazi ma tento muzikal celkom bavil a kazdy, kto ma rad romanticke filmy by si ho nemal nechat ujst. Reziser William Wyler natocil par uspesnych filmov, avsak najviac sa mi pacili PRAZDNINY V RIME (1953) alebo BEN HUR (1959). Barbra Streisand ziskala za tuto hlavnu rolu Oscara, ale film Funny Girl mal este dalsich 7 nominacii, medzi ktorymi je aj kategoria najlepsi film roka alebo herecka vo vedlajsej ulohe Kay Medford. V pripade najlepsieho filmu zvitazil iny rodinny muzikal OLIVER! a v pripade najlepsej herecky vo vedlajsej ulohe to bola Ruth Gordon za ulohu v mysterioznom thrilleri ROSEMARY MA DETATKO (1968)... 07.12.2010 ________ Barbra Streisand - (Fanny Briceová) +++ Omar Sharif - (Nick Arnstein) +++ Kay Medford - (Rose Briceová) +++ Anne Francis - (Georgia Jamesová) +++ Walter Pidgeon - (Florenz Ziegfeld) +++ Lee Allen - (Eddie Ryan) +++ Mae Questel - (Pani Strakoshová) +++ Hudba: Jule Styne +++ ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Na muzikály jsem nikdy moc nebyl, ale o tomhle se dá spíš říct, že je to film, ve kterým se občas zpívá. Naštěstí je to velice dobře odvedená práce, tak ani ty muzikálový pasáže celkový tempo filmu moc nezpomalujou. Ale i tak je film trochu zdlouhavej a v poslední čtvrtině filmu dochází dech. Barbra Streisandová dostala za film Oscara, no nevim. Ze začátku, kdy je rozpustilá až potřeštěná, mě bavila. Pak, kdy děj začíná koketovat s dramatem už zdaleka tak přesvědčivá není. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand jako hlavní hrdinka Fanny je okouzlující - vtipem, půvabem, zpěvem. Nevadí ani delší stopáž a pokerová vášeň jejího partnera Nickyho. Hlavní hrdinka přece musí trpět, jak říká Fanny. Její prostořekost připomíná podobné postavy - Lízu Doolittleovou nebo Vivian z Pretty Woman. I když si Fanny dokáže dělat před novinářin legraci z Nickyho prohřešku, na oslovení "slečno" reaguje jednoznačně. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Filmový debut Barbry Streisand. (Karlos80)
  • William Wyler nejdříve nabídku role odmítl, protože byl hluchý na jedno ucho, což pro natáčení muzikálu nebylo právě ideální. (Puyi)
  • Nejvýdělečnější film roku 1968. (Karlos80)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama