Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (254)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Slibovali bermudský trojúhelník a totální mindfuck, místo toho jsme dostali diametrálně odlišný zážitek, který ale rozhodně nejenže není nikterak dobrý, ale dokonce má problém se udržet byť jen v průměru. Stopáž roztahaná do 7 hodin by si zasloužila sestříhat do čtyř-pěti dílů, postavy jsou totálně nezajímavé vedlejší NPCs, hlavní příběhová linie je natahovaná jak guma od slipů a víceméně celé je to jen vata, která se má prokousat k závěrečné pointě. A světe div se, druhý Dark se nekoná. Respektive rozhodně ne v údernosti nápadu, za to ve vlastním zamotání se do celého světa a neschopností se vymotat (zdravím Dark druhou a celou třetí sérii) se zde tvůrci zas a znova blíží a rozhodně od ní nejsou tak daleko. Celé je to totiž strašně neosobní, nekonzistentní, dlouhé, nezáživné a finální minuty už člověk jen s nezájmem a nasílu tlačí. Čekal jsem seriálový hit roku, dostal jsem bídu a bolest, na kterou si za pár týdnů nevzpomenu a zatímco jinde si člověk v "explained videích" dokáže najít pointy, které mu unikly a které by film mohly honosně vyzvednout do lepších výšin podobných symbolických snímků, tak tady se prostě nikde nic neskrývá, žádnou alegorii ani hidden point nedostaneme a celé to vyšumí do prázdna. Kdo vynechá, ušetří si život. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl Dark, tak bych byl asi koncem naštván a myslel si, že si ´to tvůrci normálně cucají z prstu. Jelikož jsem viděl Dark a vím, jak to do sebe všechno na konci zapadlo, tak zatím dávám 4* a doufám, že se to v další sérii řádně vysvětlí. Hlavní nevýhoda zatím je, že všechny ty emotivní historie postav (Kersten, Francouz, Olek apod.) jsou možná jen totální simulace a tak se vlastně ztrácí jejich dopad, což doufám že tak nebude. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po třech hodinách jsem si vyhodnotil, že dalších pět do toho fakt neinvestuju. Řemeslně kompetentní mysteriózní show, která mě ale VŮBEC nebaví. Nebaví mě postavy, nebaví mě ta záhada, nebaví mě, jak se to bere posraně vážně, a je mi úplně jedno, co se tam bude dít dál a jak to skončí. Jestli se z toho vyklube něco geniálního, dejte mi vědět, ale v tenhle moment se dál trápit nebudu. Přitom z hlediska námětu jsem pro tohle naprosto 100% cílová skupina, achjo. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Hodně pomalej rozjezd evokuje ledasco, ale u mě překvapivě mysteriozita nějak nemaká, a to musím přiznat, že já se namotávám snadno. Ve finále na to co se nám to snaží říct, je to celkem jen zbytečná roztáhlotina, na kterou se však dost dobře kouká. Jako jo, jsem zvědavej kam nás ten Prométheus nakonec dovede. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

První série - (7/10). Seriál Dark považuji za jeden z nejlepších seriálů všech dob. Napálil jsem tomu 10/10 a to nedávám moc často. Očekávání byly tedy velmi vysoko. Vrací se stejní tvůrci a dostanou ještě větší rozpočet. Mysteriózní téma, které si opět pohrává s časem. Jako první bych asi chtěl říct, co se mi na seriálu líbilo. Moc cením střídání jazyků mezi cestujícími. Nevím, jestli to v některých ohledech nebylo značně omezující, ale mi se to líbilo velmi. Na herecké výkony bych taktéž nemohl stěžovat. Co však bylo mým trnem v oku, tak to byla hudba, které mě neskutečně zklamala. Byl jsem zvyklý na vynikající dokreslující hudbu a tady jsem dostal spíš rušivý element. Dát populární skladby na konec každého dílu, které svým textem budou charakterizovat děj nebyl úplně nejšťastnější nápad. Některé tóny na mě však zapůsobily, ale to nebylo zásluhou ani intra a ani outra. To nejdůležitější je však děj, který si pohrává s velmi komplexní zápletkou. Upřímně řečeno, čekal jsem od toho trochu více. Celkové téma mě tedy mírně zklamalo, ale miniaturní zvraty a odhalení, kterými je to propleteno mi krásně zavařily mozek, což jsem od tohoto seriálu přesně čekal. Možná bych očekával, že si tvůrci dají mírně na čas a budou děj vyprávět pomaleji, ale to je otázka vkusu. Závěrečný zvrat slibuje tedy velmi ambiciózní pokračování. Byly alespoň z části naplněny tak velká očekávání ? V jistém ohledu ano, ale v konečném důsledku seriál 1899 nesahá svému staršímu německému bratrovi ani po kotníky. Nejlepší epizoda: Der Sturm (E07) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • 1899 bol v dobe vydania najdrahším nemeckým televíznym seriálom všetkých čias. Okrem 10 miliónov eur venovaných z Nemeckého filmového fondu ďalšie 2 milióny investovali Medienboard Berlin-Brandenburg a 48 miliónov samotný Netflix (spolu 60 mil. eur). (Arsenal83)
  • Natáčanie sa oficiálne začalo 3. mája 2021 v Štúdiu Babelsberg v Postupime, jedinom kreatívnom meste pre film v Nemecku zapísanom na zozname UNESCO. Natáčanie prebiehalo aj v Londýne v Spojenom kráľovstve a Berlíne v Nemecku. Natáčanie sa skončilo v novembri 2021, čo oznámil Baran bo Odar príspevkom na Instagrame. (Arsenal83)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama