Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodina, láska, smrt i katastrofa, která doslova visí ve vzduchu. Absurdní komedie režiséra Noaha Baumbacha, nominovaného na Oscara. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (138)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Bílý šum je alegorická konverzační romance s příměsí černohumorné satiry – anebo také cokoli jiného. Noah Baumbach využil nápadité předlohy a silné herecké sestavy k filmu, který je v mnoha scénách a jednotlivostech poutavý, v součtu však přehlcený a rozpadlý. Zajímavý experiment rozhodně ano, ale zlomové autorské dílo nikoli. ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem býti velkorysým a dát tři, ale vlastně se mi nechce. Vizuál fajn - trochu mám pocit, že to poslední dobou píšu u každý recenze a že vizuál začíná přebírat slovo nad zbytkem tak nějak obecně. Jinak si to hraje na jakousi hipsteřinu a vůbec jsem se nechytal… chvílemi už to vypadalo, že opouštíme rádoby inteligentní chaos plný rádoby intelektuálního humoru mezi řádky, ale stejně to tam dřív nebo později klouže zas a znova a je to zábavné asi jako zarputilý absolvent gymnázia u vědomostní hry na party plné přiopilých pankáčů. Buď se bavme bez snahy být zbytečně chytrý, nebo se přesuňme na party gymnazistů a bavme se tak, aby to padalo ve správnou chvíli na úrodnou půdu. ()

Reklama

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Vlastne neviem, čo som posledné dve hodiny sledoval. A nie je to ten prvotný šok po dobrom filme ako napríklad pri Kaufmanovej Synekdoche. Bol to film o strachu zo smrti? Ekologická agitka? Sureálna komédia? Kritika konzumnej spoločnosti? Poodhalenie skrytých strachov? Noah Baumbach natočil pre mňa jeden z top filmov roku 2019 - Manželská história. Ale jeho Biely šum ma dosť minul a to si často viem uletieť, či už na indiečkach alebo na mierne experimentálnych filmoch. Biely šum vizuálne pôsobí skvelo. Herci hrajú svoje podivné postavy dôveryhodne. Ale ja netuším, či toto nie je film pre mňa alebo je jeho knižná predloha zle adaptovaná alebo je aj kniha nesúrodý mišmaš alebo je to len zlý film? Netuším a udeľujem neutrálnych 5/10 a ak mi niekto objasní, čo mám v Bielom šume hľadať, tak budem rád. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po hodině, kdy se děj neposunul ani o píď, dialogy se nevymanily z oné podivnosti, kterou už od začátku oplývají, a kdy jsem se "humoru" nezasmál ani jednou, film nemilosrdně vypínám. Ze zdejších ohlasů je mi totiž jasné, že ono se to prostě nezlepší. Tragédie pro wannabe kritiky, která zabíjí svými 140 minutami už jen na papíře, nedejbože že by to někdo reálně zvládl zhlédnout do konce... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bílý šum znamená téměř 140 minut strávených s neskutečně otravnými postavami v pastelově barevném alegorickém světě. Bavilo mě na tom těch 5 minut, kdy z toho je skoro Bláznivá dovolená rodiny Griswoldových. Po Amsterdamu další překombinovaný snímek přehnaně sebevědomého tvůrce, jemuž za zády nutně měli stát producent, dramaturg a střihač, kteří by z toho vyhodily 50 minut nefunkční vaty. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Scéna auto naháňačky bola vymyslená pre účely filmu a v knihe sa nevyskytuje. (Arsenal83)
  • Rádio budík Jacka Gladneyho (Adam Driver) vo filme je značky Panasonic. „Panasonic“ bol aj pôvodný názov predlohy od Dona DeLilla pre jeho román „White Noise“, čo sa ale muselo zmeniť kvôli ochrannej známke, ktorú vlastní značka elektroniky. (Arsenal83)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

07.09.2022

The Acolyte, nadcházející Star Wars seriál zasazený poprvé do období dávno před prequelovou trilogií v éře tzv. High Republic, nabírá další hvězdnou posilu. K dříve oznámené Amandle Stenberg … (více)

Reklama

Reklama