Reklama

Reklama

Epizody(6)

Tentokrát jsme pro diváky připravili seriál, která nás zavede do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let. Jeho protagonisty jsou mladí muži trénující atletiku a v jejich centru Ondřej (S. Skopal) a Michal (J. Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, pevné zázemí a dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý, talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. (Česká televize)

(více)

Recenze (141)

runner85 

všechny recenze uživatele

Na seriál si už spomínam len matne, čo ale viem isto že Ondrej Vesecký bol môj detský hrdina, z výšin padol až na samotné dno, odtiaľ musel padnúť ešte nižšie ako sa dá aby sa pomaličky pozviechal, posledný diel bol ale ešte dokonalejšý ako som si myslel .... SPOILER / prísť o titul majstra sveta v maratone aby zachraňoval život svojho protivníka / SPOILER ... treba dať klobúk dole ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš, co by to bylo, kdyby chlap z našeho baráku vyhrál Mistrovství světa? Přinejmenším by tady spravili výtah a vymalovali barák." I to je důvod fandit československýmu sportovci. Já mám sport rád, vášnivě ho provozuju, se zájmem se na něj dívám a tak jsem si seriál ze sportovního prostředí nemohl nechat ujít při premiéře v Československý televizi. Bylo tam všechno - hodní, zlí, talentovaní, pedanti, líní, přející, závidící, doping i běžeckej závod s tramvají. Co chtít víc? Možná špetku věrohodnosti, možná míň předvídatelnosti a možná o třicet kilo lehčího maratonce, ale já jsem se přitom rozhodně nenudil. ()

Reklama

Cubinho 

všechny recenze uživatele

Po letech ČT vytáhla ze svých notně zaprášených šuplíků ze zadních řad uskladněných materiálů seriál, o kterém jsem nikdy předtím neslyšel. Mám rád sportovní filmy nebo seriály, ale od Dlouhé míle jsem očekával spíše přiblblou českou slátaninu, která bude realitě na míle vzdálená. Avšak jakého milého překvapení se mi dostalo - realistického příběh Ondřeje Veseckého, světového běžce na sklonku kariéry, který se nedokáže rozhodnout, kam vést nejbližší kroky svého osobního života. Klobouk dolů před S. Skopalem (a vůbec před všemi atlety-herci) a jeho fyzickou připraveností, se kterou se zhostil hlavní role. Velmi mile působí výkony vesměs všech hlavních představitelů (výborní Čepek, Brzobohatý, Potměšil, i Čenský, libová role Vašuta - naopak takový Baselides nebo slečna O. Veseckého byli dost neherečtí), na vysoké úrovni byla výpravnost celého seriálu, kde bych zejména ocenil jednotlivé atletické mítinky ze skutečných (zaplněných) stadiónů, kapitolou samotnou o sobě je potom závěrečný maraton (nemohl jsem se však nesmát při pohledu na keňského běžce v čelní skupince). Krom toho, že Dlouhá míle opravdu věrohodně zachycuje prostředí vrcholových sportovců, byl celý děj nanejvýš nepředvídatelný (některé zvraty hodně překvapily) a v některých momentech velice silný, že musím Dlouhou míli označit za vůbec nejlepší český sportovní seriál. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál ze sportovního prostředí. Pro mě zatím nejlepší role kterou jsem viděl od Svatopluka Skopala. Shlédnul jsem všech šest dílů během dvou dnů a prožíval s hlavním hrdinou jeho život. Bylo to krásné. Viděl jsem se v něm. Kdybych se mohl podruhé narodit, chtěl bych být sportovec. Jen mě mrzí ten závěr. Jednak to, že měl vyhrát to MS a nedávat tam scénu s oživováním a hlavně tam měl být návrat k té jeho manželce. Nedával bych do seriálu, že si brala toho Vašuta. Opravdu měl hlavní hrdina zůstat s původní partnerkou. To jediné mě zklamalo. ()

kusaj 

všechny recenze uživatele

 SKVĚLÝ SERIÁL ZE SPORTOVNÍHO PROSTŘEDÍ Z KONCE DEVADESÁTÝCH LET. SVÁŤA SKOPALŮ – ČESKÁ VERZE BĚZCE FORRESTA GUMPA - MĚL V DOBĚ NATÁČENÍ SKORO ČTYŘI KŘÍŽKY NA KRKU, ALE V SERIÁLU JE MU POUHÝCH TŘICET LET, COŽ NĚKDY PŮSOBÍ TROCHU NEVĚROHODNĚ (ZÁBĚRY, KDY TRÉNUJE NEBO BĚŽÍ A LIJOU Z NĚJ DOSLOVA KÝBLE POTU OPROTI MLADŠÍM KOLEGŮM, KTEŘÍ SE SKORO ANI NEZAPOTÍ), ALE JINAK ŠPIČKOVÁ NOSTALGICKÁ ODDYCHOVKA, PRO KTEROU MÁM VELKOU SLABOST. ČTYŘPROCENTNÍ MENŠINU JISTĚ POTĚŠÍ I ČASTÉ ZÁBĚRY NA ŠTÍHLÉ NOŽKY LIBORA BASELIDESE V ELASŤÁČKÁCH:) MUSÍM JEŠTĚ VYPÍCHNOUT PRŮVODNÍ HUDBU, KTERÁ MĚ VŽDYCKY HODNĚ NABUDÍ A S KLIDEM MOHU KONSTATOVAT, ŽE S TOUHLE HUDEBNÍ PECKOU NA UŠÍCH BYCH NA DELŠÍ TRATĚ KLIDNĚ DAL I VĚTŠINU KEŇANŮ:) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • Televízny divák mohol nadobudnúť dojem, že zábery z maratónskeho behu v poslednej časti boli skutočne z vrcholnej medzinárodnej športovej akcie, ale nebolo to tak. Všetko bolo točené výhradne pre seriál. Búrlivo fandiaci diváci lemujúci celú trať zabezpečoval komparz, vrátane príslušníkov ZNB. (Zdroj: behej.com) (Raccoon.city)
  • Když Ondřej Vesecký (Svatopluk Skopal) při svém „souboji s tramvají“ upadne, stane se tak za náměstím gen. Kutlvašra a těsně před nuselskou radnicí. V době natáčení tohoto seriálu ještě naproti zastávce, kam Vesecký nedoběhne, fungovalo kino Tatra. (Robbi)
  • Svätopluk Skopal (Ondrej) poznamenal, že po poslednej klapke ešte ďalších pätnásť rokov pravidelne behával. (Zdroj: behej.com) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama