Reklama

Reklama

Epizody(6)

Tentokrát jsme pro diváky připravili seriál, která nás zavede do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let. Jeho protagonisty jsou mladí muži trénující atletiku a v jejich centru Ondřej (S. Skopal) a Michal (J. Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, pevné zázemí a dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý, talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. (Česká televize)

(více)

Recenze (141)

wayne99 

všechny recenze uživatele

Pro postavu výškařky Aleny se nabízela ideální představitelka - Ivana Chýlková, kterou režisér Jiří Adamec původně oslovil, ale při pokusech ve výškařském sektoru to Ivaně jaksi nešlo a tak byla do role obsazena méně známá Renata Mašková, která zde působí poněkud nevýrazně, což je škoda, Ivana Chýlková mohla dodat postavě větší šťávu. Ondřeje Veseckého měl hrát Jan Čenský, až poté si producenti vzpoměli na Svatopluka Skopala, který rekreačně běhal a Honza Čenský byl tak odsunut do role jeho konkurenta Michala Klánského. Nejlepší je pak budoucí moderátorská hvězda Snídaně s Novou - Libor Baselides, postavu libového frajírka, který dokáže hravě sbalit každou ženskou, aby s ním pak zamávala slovenská studentka Kamila Málková, zahrál dokonale. Běžecké scény seriálu se natáčely během skutečného Memoriálu Evžena Rošické, to proto aby byla zajištěna dostatečná divácká kulisa v ochozech, vzpomínám si, že jeden z moderátorů přímého přenosu tehdy mimoděk poznamenal, že časy herců nebyly od profesionálních sportovců až tak moc vzdálené... Natáčení probíhalo v roce 1989, na uvedení v TV jsme si museli počkat až do roku 1991, od té doby už nebyl nikdy reprízován, což je velká škoda, protože nové seriály kvalitu těch neprorežimních předrevolučních jaksi postrádají, třeba taková Poslední sezóna nesahá tomuto seriálu ani po kotníky... ()

B01D 

všechny recenze uživatele

Pro mne nejlepší český (československý) seriál všech dob. Excelentními hereckými výkony překypující podívaná. Zejména musím vyzdvihnout Petra Čepka, Svatopluka Skopala, Josefa Větrovce, Jana Čenského a Radoslava Brzobohatého (takže skoro všechny z hlavních postav :D). Hudba Karla Svobody a ústřední song, který nazpíval Ladislav Křížek, pouze vyšperkovávají již tento tak perfektní unikát. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná série ze sportovního prostředí, Svatopluk Skopal zvládnul roli Ondřeje na výbornou, vedlejší role jsou pestré a zajímavé, za zmínku jistě stojí Josef Větrovec, Petr Čepek, Radoslav Brzobohatý.. Příběh atleta na vrcholu kariéry, ovšem s přibývajícími roky a rostoucí konkurencí mladých závodníků, je pěkně napsaný, parádně zahraný, hezky natočený, dala jsem si po 25 letech opáčko a vyplatilo se, u mě filmová spokojenost.. ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Špičkový seriál zo sklonku osemdesiatych rokov. Perfektný scenár Ivana Hejnu, strhujúce herecké výkony, najmä Svatopluka Skopala a Jana Čenského, ktorí tu dostali pekne do tela a v neposlednom rade výborná réžia jedného z najlepších českých režisérov, Jiřího Adamca, ktorý si vždy vedel obsadiť seriál, dostať z hercov maximum, aj preto všetky jeho seriály pokladám za kvalitne a vysoko profesionálne odvedenú prácu. A takého režiséra v roku 1990 prosím vyhodia z Českej televízie ako nežiadúceho a nadbytočného. SVINSTVO páni "demokrati"! ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

I po 25 letech je to velmi dobrá zábava s výbornými herci (mám-li vypíchnout jednoho, tak Josef Větrovec). Seriál se úspěšně vyhýbá dnes již zažitým klišé, děj má spád i myšlenku. Původně jsem chtěl dát 4 hvězdy, protože jednotlivé díly by přecijen mohly být o 15-20 minut kratší. Ale protože si myslím, že se jedná o fakt nadčasovej kousek, kterej bude zábavnej i za další čtvrtstoletí, nebojím se přihodit i pátou. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • V záberoch z halových pretekov sa v poli bežcov ako komparzista často objavoval Róbert Štefko, vynikajúci československý vytrvalec, účastník OH a neskôr tréner. (Raccoon.city)
  • Keď sú Ondřej Vesecký (Svatopluk Skopal) a Lenka Lasovská (Eliška Vitanovská) spolu v Ondŕejovom byte, z platne znejú pesničky od talianskej speváčky Anna Rustikano. Konkrétne ide o skladby "Vorrei" a "Un Sorriso", ktoré sú z jej albumu "Protagonista" z roku 1986. Talianska speváčka bola vtedy v Československu veľmi populárna a na albume s ňou spolupracoval aj Karel Svoboda, Jan Hála, Pavel Vaculík, Jan Kotzmann a československá hudobná skupina Elektrovox. V tom istom roku vyšla tá istá platňa v Supraphone, ale z názvom Anna Rustikano. (Raccoon.city)
  • V bežeckom komparze maratónskeho behu jeden vysokoškolský študent čiernej pleti z Ghany uprostred natáčania záberov z pražských ulíc povedal, že už nemôže a že končí. To ale nebolo možné, pretože tvoril čelo pretekov a v ďalších záberoch by tam chýbal. Milan Jílek ale jednu peknú diváčku poprosil, aby na neho v rámci fandenia volala menom a usmievala sa. Študentovi z Ghany naopak povedal, že sa onej slečne veľmi páči. Zrazu bola únava preč a bežal ako čerstvý. (Zdroj: behej.com) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama