Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Expediční kamera - nejlepší filmy o cestování

Expediční kamera - nejlepší filmy o cestování

17.02.2014

V rekordních více než 200 českých a slovenských městech se v únoru a březnu bude konat již 5. ročník Expediční kamery, tedy přehlídka nejúspěšnějších cestovatelských a outdoorových filmů uplynulé sezóny. I tentokrát je připravena pořádná dávka dobrodružství, objevování adrenalinu a napětí. Nově i ve 3D!

Takže co letos ve zkratce na Expediční kameře uvidíte? Pěší přechod jedné z nejdrsnějších pouští světa, výpravu za Pygmeji v Kongu, sólolezení v Yosemitech, u kterého se tají dech, první B.A.S.E. jump ve Vysokých Tatrách, první průstupy nádhernými kaňony v Kanadě a jako perličku ježdění na jednokolce v jeskyních. Tam, kde to promítací prostory umožňují, bude součástí programu také 3D film Domino: Hra v podkroví Ztraceného světa. Popisuje průzkumné výpravy do záhadných stolových hor v pralesích Venezuely, na kterých se podílejí i Češi a které v minulých letech přinesly řadu objevů přínosných pro různé vědní obory.

Řadu promítání doplní doprovodný program – přednášky cestovatelů a sportovců, výstavy fotografií. Slavnostní premiéra proběhne 19. února opět v pražském kině Aero. Diváci se mohou těšit na stereoskopický blok. 3D snímek Domino doplní autor Marek Audy povídáním o tvorbě filmu a promítáním 3D fotografií. Dalším hostem bude Jarda Krajník s povídáním  o 9-ti denním expedičním nonstop závodě. Informace o filmech, podrobný program v jednotlivých městech, data a místa promítání najdete na webu www.ExpedicniKamera.cz.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

09.06.2024

Hollywood dával nějakou dobu od Johnnyho Deppa (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) ruce pryč. Během jeho soudních tahanic s bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman) se zdálo, že slavnému herci… (více)

Nejnovější novinky

Van Helsing dostane vlastní seriál

Van Helsing dostane vlastní seriál

včera

Postava Dr. Abrahama Van Helsinga, zřejmě nejznámějšího lovce upírů, která má svůj původ v „Draculovi“ od Brama Stokera, se dočká vlastní televizní série na stanici CBS, spadající pod společnosti… (více)

Agenti ČSFD se vrací na MFF Karlovy Vary

Agenti ČSFD se vrací na MFF Karlovy Vary

26.06.2024

Již za pár dnů odstartuje 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Na ČSFD vám tradičně přinášíme speciální sekci věnovanou tomuto tuzemskému filmovému svátku. V ní kromě… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Reklama

Reklama