Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volným pádem je tragikomický příběh introvertního pokladníka Michala (Robin Ferro), který se zamiluje do dívky z nedalekého květinářství (Beáta Hrnčiříková), plachá povaha mu však nedovolí udělat první krok. Tragikomice Michalova příběhu, kterému osud a společnost stále hází klacky pod nohy, nahrává i svérázný otec (Vladimír Polák) nebo Michalův šéf (Albert Čuba). Volným pádem je ukázka toho, že být empatický, milý a vstřícný nutně neznamená být zároveň úspěšný a oblíbený. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím pochválit kameru, protože nejsem z těch, kdo by potopili spolužáka. Abych pravdu řekl, celá záležitost mě příliš nenadchla. Od Mírotvůrců jsem zvyklý na vydatnou porci humoru; tady se vyskytoval buď v takové nenápadné, smutné podobě, nebo byl zase až příliš polopatický, takže mě neuměl rozesmát. Ta hodina se mi chvílemi docela táhla, a i když mám tuhle sestavu rád, tentokrát to skřípalo. Ale alespoň jsem z toho cítil člověčinu a Ostravu. / Poučení: Braň si svou bagetu. 3*- ()

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Spíš než komedie je to za mě psychologické drama, v jehož první polovině mi bylo Míši pořád dokola jen a jen líto a ani nevím, jestli ten konec pro něj vlastně dopadl dobře nebo ne. Ale to asi k filmu s názvem Volným pádem patří. Hodně snímků s podobnou tématikou se často snaží v divákovi vyvolat tak moc nějaké emoce, že to nakonec nefunguje. Kozub to ale provedl skvěle. Empatie zafungovala na sto procent. A i přesto, že je tam pár kopanců, Míšovi musí fandit každý. Příjemné zpestření na poli české filmografie. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Před samotnou produkcí (viděno na platformě Youtube) mluví majitel ostravského Divadla Mír Albert Čuba o jakémsi jemném nakročení do plné profesionality. No tak to možná jenom díky tomu, že jste měli kameru. Jinak jde o amatéřinu prvního stupně u které vůbec nerozumím, že s její realizací si někdo dal vůbec nějakou práci. Čtyři tygři a především Štěpán Kozub žijí v sebeukáječské představě, že každý jejich pohyb svaluje diváky smíchy na zem. Pánové, není tomu tak. Nevtipná (spíš trapná) směsice absurdních situací, která se snaží pobavit (nedaří se) a v druhé polovině i předat jisté poselství (nedaří se), z níž s jen lehce zašpiněným štítem vychází Robin Ferro……ale i ten by si měl dát pozor, pokud nebude chtít zůstat zavřený ve škatulce podivínů. ()

made1 

všechny recenze uživatele

1. shlédnutí: Robina Ferra vnímám jako takové želízko v ohni. Tolik se o něm nepíše a nemluví, ale pravdou je, že on není jen komikem, co hraje ženské karikatury jak z partesu, civilní role ve Volném pádu nebo divadelním Bullovi jsou mistrovstvím všednosti. Vladislav Georgiev je takovým sluníčkem, které vám vyloudí na rtech nejeden úsměv. 2. shlédnutí: našla jsem víc skrytých vzkazů, Albert dal toho blba ještě šťavnatěji a Vava byl úžasně ulítlý fotřík......... Není to taškařice na první dobrou, ale někdy se zamyslet, je to správné a dobré pro nás. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, i kdyz ma tohle z produkce divadla Mir ke klasickymu filmu nejbliz, furt je to jen tak napul amaterskej sled scenek. Cimz ale nechci rict, ze by to bylo nejak vyrazne spatny, naopak me to docela prijemne prekvapilo. Prvni pulka je spis komedie s par fajnovejma forama, druha je spis smutna, celkove proste takova klasicka ceska tragikomedie, kde to na zaver tak trochu vysumi do ztracena. Ale nastesti to neni jen dalsi tisica variace na to samy tema s tema samejma hercema. Na hercich to vlastne cely stoji, za me nejlepsi Albert Cuba, i kdyz Kozubovo role byla taky vyzivna. Ohledne Ferra, co si budem povidat, zadnej uzasnej herec to neni, ale tohle mu bylo psany na telo a dava do toho maximum. Takze celkove jsem vlastne docela spokojenej, cekal jsem to daleko horsi, lepsi 3*. ()

Zajímavosti (5)

  • Film měl být původně uveden klasicky v kinech, ale kvůli pandemii covid-19 byl film nejprve dostupný na platformě MirPlay.cz, kterou vytvořilo ostravské Divadlo Mír. (SONY_)
  • Štěpán Kozub do svého scénáře přidal mnoho vlastních životních zážitků a nespokojenost s tím, jak spolu mnohdy lidé (ne)komunikují. (SONY_)
  • Albert Čuba (Cyril) prohlásil, že díky filmařským postupům, které byly použity, šlo o jemné nakročení do plné profesionality. (Olík)

Reklama

Reklama