Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitelka zdravotnické školy v Teplicích zakáže muslimské studentce nosit šátek během vyučování. Zatímco pedagogický sbor souhlasí s ředitelkou, část studentů točí video na podporu spolužačky. Na čí stranu se postaví školský ombudsman Aleš Pelán (L. Vaculík)? (Česká televize)

Recenze (83)

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně díky za otevření tématu, pokud se nepletu, vycházejícího ze skutečného příběhu. Jen je škoda, že Sabiha působí spíš jako rozmazlený spratek a tak je její "boj" takový šustící papírem. Co se mi naopak líbilo, byly nepřiměřené reakce okolí, ty myslím byly vykresleny dokonale. A několikrát jsem vzpomněla na seriál Chalífát, kde rodiče působili podobným dojmem jako tady. Jen ty dcerky dopadly jinak. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otrasná časť, ktorá sa úplne vymyká konceptu Ochráncu, ktorý v každej časti chce vyvážene ukázať obe strany. Tu ich síce ukázal, ale jednu maximálne degradoval. V prvom rade tu boli Česi ukázaní ako maximálne xenofóbny národ, ktorý chodí na súdy a tam kvôli hidžábu dobre že nezlynčuje arabskú rodinu. V druhom rade je to agitka, ktorá chce poukázať, ako sú u nás menšiny utláčané. Pre kus handry sme obviňovaní z rasizmu, my máme meniť pravidlá v prospech tých, čo sem prišli. Ďalším krokom vedľa bolo zobrazenie dcéry Arabky so svojím otcom. Vzdor, nesúhlas, priam pohŕdanie z jej strany - to v moslimskom svete neexistuje, tam si otec s takými dcérami rýchlo poradí. Reálnym fragmentom našej spoločnosti bolo zobrazenie blbých liberálnych študentov, šteniat, čo si myslia, že svojimi videami na YouTube a debilnými kecami o právach prevrátia svet. Od kedy nám budú o spoločnosti rozhodovať zasrani, z ktorých mnohí nemôžu ani voliť a hovno zažili? V poslednom rade mi prišlo nechutné, že ombudsman spáva so svojou bývalou študentkou, ktorá nemá ani maturitu, pritom by mohol byť jej dedom. To svojho času prekonal už len Honza Nedvěd. V ďalšej časti sa ale táto linka ukáže ko potrebná. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Pro tvůrce jistě těžký díl, jehož dopad ukazuje i skokově odlišné hodnocení dílu oproti jiným, ačkoliv filmařská kvalita rozhodně neklesla. Tvůrci si poradily s látkou dobře, sice nešli do hlubokých socio-politických detailů, ale to asi ani nikdo nechce. Trochu navíc mi přišla soukromá linka Pelána, ale budiž. ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

........1. aké sránie - nedodržuje sa školský poriadok -vylúčenie   2. je taká tolerancia aj napr. v Egypte, Saudskej arábii..???  3.ak to takto pôjde ďalej ....uvidíte...uvidíme....PS :by mi ozaj drbalo na hlavu aby som chodil do parku upratovať po ...."bordelároch".  Najslabšia časť-taká riťolezecká............ ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Hidžáb, když si to řekneme zjednodušeně, má dva zdánlivě protichůdné významy. Zaprvé je nástrojem zotročení žen v muslimské komunitě. Žena se tím zbavuje osobnosti, své vůle, stává se nástrojem v rukou mužských členů své rodiny (ať už máme na mysli původní rodinu v čele s otcem a bratry či rodinu novou se svým vykutáleným manželem). A zadruhé je symbolem, který svou viditelností na veřejnosti  vydává vzkaz muslimů ostatním. Toto teritorium začíná být naše, máte se na co těšit. Jakékoli dílo, které se tyto nechutnosti, které hidžáb symbolizuje, snaží bagatelizovat, se ocitá na samém dně. Fluše do tváře všem ženám z muslimských rodin, které se snaží z postavení, které jim tato nenávistná ideologie přisuzuje, vymanit. Je flusnutím do tváře všem ženám, které usilují o svou svobodu. Kopat do obětí nejodpornější ideologie, kterou kdy lidstvo stvořilo (ano, muslimky jsou hned prvními a nejsmutnějšími oběťmi islámu) je výrazem neskutečné zbabělosti, přizdisráčství a ukazuje na to, že tvůrci tohoto seriálu se nacházejí na naprostém morálním dně společnosti. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Když řidič Petr Starý (Pavel Řezníček) čeká před bytem na Aleše Pelána (Lukáš Vaculík), poslouchá v rádiu píseň „Tak se nezlob“ od českého zpěváka Marka Ztraceného. Skladba vyšla v roce 2020 na jeho albu „Planeta jménem stres“. Když na něj později čeká před ministerstvem, lze z rádia slyšet song „V blbým věku“ od českého písničkáře Ondřeje Ládka alias Xindla X, pocházející z jeho čtvrtého studiového alba „Čecháček Made“, které bylo vydáno v roce 2014. (rublik05)
  • Premiéru epizody sledovalo 1,2 milionu diváků starších 15 let. Byl to nejlepší výsledek po 20:00. (rublik05)

Reklama

Reklama