Reklama

Reklama

Epizody(6)

Tentokrát jsme pro diváky připravili seriál, která nás zavede do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let. Jeho protagonisty jsou mladí muži trénující atletiku a v jejich centru Ondřej (S. Skopal) a Michal (J. Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, pevné zázemí a dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý, talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. (Česká televize)

(více)

Recenze (141)

atmen 

všechny recenze uživatele

Je to už dlouho co jsem viděl osudy atleta Ondřeje Veseckého, ale vzpomínám, že mě seriál bavil. Dokázal přiblížit prostředí atletiky a jen škoda, že v současné době vznikají české seriály na bázi vztahů, kde prostředí ve kterém se odehrává děj je jen kulisami. Bohužel takto dopadla i hokejová Poslední sezóna... Mám takový sen. Chci aby někdo natočil seriál o životě amatérských fotbalistů z vesnice, myslím, že by téma mohlo zaujmout... ()

Cubinho 

všechny recenze uživatele

Po letech ČT vytáhla ze svých notně zaprášených šuplíků ze zadních řad uskladněných materiálů seriál, o kterém jsem nikdy předtím neslyšel. Mám rád sportovní filmy nebo seriály, ale od Dlouhé míle jsem očekával spíše přiblblou českou slátaninu, která bude realitě na míle vzdálená. Avšak jakého milého překvapení se mi dostalo - realistického příběh Ondřeje Veseckého, světového běžce na sklonku kariéry, který se nedokáže rozhodnout, kam vést nejbližší kroky svého osobního života. Klobouk dolů před S. Skopalem (a vůbec před všemi atlety-herci) a jeho fyzickou připraveností, se kterou se zhostil hlavní role. Velmi mile působí výkony vesměs všech hlavních představitelů (výborní Čepek, Brzobohatý, Potměšil, i Čenský, libová role Vašuta - naopak takový Baselides nebo slečna O. Veseckého byli dost neherečtí), na vysoké úrovni byla výpravnost celého seriálu, kde bych zejména ocenil jednotlivé atletické mítinky ze skutečných (zaplněných) stadiónů, kapitolou samotnou o sobě je potom závěrečný maraton (nemohl jsem se však nesmát při pohledu na keňského běžce v čelní skupince). Krom toho, že Dlouhá míle opravdu věrohodně zachycuje prostředí vrcholových sportovců, byl celý děj nanejvýš nepředvídatelný (některé zvraty hodně překvapily) a v některých momentech velice silný, že musím Dlouhou míli označit za vůbec nejlepší český sportovní seriál. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Chvílemi ne příliš záživný seriál, ale s velmi pozitivním nábojem a výbornými hereckými výkony. Nemůžu si pomoct, ale ten běh za tramvají byl stráášně dlouhý. Ale je dobře, že si Adamec vybral ze všech adeptů právě Skopala. Ten sice tehdy musel do role hubnout, ale jako jeden z mála kandidátů skutečně rekreačně běhal. Což mu evidentně pro roli bylo ku prospěchu. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Kvalitní produkce v dobrých kulisách s uvěřitelnými herci a pevnou režií. Ke všemu mi je téma seriálu velice blízké a po dlouhé době jsem nějaký z českých seriálů neodsoudil po deseti minutách a viděl kusy z více jak dvou dílů. Bohužel mě to až tolik nevzalo, i když závěr je vypečený 'jako ze života'. Lepší tři. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kdo si jen trochu přičichl k atletice, ten ví, že je to nechutná blbost. Mimo jiné blbiny - nikdy jsme neměli mistra Evropy v maratónu. Jen Zátopek vyhrál Olympiádu a to v době, kdy sport byl amatérský, a výkony co tehdy předváděl on, tak by dneska nestačily ani na stou ženu v maratonových tabulkách. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • Svatopluk Skopal (Ondřej Vesecký) posilňoval tlaky na lavičke s váhou 50 kg, aby mu bolo vidno žili na krku a bolo jasné, že vynakladá skutočnú námahu. (Raccoon.city)
  • Ve film se Jan Potměšil objevuje v poslední roli před vážnou autonehodou v listopadu 1989, po které skončil na vozíku. (Monco)
  • S usporiadateľmi štadiónu Evžena Rošického bolo dohodnuté, že v určitý čas budú mať filmári pätnásť minút na to, aby natočili jeden až dva zábery. Urobili napríklad rozcvičovanie pred štartom, potom prvých dvesto metrov a museli skončiť. Potom bolo nutné nadviazať tak, aby dané poradie bežcov bolo rovnaké. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama