Reklama

Reklama

Epizody(6)

Tentokrát jsme pro diváky připravili seriál, která nás zavede do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let. Jeho protagonisty jsou mladí muži trénující atletiku a v jejich centru Ondřej (S. Skopal) a Michal (J. Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, pevné zázemí a dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý, talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. (Česká televize)

(více)

Recenze (141)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Pot a slzy. Slušně proporčně rozvržený a scénáristicky rozvíjený příběh o vytrvalosti, motivacích, vítězstvích a prohrách. Na to, kolik toho bije od očí po herecké stránce u marginálních postav, je výsledek s vážně pojatým příběhem a hereckými výkony postav nejen ústředních sportovců, ale i celé řady epizodních bafuňářů, stálicí seriálové tvorby. Režijní a hudební řemeslnost, kameramanská kvalita po stránce přispívání příběhu. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

I po letech se jedná o mimořádný skvost.Hodně povedenej seriál s výbornou ůsřední písní od L.Křížka.Skopal patřil ve své době k tomu nejlepšímu co naše herecké pole nabízelo a v tomhle seriálu to dokázal mírou vrchovatou.Zahrál zde sportovce který se dostává z vrcholu atletiky až na samé dno a následně se hodně těžce dere zpět na vrchol aby toho nebylo málo tak jeho milovaná se provdá za úchyla Vašuta prej nakonec jenom z trucu a pak nakonec dolejzá a stěžuje si že se pořád jenom míjí a že jim společný život nebyl souzen.Líbil se mi i férový Čenský který dokázal v době své největší slávy podat pomocnou ruku právě zničenému Skopalovy a utužit s niím neskutečně silné přátelství.Celým seriálem se nese strach z pána v klobouku a dlouhém plášti který se vždy objevuje tam kde nějaký sportovec končí kariéru.Ten pán byl pan Salač a šla zněj opravdu hrůza.Jinak seriál je opravdu nadstandartní a připoutá Vás a nepustí ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější postava je tajemný běžec Sparty s číslem osm, který vždy vede, ale pak ho ve finiši předběhnou Čenský, Baselides a Skopal. :)) Celkově je to povedený sportovní seriál, který má svoje silnější i slabší stránky, nicméně ty silnější převažují. Důležité je, že hlavní linie příběhu funguje a dá se Skopalovi věřit. Úspěchy, pád skoro až na dno i návrat... Výborný Čepek (toho mám rád, každá scéna s ním je radost). Už trochu hůř fungujou boční linky, hlavně příběhy o partnerských vztazích, i dost herců je poněkud prkenných (z těch známých Čenský, Vašut, Šimůnek jako běžec Chládek). Na druhé straně tu člověk vidí spoustu pak slavných jmen (třeba ten, co vyvolá sázku o běh s tramvají je mladý Novotný ještě s vlasama). No když to vezmu jako celek, bavilo mne na to koukat. Což je překvapivé u filmu o něčem tak nudném, jako je běh. A ve srovnání s dnešními českými seriály to je pořád o ligu lepší. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Jak již bylo řečeno, vskutku se jedná o vynikající seriál z prostředí vrcholového sportu, jmenovitě atletiky, který musí zaujmout snad každého příznivce nejen "Královny sportu". To nejen používám záměrně, protože tento seriál zdaleka není pouze o sportu, ale je zároveň i o mezilidských vztazích, vzestupech i pádech, lásce i nenávisti, přátelství i zradě, zkrátka o všem, co nám život dává, ale i bere. V každém případě se jedná o velmi povedený a možná i někdy neprávem opomíjený projekt, jehož smysl i význam je a dokud lidstvo nevymře i bude stále aktuální. Diváky zcela určitě rovněž zaujmou nejen herecké, ale i sportovní výkony hl. hrdinů Svatopluka Skopala a Jana Čenského, kteří se na své role zejména po fyzické stránce museli velmi dobře a důkladně připravit. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Jů to bylo pěkný a hlavně životní role Svatopluka Skopala. To jako fakt, asi nejlepší výkon, co jsem u něj kdy viděl. Mě se to ňák celý docela líbilo, jak je vyprávěn příběh, ten bezva hudební doprovod a hlavně minimum dementních postav. Až na tu Marka Vašuta (jó, čuriny on umí) a pak na tu běhnu, Nepamatuju si, kdo jí hrál. A taky ta jeho přítelkyně byla dost vypatlaná, A ten mladej brácha... no radši dost. Ale jinak skoro všichni ostatní byli bezva, i ten had v podání Radoslava Brzobohatého, který si očividně a ušislyše prohodil roli s Petrem Čepkem. A happy end co přišel a nepřišel? Žůžo. No dobře, tak vrchol světa to asi není, ale na druhou stranu, já se nenudil ani minutu. Ani na potřetí. A to mě sportovní telenovely moc neberou. Možná už jsem totálně vygumovanej ze sledování všech těch kravin, ale Skopal i Čenský maji u mě za tohle plus. Nemám už co víc dodat. Zatím čtyři... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • Ako diváci sa využíval komparz, ktorý sa podľa požiadaviek režiséra presúval po tribúnach tak, ako bolo potrebné. Pretekárske pole bežcov doplňovali ako komparz aj skutoční atléti. Tí si v natáčacích prestojoch dávali kolá navyše, aby pôsobili dojmom unavených pretekárov. (Raccoon.city)
  • Na scenári sa začalo pracovať asi štyri roky pred prvou klapkou a vplyvom Bohdana Müllera, ktorý bol jedným z odborných poradcov, bol niekoľkokrát prepracovaný. (Raccoon.city)
  • Ondrejovi (Svatopluk Skopal) rodičia bývali na adrese Praha-Záběhlice, Karafiátová 48. Ondrejov otec chodí pravidelne do pohostinstva na adresu Praha-Záběhlice, Mezi zahrádkami 23. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama