Reklama

Reklama

Epizody(6)

Tentokrát jsme pro diváky připravili seriál, která nás zavede do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let. Jeho protagonisty jsou mladí muži trénující atletiku a v jejich centru Ondřej (S. Skopal) a Michal (J. Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, pevné zázemí a dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý, talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. (Česká televize)

(více)

Recenze (142)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 Čistě jako fikční seriál ze sportovního prostředí je to bomba. Má to všechno, co dobrá TV zábava potřebuje. Má to spád, drama, fajné herecké výkony, ani chvíli to nenudí. A kupodivu to ani na chvíli nenadbíhá sebeparodii. Takže není o čem. Zbožnuju lidsky dojemnýho Větrovce, záporáky Brzobohatýho s Čepkem, samozřejmě Skopala v hlavní roli, sexy šviháka lázeňskýho Baselidese, v závěru se pak do vedení v oblibě dostává i Čenský. Rocky mě naučil milovat box, Lagaan kriket a Dlouhá míle běh. Škoda, že to prakticky na dvě dekády zapadlo, diváci o hodně přišli. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

I po 25 letech je to velmi dobrá zábava s výbornými herci (mám-li vypíchnout jednoho, tak Josef Větrovec). Seriál se úspěšně vyhýbá dnes již zažitým klišé, děj má spád i myšlenku. Původně jsem chtěl dát 4 hvězdy, protože jednotlivé díly by přecijen mohly být o 15-20 minut kratší. Ale protože si myslím, že se jedná o fakt nadčasovej kousek, kterej bude zábavnej i za další čtvrtstoletí, nebojím se přihodit i pátou. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější postava je tajemný běžec Sparty s číslem osm, který vždy vede, ale pak ho ve finiši předběhnou Čenský, Baselides a Skopal. :)) Celkově je to povedený sportovní seriál, který má svoje silnější i slabší stránky, nicméně ty silnější převažují. Důležité je, že hlavní linie příběhu funguje a dá se Skopalovi věřit. Úspěchy, pád skoro až na dno i návrat... Výborný Čepek (toho mám rád, každá scéna s ním je radost). Už trochu hůř fungujou boční linky, hlavně příběhy o partnerských vztazích, i dost herců je poněkud prkenných (z těch známých Čenský, Vašut, Šimůnek jako běžec Chládek). Na druhé straně tu člověk vidí spoustu pak slavných jmen (třeba ten, co vyvolá sázku o běh s tramvají je mladý Novotný ještě s vlasama). No když to vezmu jako celek, bavilo mne na to koukat. Což je překvapivé u filmu o něčem tak nudném, jako je běh. A ve srovnání s dnešními českými seriály to je pořád o ligu lepší. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Kvalitní produkce v dobrých kulisách s uvěřitelnými herci a pevnou režií. Ke všemu mi je téma seriálu velice blízké a po dlouhé době jsem nějaký z českých seriálů neodsoudil po deseti minutách a viděl kusy z více jak dvou dílů. Bohužel mě to až tolik nevzalo, i když závěr je vypečený 'jako ze života'. Lepší tři. ()

mogul01 

všechny recenze uživatele

Točit filmy o sportu a sportovcích tak, aby vypadaly věrohodně není jednoduché. Zde je ale vidět poctivá práce, tento miniseriál patří k absolutní špičce toho, co se u nás kdy natočilo. Vynikající hudba, skvělé pasáže z tréninků a závodů a velmi zajímavé postavy. A souboj s tramvají je prostě LEGENDÁRNÍ. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • Keď sú Ondřej Vesecký (Svatopluk Skopal) a Lenka Lasovská (Eliška Vitanovská) spolu v Ondŕejovom byte, z platne znejú pesničky od talianskej speváčky Anna Rustikano. Konkrétne ide o skladby "Vorrei" a "Un Sorriso", ktoré sú z jej albumu "Protagonista" z roku 1986. Talianska speváčka bola vtedy v Československu veľmi populárna a na albume s ňou spolupracoval aj Karel Svoboda, Jan Hála, Pavel Vaculík, Jan Kotzmann a československá hudobná skupina Elektrovox. V tom istom roku vyšla tá istá platňa v Supraphone, ale z názvom Anna Rustikano. (Raccoon.city)
  • Pani Šmídová (Hana Gregorová) povie v bytovom vchode otcovi Veseckého (Vlastimil Fišar), že jeho syn už na najbližšej olympiáde, ktorá má byť za 3 roky, bude asi starý. Podľa doby natáčania seriálu by išlo o  25. letné olympijské hry, ktoré sa konali v Barcelone v Španielsku v roku 1992. Československo v kategórii beh na 1500 metrov muži (v ktorej v seriáli pretekal Ondřej Vesecký (Svatopluk Skopal)) nemalo žiadne zastúpenie. (Raccoon.city)
  • Bežec Ondřej Vesecký (Svatopluk Skopal) sa v seriáli pretekal s električkou, nesmrteľnou pražskou legendou menom T3 na linke 18, ktorá ešte dodnes jazdí. Pretekali sa na 6 zastávkach až dokým Ondřej nespadol. Táto vzdialenosť je zhruba 7,5 kilometra, ktorú prejde električka za zhruba 24 minút. [Zdroj: bezky.net] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama